Kadim şehirde sergi

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
KADİM ŞEHİRDE SERGİ
23471.jpg

Erzurum çok sıcak!
Erzurum’da her zaman güzel işler var. Bu sefer de bir sergi sizleri bekliyor.

23 Ocak 2011 Pazar 09:00
2011 Kış Olimpiyatları bu yıl Erzurum’da gerçekleşiyor. 25. Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları eğer sadece spor ağırlıklı bir etkinlik diye düşünüyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Çünkü bu kapsamda düzenlenen bir dizi etkinlikten bence en güzeli; Erzurumlu sanatçıların eserlerinin sanatseverlerle buluşacak olması.Müzehhip Muhammet Mağ tarafından projelendirilen“Kadim Şehrin Sanatkârları Geleneksel Türk El Sanatları Karma Sergisi” hat, tezhip, minyatür, ebru, çini ve vitray sanatınınörneklerini tüm dünya insanlarına sunmayı amaçlıyor. Batılılaşma süreci ile geleneksel olana gösterilen tepkiden nasibini alan ve özümüzken, yabancımız olan bu sanatlarımızın, geçmişin derinliklerinden gelen estetiğini,
23470.jpg
günümüze taşımakta kararlı sanatçıların yorumlarıyla ortaya konduğunu belirtip; kışın en çok yakıştığı yerde, sımsıcak bir sergiye herkesi davet ediyoruz.
Tarih: 26 Ocak 2011
Saat: 17.30
Yer: Atatürk Üniversitesi Sanat Galerisi Sergi Salonu/ Erzurum
Katılan sanatçılar: Hasan Çelebi, Fuat Başar, Turan Sevgili, Mustafa Nasuhi Çelebi, Muhammet Mağ, Hüseyin Kutan, Ömer Şen, Hanifi Dursun, Neslihan Yavuz, Nurullah Özdem, Şerafettin Turan, Abdullah Aydemir, Meryem Er Yumun, Ruhi Konak, Işılay Konak, Muhammet Bilgen, Noyan Güven, Ömer Faruk Özoğul, Hüseyin Elitok, Yusuf Bilen, Abdulkadir Yılmaz, Nurettin Hınıslıoğlu, Mukaddes Orhon, Haluk Kırkkeseli, Saime Rikkat Çelebi Pesen, Behiç Kılıç, Necati Çöğender, Elif Kırkkeseli.

Fadime Türkölmez bu güzel sergiyi duyurdu
 
Üst