İzzet Şahin Serbet Bırakıldı

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
İHH, Batı Şeria temsilcisi gözaltında

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Batı Şeria’daki bürosunu açan ve temsilciliğini yürüten İzzet Şahin, İsrail tarafından 27 Nisan 2010 tarihinde gözaltına alındı. Şahin’den gözaltına alındığı tarihten beri haber alınamıyor.



İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Batı Şeria’daki bürosunu açan ve temsilciliğini yürüten İzzet Şahin, İsrail tarafından 27 Nisan 2010 tarihinde gözaltına alındı. İsrail güvenlik güçleri, Şahin’i Beytüllahim kontrol noktasında geçerken gözaltına aldı.


Şabak’ın Petah Tikva'daki merkezine götürülen Şahin’den gözaltına alındığı günden beri haber alınamıyor. Aynı zamanda İbrani Üniversitesi'nde İbranice eğitim aldığı belirtilen İzzet Şahin'in gözaltına alınma sebebi henüz açıklanmadı.


Şahin'in gözaltına alındığını, Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği de doğruladı. İzzet Şahin'in, 4 Mayıs'ta mahkemeye çıkarılacağı ifade edildi.


Dış İşleri Bakanlığı ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Murat Mercan’ın konuyla yakından ilgilendiği ifade edildi.
Bu arada İsrail güvenlik güçlerinin Şahin’in kaldığı evde arama yaptığı, bilgisayarına ve diğer eşyalarına el koyduğu bildirildi.

Tamamen insani yardım amacıyla bölgede bulunan İzzet Şahin’in hiçbir gerekçe gösterilmeden İsrail tarafından gözaltına alınması tepkilere sebep oldu.

Mazlumder konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapacak. Şahin’in gözaltında işkence ve kötü muameleye maruz kalmasından endişe ediliyor.
 

Ahver

Âsî İşgâl Kuvvetleri
Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
2,871
Tepkime puanı
701
Puanları
0
İzzet Şahin Serbest Bırakılsın!

İsrail tarafından gözaltına alınan İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’in serbest bırakılması için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih merkezinde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan Şahin’in yarın çıkarılacağı mahkemede serbest bırakılması istendi.


İsrail tarafından gözaltına alınan İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’in serbest bırakılması için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih merkezinde bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Şahin’in eşi Kadriye Şahin, Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Avukat Cihat Gökdemir, Özgürder Başkanı Rıdvan Kaya, Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Fisun Bandır ve Dizi oyuncusu Sinan Albayrak katıldı.

Fatih Platformu, Medeniyet Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, AKABE ve AKDAV temsilcileri de toplantıya katılarak destek oldular.
İHH’nın Batı Şeria bürosunu açan ve temsilciliğini yürüten İzzet Şahin, 27 Nisan 2010 tarihinden beri İsrail İç Güvenlik İstihbarat Örgütü SABAK’ın nezarethanesinde tutuluyor. STK’lar yarın mahkemeye çıkacak olan Şahin’in serbest bırakılmasını istediler. Gözaltı ve olası bir tutuklama kararının hukuki olmayacağını belirttiler.

İzzet Şahin’in eşi Kadriye Şahin, “Eşim bir haftadır gözaltında. Eşimin hayatından endişe ediyorum. Üç çocuğumuz var. Onlar da babalarının durumundan endişe ediyorlar. Eşimin serbest bırakılmasını istiyorum” dedi. Ve üzüntüsünden daha fazla konuşamayacağını ifade etti.

Eğer misilleme ise, geri adım atmayacağız

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise İsrail’in Mayıs ayının sonunda Gazze’ye yapılacak gemi hareketini engellemek için Şahin’in gözaltına almış olabileceğini belirtti. Yıldırım, “İsrail, bu şekilde bizi yıldırmak istiyorsa yanılıyor. Biz Mayıs ayının sonunda gemilerle Filistin halkına insani yardım malzemelerini götüreceğiz. Çünkü biz hukuki olmayan bir iş yapmıyoruz” dedi.

