Kadir mısıroğlunun son dönemlerdeki konuşmaları benim nazarımdaki bütün kredisini sıfırlamıştır.
Fakat bu rapor ile ile ilgili iddia yalanmış.
Dün veya önceki gün yılmaz özdil yazmış bu iddiayı, kadir mısıroğlu tarafından ağır bir şekilde cevap gelmiş.
bu iddiayı ben murat bardakçı'dan duymuştum. elbette asılsız olabilir veya 12 eylül'ün baskısından yırtmak için yalan rapor düzenletmiş olabilir.
ayhan songar, 12 eylül döneminin sağcı doktorlarından biridir. 12 eylül işkencecilerini temize çıkaran raporlar düzenlemekle meşhurdur.
kadir mısırlıoğlu ile ilgili olarak bir de, hac paralarını iç ettiği iddiası var. bunu da murat bardakçı'dan ve başka birinden daha duymuştum. ama kanıtlama imkanım yok elbette.
benim açıkça gösterebileceğim şudur: kadir mısırlıoğlu, kurtuluş savaşının önemli figürlerinden olan ve lozan görüşmelerine de katılan rıza nur'un anılarını doğru kabul ediyor. rıza nur ise kokain kullanmasıyla ve bir süre sonra akıl sağlığını kaybetmesiyle bilinen birisi. bu nedenle anıları belge niteliği taşımaz. atatürk hakkında çok aşırı, inanılması çok güç iddiaları var. belli bir süre sonra iyice zıvanadan çıkıp, kinini boşaltmış yazılarında.
bunları belge diye, hakikat diye anlatıp duran birisini ciddiye almak da zor. hakkındaki deli raporu yalandan alınmış da olsa bu böyle.
maalesef bizde belgesiz tarih anlatımı çok kabul görüyor. belge yoksa neden ve nasıl inanalım?
mesela ayşe hür... o da sözümona soldan tarihçilik yapıyor. ama belge yok anlattığı pek çok şeyde. yok şu şöyle demiş, yok bu böyle yazmış. belge nerede? yok. osmanlıca biliyor musun? hayır. eee?... bu nasıl tarihçilik?..