Kabenİn Anahtari Kİmde ?

gül

Doçent
Katılım
22 Ağu 2006
Mesajlar
1,142
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Mekke-i Mükerreme fethedilmişti. Peygamber Efendimiz Ka’be’ye girmek istedi. Anahtar ise henüz daha müslüman olmamış olan Osman bin Talha’da idi. Resülüllah (S.A.V.) Hazreti Ali’yi anahtarı getirmesi için ona gönderdi. Osman bin Talha:

- Ben Muhammed’in hakiki peygamber olduğuna inanmıyorum ki, Ka’benin anahtarını teslim edeyim. Anahtar dedelerimden bana kalmıştır, dedi. Fakat Hazreti Ali, Resülüllah’ın emrini yerine getirmek üzere anahtarı halen müşrik olan Osman bin Talha’nın elini sıkarak zorla aldı ve Resülülllah’a getirdi.

Peygamber Aleyhisselam ve eshap Ka’be’ye girip putlardan temizlediler ve içeride iki rek’at da şükür namazı kıldılar. Bu arada Hz. Abbas, Ka’be’nin anahtarının kendisine verilmesi için ricada bulunmuştu. O esnada:

- Emaneti ehline verin, ayeti Celilesi nazil oldu. Bunun üzerine Efendimiz, anahtarı Hazreti Ali ile tekrar eski sahibi Osman bin Talha’ya gönderdi.

Osman bin Talha:

- Ya Ali biraz evvel anahtarı elimden zorla aldın, şimdi ise tekrar getirdin. Bunun sebebi nedir? diye sordu. Hazreti Ali:

- Bu hususta ayet nazil oldu, dedi ve emanet hakkında nazil olan ayeti sonuna kadar okudu.

O zamana kadar iman nasip olmayan Osman bin Talha:

- Dininizin emanete verdiği ehemmiyete hayran kaldım, dedi ve Resülüllah’ın huzuruna götürülmesini istedi. Hazreti Ali ile beraber Huzur-u Seadete geldiler ve Osman bin Talha, Şehadet getirerek İslam şerefiyle müşerref oldu.


...SELAM VE DUA İLE
 
Üst