Yıldırım, “İsrail, 8 gündür arkadaşımızı gözaltında tutuyor. Sorgulaması devam ediyor.

İsrail’in bundan önceki uygulamaları bizi endişelendiriyor. Gözaltına alınanlardan hayatını kaybedenler oldu, işkence görenler oldu. İlk iki gün arkadaşımızın nerede tutulduğunu söylemediler.

Şahin’in üzerinden İHH ve Filistin’deki bir yardım kuruluşunun makbuzları çıkmış. Evinde ise Şeyh Raid Salah’ın görüntüleri çıkmış. İsrail, bunları suç delili olarak görüyor. Rahid Salah’ın başkanlığını yaptığı kurum legal ve İsrail tarafından onaylanmış bir kurumdur. Şahin’in İsrail’in güvenliğini zafiyete uğrattığını iddia ediliyor. Orada yardım çalışmalarında bulunan ve İbrani Üniversitesinde eğitim gören Şahin, nasıl olur da İsrail’in güvenliğini tehdit eder? Böyle gerekçe olur mu? İsrail hukuk devleti olduğunu iddia ediyor. Ama bu gözaltı kesinlikle hukuksuz bir olay” diye konuştu.


Türkiye devleti harekete geçmeli

Şahin için İsrail’e üç avukat göndermek istediklerini, ancak İsrail’den herhangi bir cevap gelmediğini ifade eden Yıldırım, “Bu Türkiye devletine yapılmış bir hakarettir. Türkiye devleti artık en üst düzeyde bir ültimaton vererek bu durumu çözmek zorundadır” şeklinde konuştu.

Avukatlar için vize başvurusu yapıldı

Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cihat Gökdemir ise Şahin’in Türk avukatlar tarafından savunulması için İsrail konsolosluğuna vize başvurusunda bulunduklarını belirtti. Gökdemir, “Eğer İsrail hukuk devleti olduğunu iddia ediyorsa bize vize verir ve Şahin’in Türk avukatlar tarafından savunulmasına izin verir” şeklinde konuştu.
İsrail tarafından gözaltına alınan Şahin’in arkadaşı olan Sanatçı Sinan Albayrak da, “İsrail diplomatik ve politik bir oyunla İzzet Şahin’i gözaltına aldı. Şahin’in mahkemeye çıkarılacağı gün Türkiye’den çok güçlü bir heyetin İsrail’e gitmesi lazım. Türkiye, bir kez daha İsrail’e One Minute demeli” diye konuştu.

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Fisun Bandır ise “Filistin sorunu bir insanlık sorunudur. Davos çıkışı sözde olmamalı. İsrail ile bütün ilişkiler kesilmeli” dedi.

TGRV Genel Sekreteri Ayhan Ogan ise, İsrail’in Şahin’i serbest bırakmaması durumunda bütün sivil toplum kuruluşlarıyla protesto eylemlerine başlayacaklarını söyledi.



1.jpg


İHH

?zzet ?ahin serbest b?rak?ls?n
 

Hüzün Seli

. . .
Katılım
16 Ağu 2009
Mesajlar
1,228
Tepkime puanı
512
Puanları
0
Konum
A'raf
Web sitesi
huzundusumu.blogcu.com
İzzet abinin hala İsrail hapishanelerinde tutulabiliyor olması Türkiye için de bir ayıp..Umuyoruz ki ve inşaallah bu ayıbın işlenmesine bir an önce son verilir ve İzzet abi hak ettiği özgürlüğüne yeniden kavuşur...

Hem bir İHH görevlisi olması hasabiyle, hem de tanıdığımız olması sebebiyle dua istiyorum sizlerden de...



 

Yusuf Misali

"Yâ Esâfa Alâ Yusûf"
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
1,122
Tepkime puanı
738
Puanları
0
Web sitesi
yusufmisalim.blogspot.com
Bir davayı kutsal yapan iki yaş vardır... Biri Kan, diğeri ise gözyaşıdır ...

