Kadayıf Sarma

Verda

Gales
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,920
Beğeniler
997
Puanları
113
#1
Ben bir tepsiyi dolduracak kadar yaptım tam olarak adedini bilmiyorum ama sanırım 16 tane kullandım, bir pakette 28 adet bulunuyor. Sizde tepsinizin büyüklüğü kadar ya da bir kaç tepsi yapacaksanız değişir, ben 1 tepsilik malzeme listesi vereceğim.


  • 16 adet hazır baklava yufkası
  • 150- 200 gr kadar taze kadayıf
  • 300-400 gr fındık içi (siz cevizde kullanabilirsiniz)
  • 150 gr kadar tereyağı ve 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • Üzeri için fıstık veya hindistan cevizi

Önce şerbet için ocağa şeker ve suyu alalım. 20 dk kadar kaynatalım ve limon suyunu sıkalım 10 dk da öyle kaynatalım. Yoğun kıvamlı bir şerbet elde edelim ve soğumaya bırakalım.
Yufkamızın birini alalım ve kısa olan köşesine elimizle boydan boya kadayıf yerleştirelim. Üzerine fındık serpip resimdeki gibi yufkamızı saralım. Tepsimize olduğu gibi yerleştirelim. Aynı işlemi tepsimiz dolana kadar tekrarlayalım. Sonra tatlılarımızı 4 parmak kalınlığında dilimleyelim. Tereyağını köpürene kadar eritip sıvı yağı da içine ekleyelim ve ocaktan alalım. Tatlımızın üzerinden gezdirelim.180 derece ısıda fırında pişirelim. Üzeri güzelce kızarana kadar pişirelim ve çıkınca üzerine soğuyan şerbeti dökelim. 1-2 saat dinlendikten sonra dondurmalarla fındık fıstıklarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.






http://www.nefisyemektarifleri.com/kadayif-sarma/
 

Verda

Gales
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,920
Beğeniler
997
Puanları
113
#2
Ben bu sarmalara fena sardım :D

Bundan da yapmayı düşünüyorum ama şimdi değil..
 

HTML

Üst