Kahvaltılık Ezme

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
2.5 kg Kapya Biber
Bir su Bardağı Zeytinyağı
Bir su Bardağı üzüm sirkesi
Bir yemek kaşığı tuz
300 gr ceviz

Yapılışı : Aslında biberler közlense daha lezzetli olur..
Ben düdüklüde haşladım :)
Kabukları soyup robottan geçirdim..
Cevizi de robottan geçirdim.
Malzemeleri karıştırdım..
Afiyet olsun..


11118992_1572853996304070_828476299_n.jpg


11823777_1572853932970743_672515251_n.jpg
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Nanesiz kekiksiz olur mu yav.Mundar olmuş bu.
Haşlama biber nedir Allah aşkına hangi rivayette yazar?

Biber haşlanacaksa çarliston biber haşlanır çekirdekleri sapı çıkarılır boydan ikiye bölünür.dövülmüş sarımsaklı sirkeye biberler yatırılır.Birgün buz dolabında bekletilir ertesi gün yenir.rivayet bu itikat bu.

Eli naziği kıymadan bunu da haşlama biberden yapmışsınız lutfen reca ediyorum.Rivayetlere sadık kalalım.

LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Nanesiz kekiksiz olur mu yav.Mundar olmuş bu.
Haşlama biber nedir Allah aşkına hangi rivayette yazar?

Biber haşlanacaksa çarliston biber haşlanır çekirdekleri sapı çıkarılır boydan ikiye bölünür.dövülmüş sarımsaklı sirkeye biberler yatırılır.Birgün buz dolabında bekletilir ertesi gün yenir.rivayet bu itikat bu.

Eli naziği kıymadan bunu da haşlama biberden yapmışsınız lutfen reca ediyorum.Rivayetlere sadık kalalım.

LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hatırlattığınız için teşekkür ederim
Karadenizden gelen bir baharat harcı vardı onu koydum
bir de beş diş büyük sarımsak koymuştum malzeme listesine eklemeyi unutmuşum..
@ihvanistanbul üyelere küsüp yedi boğazı aç mı bırakayım :)
 
Üst