Allah İHH'nın ve İzzzet Şahin abimizin davasını mübarek eylesin ...
 

asilyeşil

Paylaşımcı
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
150
Tepkime puanı
16
Puanları
0
Yaş
52
"İsrail, İHH temsilcisi İzzet Şahin'i serbest bıraksın!" çalışmalarımıza bekleriz!

Selamun Aleyküm...

Değerli kardeşlerim sizlerinde bildiğiniz gibi israil Filistinden Batı Şeria da İHH temsilcisi İzzet Şahin'i göz altına aldı.

Bugün Askeri Mahkemede mahkemesi var. Bu konu bizler bu vatının duyarlı ve yapılan her zulüm karşısında durduğmuz gibi bu zülumünde karşısında duralım.

Dışişleri Bakanlığını arayarak yarınki mahkemede İzzet Şahin'e yapılması gereken bütün destediği ülkemiz versin diye baskı yapalım...


Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı

(312) 292 10 00 bu numaradan özel kalem müdürlüğünü bağlatıp tepkimizi gösteriyoruz inşallah..

alıntı

 

Hüzün Seli

. . .
Katılım
16 Ağu 2009
Mesajlar
1,228
Tepkime puanı
512
Puanları
0
Konum
A'raf
Web sitesi
huzundusumu.blogcu.com
Aleykümselam...

İsrailde göz altına alınan ve hala durumu mûlaklığını koruyan "İzzet Şahin" için bir blog kurulmuştur...

Blogda "isim, soy isim ve mail adresiniz"i yazarak, 'başbakanlık', 'cumhurbaşkanlığı' ve 'dışişleri bakanlığına' otomatik olarak çağrı mektubu göndermiş oluyorsunuz...

Çok değerli 30 saniyesinden feragat edebilecek arkadaşlara duyrulur...

İZZET ŞAHİN'E ÖZGÜRLÜK!
 

Asr-i SaadeT

Asistan
Katılım
8 Ara 2006
Mesajlar
370
Tepkime puanı
78
Puanları
0
Konum
Munih
Tesekkürler...

Ufakda olsa tepkimizi gösterdik.

Allah yardimcisi olsun.

 

sultan@hmet

Asistan
Katılım
6 Eki 2009
Mesajlar
340
Tepkime puanı
51
Puanları
0
Tepkimizi bizde gösterdik.
Dualarımızdan eksik etmeyelim.
Rabbim yardımcısı olsun.
 

asilyeşil

Paylaşımcı
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
150
Tepkime puanı
16
Puanları
0
Yaş
52
TOGO+KATARAK+AMEL%C4%B0YATLARI+2007_79.jpg



İZZET ŞAHİN SERBEST BIRAKILSIN!


İnsani Yardım Vakfı'nın Batı Şeria'daki bürosunu açan ve temsilciliğini yürüten, aynı zamanda İbrani Üniversitesi' nde İbranice eğitim alan üniversite öğrencisi İzzet Şahin, İsrail güvenlik güçlerince 27 Nisan 2010 Salı günü öğlen saatlerinde Beytüllahim kontrol noktasından geçerken gözaltına alınmıştır. Gözaltı işleminden yakınları ancak 3 gün sonra haberdar olabilmiştir. Eğitim ve İnsani Yardım amacıyla bölgede bulunan İzzet Şahin, hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmıştır. Yakınları ve insan hakları örgütlerinin İsrailli yetkililere İzzet Şahin'in durumuyla ilgili yaptığı tüm başvurular cevapsız kalmıştır. İzzet Şahin'in Haziran ayına kadar vize ve oturma izni de bulunmaktadır.

İzzet ŞAHİN'in serberst brakılması için Cumhurbaşkanlığı'na, Başbakanlığa ve Dışişleri Bakanlığı'na çağrı mektupları göndererek kampanyaya sizde destek olabilirsiniz. Çağrı metinleri aşağıdaki bağlantılarda bilginize sunulur.

Saygılarımızla. .

?ZZET ?AH?N SERBEST BIRAKILSIN - MAZLUMDER - Genel Merkez - insan haklar?


