'İzmir'de 'hayır'lar 'evet'i geçerse istifa edeceğim'

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
İZMİR (CİHAN)- AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, 12 Eylül anayasa değişikliği referandumunda İzmir'de 'hayır'ların 'evet'ten daha fazla çıkması halinde görevinden istifa edeceğini açıkladı.

İzmir'de 'evet'lerin 'hayır'lardan daha fazla çıkacağını savunan Kabak, "Eğer aksi bir sonuç çıkarsa halkın kararını saygıyla karşılamakla birlikte görevimi layıkıyla yapamadığımı düşünerek il başkanlığı görevimi bırakacağımı ilan ediyorum." diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçimlerde ikinci parti olursa görevi bırakacağını defalarca söylemesini hatırlatan Kabak, genel başkanlarının koltuk sevdalısı olmayıp milletine karşı sorumluluk taşıyan her bir insanın nasıl davranacağını gösterdiğini açıkladı. Kabak, "Bu düşünceye sahip bir partili olarak aynı iddiayı taşımaktan büyük bir gurur duyuyorum." dedi.

12 Eylül 2010 gününün ülkemiz tarihine önemli bir dönüm noktası olarak geçeceğini, demokrasi mücadelesinin ve özgürlük talebinin şahlandığı gün olacağını belirten Kabak, 12 Eylülde sandığa atılacak her bir 'evet' oyunun doğruya, iyiye ve güzele ulaşmayı sağlayacağını vurguladı.

'Evet' oylarının ülke genelinde olduğu gibi İzmir'de de fazla çıkacağından hiç kuşkusunun olmadığına dikkat çeken Kabak, "İzmir'e inanıyorum. Çünkü anayasa değişikliklerinin hukuk reformu için bir başlangıç olduğuna güveniyorum. İzmir'in demokrat insanlarını tanıyorum. Hemşerilerim her zaman özgürlüklerden yana ve demokrasiden yana oy kullanmışlardır." dedi.
 
Katılım
20 Eki 2009
Mesajlar
241
Tepkime puanı
24
Puanları
0
İstifasını hazır tutmasını öneririm. Zaman kaybetmez. Özellikle mavişehir, bostanlı ve atakent olarak bilinen üst ve çok üst kazanç sınıfının çok yoğun olduğu büyük bir bölge ve geneli koyu hayırcı partisini tutar.
 
Katılım
20 Eki 2009
Mesajlar
241
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Dediğim kelimesi kelimesine tuttu. İlgili kişinin istifasını da duyamadık. Demek ki neymiş " Büyük lokma ye ama büyük konuşma". İzmir'den evet çoğunluğu çıkaramazsın. Nedenlerini tek tek sıralarım ama burada değil.
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
büyükşehirlerin hepsinde hezimet yaşandı.

izmir belki en büyüğü idi
daha önce belirtmiştim

referanduma destek verdiğini beyan eden hiçbir parti izmir de bir çalışma yapmadı.

tek çalışan abilerimiz ablalalırımz.

her mahallede chp binaları bayrakları dikilirken
diğer partilerin sus pus olup masraftan kaçınmaları içler acısı.
özellikle büyükşehir belediye seçimlerinde akp hezimet yaşayabilir.
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Bence İzmir il başkanı görevini bırakmak için bahane arıyordur da böyle süper bir fikir gelmiştir aklına. :)
Yoksa İzmir'den evet oyu çıkacağını bekleyene saf bile denmez.
 
Üst