Kabak Çiçeği Dolması (Muğla usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- Otuz tane Gabak çiçeği
- Bir su bardağı pirinç
- Bir adet kuru soğan
- Yüz gram kuş üzüm
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı yeni bahar
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir tatlı kaşığı şeker
- Bir tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- İki su bardağı su
Kabak Çiçeği Dolması (Muğla usulü) Tarifi Yapılışı
Kabağı akan suyun altında çok zedelemeden yıka kuru soğanı yemeklik doğra yarım çay bardağı zeytinyağının yarısı soğanla birlikte tavaya al soğanlar pembeleşinceye kadar kavur pirinci yıkayıp süz kavurduğun soğanlara ekle. Kuş üzümünü daha önceden ılık suda beklet süzüldükten sonra pirinçlere ekle. Baharatlar ve tuz ilave ettikten sonra karıştır Bir su bardağı soğuk su ilave et diri kalacak şekilde pişir iç pilav soğuyunca bir el dolusu maydanoz doğra ve karıştır çiçeği sap ve içindeki tohum kısmını kopar ve bir çay kaşığı yardımıyla doldur yapraklarıyla kapat. Bu işlemi Tüm çiçekler bitene dek uygulanır ve dolduktan sonra kalan zeytinyağı ve bir su bardağı su kat kısık ateşte on dakika pişir .Afiyet oluversin.