WORD BELGESİ OLARAK CUMHURBAŞKANLIĞI'NA ÇAĞRI METNİ İNDİR

WORD BELGESİ OLARAK BAŞBAKANLIĞA ÇAĞRI METNİ İNDİR

WORD BELGESİ OLARAK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI METNİ İNDİR









Ana Sayfa

Uluslararası Kampanyaya Katılın!

Lütfen siz de, aşağıdaki formu doldurarak çağrı metnini Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve Dışişleri Bakanlığına gönderin;
* Çağrı Metnini Gönder butonuna bastığınızda mesajınız her üç kuruma da iletilmiş olacaktır.
 

Hüzün Seli

. . .
Katılım
16 Ağu 2009
Mesajlar
1,228
Tepkime puanı
512
Puanları
0
Konum
A'raf
Web sitesi
huzundusumu.blogcu.com


İzzet Şahin için kitlesel basın açıklaması


İsrail tarafından hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan ve 13 gündür cezaevinde tutulan Türk vatandaşı İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’in serbest bırakılması için STK’lar, yarın saat 12.30’da Taksim’de Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelecek. Kitlesel basın açıklamasına Filistin’e gönül veren bütün vatandaşların katılımı bekleniyor.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan Filistin Dostları Platformu, İsrail tarafından 13 gündür gözaltında tutulan Türk vatandaşı İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin için yarın saat 12.30’da Taksim’de bir araya gelecek.


İstiklal Caddesinde üzerinde Galatasaray Lisesi önünde toplanacak olan sivil toplum kuruluşu üyeleri ve duyarlı vatandaşlar, kitlesel basın açıklaması yapacak. İsrail’e tepki gösterecek.


28 Kasım 2009 tarihinden beri Batı Şeria’da bulunan ve aynı zamanda İbrani üniversitesinde İbranice dili öğrencisi olan İzzet Şahin, 27 Nisan 2010 tarihinde hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Şahin’in ilk duruşması geçen hafta yapıldı. Bu hafta tekrar mahkemeye çıkacak olan Şahin’in serbest bırakılması isteniyor. İHH yetkilileri, Şahin’in serbest bırakılması için Türkiye’nin etkin olarak devreye girmesini istiyor.
 

Hüzün Seli

. . .
Katılım
16 Ağu 2009
Mesajlar
1,228
Tepkime puanı
512
Puanları
0
Konum
A'raf
Web sitesi
huzundusumu.blogcu.com


İzzet Şahin için Taksimdeyiz

İçinde İHH'nın da bulunduğu Filistin Dostları Platformu İzzet Şahin için 11 Mayıs Salı günü saat 12:30da Taksim Galatasaray Lisesi önünde eylem yapacak.

27 Nisan tarihinde Beytüllahim civarında İsrail kontrol noktasında İsrail güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan İHH Batı Şeria sorumlusu İzzet Şahin'in haksız gözaltısı sürüyor.


Şahin'in serbest bırakılması sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Toplumun tüm kesimlerinden Şahin'in maruz kaldığı hukuksuzluğa son verilmesi için çağrılar yapılıyor.

Bu amaçla hareket geçen ve içlerinde İHH'nın da bulunduğu Filistin Dostları Platformu mahkeme öncesi İzzet Şahin'e destek vermek ve Türkiye kamuoyunun hassasiyetini göstermek için eylem hazırlığı yapıyor.

11 Mayıs Salı günü saat 12:30'da Taksim Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirilecek eyleme geniş bir kitlenin katılması bekleniyor.
 

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Bu konu , ah ,vah ile geçiştirilemez.Bir T.C. vatandaşının hakkı en üst düzeyde savunulmalı.Sonuç alınamıyorsa konu , İsrailin OECD üyeliğinin veto edilmesine kadar götürülmeliydi . Ne yazıkki Türkiye Hükümeti İsrailin ilgili kuruluşa girmesini, veto etme hakkını kullanmamıştır. Ciddi devletler bunu yapar.One Minute laflarının anlık söylemler olduğu, altının boş olduğu anlaşılıyor!
 

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
İsrail istihbaratı, İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) Batı Şeria Temsilcisi İzzettin Şahin'in tutuklanma nedenini iki hafta sonra açıkladı. Şin Bet'ten yapılan açıklamada Şahin'im 'yasadışı organizasyona üye olmak' şüphesiyle tutuklandığı belirtildi.
İsrail, İHH'nın faaliyetlerini 2008 yılında yasaklamıştı. Ülkeye Kasım ayında giren Şahin'in, İHH'nın Gazze'ye gemilerle yardım götüreceğini açıklamasından sonra tutuklanması dikkat çekmişti.
Şin Bet'e göre İzzet Şahin, işgal altındaki Batı Şeria'da birçok 'yasadışı' kuruluşun faaliyetlerine destek verdi. Şahin'in 'kamu güvenliğini tehlikeye atmak' şüphesiyle tutuklandığı belirtildi. İsrail istihbaratı, Şahin'in tutuklanmasının, İHH'nın Gazze ablukasını gemilerle deme girişimiyle bir ilgisi olmadığını savunuyor. İzzet Şahin'in tutukluluk halinin Perşembe gününe kadar uzatıldığını açıkladı. (CİHAN)
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
İzzet Şahin'e Özgürlük İçin....

İzzet Şahin'e Özgürlük

mail-1_19.jpg
x.gif
İHH İnsani Yardım Vakfı personeli İzzet Şahin, İHHnın Filistinde yürüttüğü proje ve faaliyetlerin tetkik, denetim ve çeşitli işlemlerini gerçekleştirmek üzere 28.11.2009 tarihinde görevli olarak Filistine gitmiştir.
Bu çalışmaları yürütmekte iken 27.04.2010 tarihinde Beytüllahim civarında İsrail kontrol noktasında İsrail güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmış, Petah Tiqwa şehrine götürülerek Shabaka ait bir sorgu merkezinde sorgulanmış ve daha sonra Ashkelonda bir hapishaneye götürülmüştür. Bunun üzerine avukatlar ve Türk Konsolosluğu aracılığıyla yaptığımız görüşmeler ve kurulan temaslar neticesinde Şahinin İsrail güvenliğini ihlal ettiği gerekçesi ile suçlandığı ve 06.05.2010 tarihinde duruşması olduğu öğrenilmiştir. Bu duruşmada da 1(bir) hafta daha gözaltı süresi uzatılmıştır.
izzetsahin.jpg
Filistin, İHHnın en yoğun çalışma yaptığı yerlerden olup; İzzet Şahin, Batı Şeriaya hem faaliyetlerin tetkiki hem de temsilcilik çalışmalarını yürütmek üzere görevli olarak gitmiştir. Bu görev esnasında İbranice Üniversitesine kayıt yaptıran İzzet Şahin, burada İbranice eğitimini de sürdürmekteydi ve Haziran ayına kadar vize ve oturma izni de bulunuyordu.
İzzet Şahinin İsrail güvenlik güçleri tarafından tutulmasının duyulmasından itibaren Vakfımıza Türkiyeden ve dünyanın birçok ülkesindeki kişi ve kuruluşlardan tepkiler gelmektedir. Gelen tepkilerin içeriğinde de bu olay İsrailin Mayıs ayı ortasında yola çıkacak olan ve İHHnın öncülüğünü yaptığı insani yardım filosunu engelleme girişimi olarak değerlendirilmektedir.

Filistin halkına uygulanan ambargoya karşı, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bugünlerde yoğun bir şekilde, gemilerle Gazzeye uluslararası bir insani yardım filosu gönderme hazırlığı içerisinde olduğumuz, tüm dünyanın malumudur. İHH görevlisi İzzet Şahine yönelik gözaltının bu filo ile alakalı bir gözdağı olarak uygulandığına dair kurumumuza gelen yorumlar, tarafımızca da mümkün görülmektedir. Ancak İsrail tarafından şunun bilinmesini isteriz ki; yaptığımız çalışma tamamen hukuki olup, gayri yasal olan ambargonun ortadan kaldırılmasını hedeflemektedir. Kasım 2005 tarihli bir anlaşma ile İsrail ile Filistin karşılıklı taahhütlerde bulunmuş ve İsrail Geri Çekilme Planı çerçevesinde Gazzeden yerleşimcileri ve askerî birliklerini çekeceğini beyan ederek işgalci konumuna son vermiştir. Kaldı ki gerek İsrailin taraf olduğu anlaşmalar gerekse Dördüncü Cenevre Konvansiyonu ile diğer uluslararası sözleşmeler, tüm halklar için insani yardım ambargosunu yasaklamış ve tüm taraflara savaş hâlinde insani yardım ulaştırılması konusunda kolaylaştırıcılık ve koruma sağlamıştır. Bunu yerine getirmek, insan hayatına değer veren tüm kişi ve kuruluşların sorumluluğu olup; bugün dünya halklarının ortak vicdanı bunu her fırsatta haykırmakta ve devletler ile uluslararası mekanizmaları buna zorlamaktadır.
izzetsahin-katarakt.jpg
Gerek uluslararası insan hakları kuruluşlarının gerekse İsrail içinde görev yapan insan hakları kuruluşlarının verilerine baktığımızda İsrailin insan haklarını ihlal eden uygulamalarının en başında, yaşam hakkına ve kişi güvenliğine yönelik ihlaller yer bulmaktadır. Özellikle askerî yargıda gözaltı süresinin uzunluğu, tutuklu ve mahkûmlara uygulanan işkence iddiaları, yakalama ve sorgulama esnasında kötü muamele, uzun süreli hapsetmeler vb. uygulamalar göz önüne alındığında, İzzet Şahinin gözaltında işkence ve kötü muameleye maruz kalmasından ve hayatından endişe edilmektedir. İsrailin bir Türk vatandaşı olan İzzet Şahini askerî istihbarat birimlerince sorgulaması ve askerî mahkemede yargılaması, bu endişeleri kat kat arttırmaktadır. İzzet Şahin yaklaşık 10 günden (250 saat) fazladır sorgudadır. İzzet Şahinin gözaltına alınmasından sonra ikamet ettiği ev de İsrail güvenlik görevlilerince basılmış ve çeşitli eşyaları alınmıştır. İsrail mahkemelerinde adil yargılanma hakkının yasalarla dahi ihlal edildiği bilindiğinden, İzzet Şahin için adil bir yargılama ortamının bulunup bulunmadığından da endişe duyulmaktadır. Kaldı ki İzzet Şahinin eşinin vekaleti ile görevli olarak Türkiyeden iki avukat İsrail Konsolosluğuna İzzet Şahin ile ilgili hukuki işlemler, gözlem ve temaslar için başvuruda bulunmuş ancak ivedilikle vize verilmesi gereken bu durumda halen vize almak için beklemektedirler.
İsrail, kendi halkına yönelik olarak onlara daha çocuk yaştan itibaren uyguladığı ve sürekli bir güvenlik endişesi ve savaş psikolojisi ile yürüttüğü zulmü ve Filistinlilere uyguladığı hukuk tanımazlığı, tüm dünyaya dayatmak istemektedir. Bu asla kabul edilebilir bir şey değildir.
İzzet Şahin bir insani yardım görevlisidir. İnsani yardım görevlileri her tür ortamda öncelikli koruma ve destek sağlanılacak kişiler arasındadır. Yukarıda izah edilen sebeplerle İHH görevlisi İzzet Şahinin; öncelikle ve ivedilikle derhal serbest bırakılarak sağlıklı bir şekilde Türkiyeye ulaşmasının sağlanması, fiziki ve manevi yönden sağlığı ile ilgili en kısa sürede tarafımıza ve ailesine bilgi verilmesinin sağlanması, adil bir yargılama ortamının sağlanması ve bunun için gerekli olan her türlü kolaylığın gösterilmesi, gerek yapılacak duruşmalara katılım gerekse ziyaret, görüşme ve hukuki prosedür için çalışmalar ve temaslar konusunda ailenin Türkiye barosuna kayıtlı avukatlarına da, vize dahil, ivedilikle imkân ve kolaylık sağlanması için desteğinizi talep ediyoruz. İ.H.H



 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz


İzzet Şahin Kimdir?

07.10.1970 Sivas’ta doğdu. İlk Sivas’ta tamamladı. Ortaöğrenimini İstanbul Küçükköy İmam-Hatip Lisesi’nde lise öğrenimini tamamladıktan sonra Medine İslam Üniversitesi Hadis-i Şerif Fakültesi’nde yüksek öğrenim gördü. Yüksek Lisans için Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bulundu. Daha sonra yüksek öğrenimini devam ettirmek ve Fransızca öğrenmek üzere Kanada’ya gitti. 5 yıl Kanada’da yaşayan Şahin daha sonra Türkiye’ye dönerek 2005 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı’nda Dış İlişkiler departmanında çalışmaya başladı. Arapça, İngilizce, Fransızca bilen İzzet Şahin, 28.11.2009 tarihinde, İHH’nın ihtiyaç sahibi yetimler başta olmak üzere Filistin halkı için yürütülen insani yardım proje ve faaliyetlerin tetkik, denetim ve çeşitli işlemlerini gerçekleştirmek üzere görevli olarak Batı Şeria’ya gitmiştir. Burada hem faaliyetlerin tetkiki hem de temsilcilik çalışmalarını yürütmek üzere bulunmaktaydı. Bu görev esnasında Kudüs İbrani Üniversitesi’ne kayıt yaptıran İzzet Şahin, burada İbranice eğitimini de sürdürmekteydi ve Haziran ayına kadar vize ve oturma izni de bulunuyordu.
Bu çalışmaları yürütmekte iken en son 27.04.2010 tarihinde Beytüllahim civarında İsrail kontrol noktasında İsrail güvenlik güçleri tarafından tutulmuştur. 9 (dokuz) gündür gözaltında tutulan İzzet Şahin’in 06.05.2010 tarihinde duruşmaya çıkarılmış ve maalesef bu duruşmada gözaltı süresinin 1 (bir) hafta daha uzatılmasına karar verilmiştir.
İzzet Şahin evli ve 3 (üç) çocuk babasıdır.
İzzet Şahin bir insani yardım görevlisidir. İnsani yardım görevlileri her tür ortamda öncelikli koruma ve destek sağlanılacak kişiler arasındadır. İzzet Şahin derhal serbest bırakılmalıdır.

 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Taksim'de İzzet Şahin’e Özgürlük Yürüyüşü

font_01.gif
font_02.gif
font_03.gif
font_04.gif

18837.jpg

İsrail’in tutukladığı İHH Batı Şeria Temsilcisi için bugün de protesto eylemi yapıldı. Galatasaray Lisesi önünde toplanan Filistin Dostları, uzun ve kalabalık bir kortejle Taksim Meydanı’na yürüdüler.

İHH, Özgür-Der, Mazlumder vb. birçok İslami kuruluşun yer aldığı Filistin Dostları Platformu'nun çağrısıyla İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi önünde toplanan çok sayıda kişi, İzzet Şahin'in serbest bırakılmasını istedi.
Eyleme İslami kuruluş temsilcileri, yazar ve sanatçıların yanı sıra Şahin'in eşi ve iki çocuğu da katıldı. Bazı sol görüşlü yapılanmalar da temsilcilik düzeyinde eyleme destek verdi.
18843.jpg

İzzet Şahin'in serbest bırakılmasını ve zorbalığın hesabının sorulmasını talep eden çok sayıda pankart ve dövizin taşındığı eylemde İsrail'in OECD üyeliğini veto etmeyen TC Hükümeti de eleştirildi. Yürüyüş boyunca "Katil İsrail Filistin'den Defol!", "Her Yer Filistin Hepimiz İzzet Şahin'iz!", "Hükümet Uyuma İzzetine Sahip Çık!", "Dayanışma Sürecek, Gemiler Gazze'ye Ulaşacak!", "Yaşasın Gazze Dayanışması!", "Tehditler Olsa da Dayanışma Sürecek!", "Baskılar Bizi Yıldıramaz!" gibi sloganlar atıldı ve tekbirler getirildi.
18838.jpg

Hedefimiz İnsani Yardım
Yürüyüş sonunda Taksim Meydanında bası açıklaması yapıldı. İlk konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in önümüzdeki günlerde Filistin'e insani yardım malzemesi götürecek gemi hareketini engellemek için İzzet Şahin'i rehin tuttuğunu ifade etti. Yıldırım, "Bu bir devlet anlayışı değil, çete anlayışıdır. Biz gemilerle ambargo altındaki Gazze halkına insani yardım malzemesi götüreceğiz. Eylemimiz tamamen insani. Cenevre Sözleşmesi'ne göre İsrail, bizi engelleyemez. Gemide çocuk, kadın, yaşlı, aktivist, sanatçı, aydın, siyasetçi, gazeteci olmak üzere birçok insan olacak. Hedefimiz bu ambargonun anlamsızlığını ortaya koymak." dedi.
İHH'nın bir insani yardım organizasyonu olduğunu ifade eden Yıldırım, "İnsani yardım dışında başka amacımız yoktur. İzzet Şahin bizim görevlimizdir. İsrail, genelkurmay istihbaratı Şahin'in başka amaçları olduğunu ileri sürerek kendi halkını da yanıltıyor. Ümit ediyoruz ki İsrail mahkemesi, bu hukuksuz gözaltıya son verir." diye konuştu.
18839.jpg

Türkiye Etkin Olarak Devreye Girmeli!
Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ise "Şahin, uluslararası hukuka göre Filistin topraklarında gözaltına alındı. İsrail bu gözaltıyla 'Ben istediğim ülkede Türkiye vatandaşlarını gözaltına alırım!' demek istiyor. Bu Türkiye'ye yapılan büyük bir hakarettir. Şahin'in serbest bırakılması için Türkiye etkin olarak devreye girmelidir." dedi ve Dışişleri'ni, Başbakan'ı ve Cumhurbaşkanı'nı harekete geçmeye çağırdı.
18844.jpg

Türkiyeli Avukatlar İsrail'e Gidiyor
İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülden Sönmez ise Şahin'in durumunu yerinde görmek ve savunmasına katılmak için bu akşam Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Av. Cihat Gökdemir ve Zehra Öztürk ile birlikte İsrail'e gideceklerini belirtti. Şahin'in askeri mahkemede yargılandığına dikkat çeken Sönmez, "Bu, bir Türk vatandaşının hak etmediği bir muameledir. Ümit ediyoruz ki 13 Mayıs Perşembe günkü duruşmada mahkeme Şahin'i serbest bırakır." şeklinde konuştu.
Murat Özer'in sunumunu yaptığı eylem "Yaşasın Küresel İntifada!" sloganıyla sona erdi.
27 Nisan 2010 tarihinde Beytüllahim kontrol noktasında geçerken İsrail güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan İzzet Şahin, 13 Mayıs Perşembe günü üçüncü duruşmasına çıkacak.
HAKSÖZ-HABER
18845.jpg

18840.jpg

18849.jpg

18846.jpg

18841.jpg

18842.jpg


18854.jpg

18851.jpg




 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Kendi çocukları ve eşi de o yürüyüşte idiler..... dilerim çocukları bu kederden bir an önce kurtulsun....
 

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
Onun için bu göz altına alınma bir şeref olsa gerek.
Ne mutlu ona ki Allah yolunda cefa çekiyor.Umarım serbest kalır ve Rabbim onu eşine ve çocuklarına bağışlar.
Keşke siyasetçilerimiz de bu konuda hassas olsa.
 
Üst