Izdırap Ve Meyvesi Türkçe Olimpiyatları Tarihleri - Ahmet Alp HAN

ahze21

Yasaklı
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
550
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Yaş
46
Izdırap hissi herkeste farklı tezahür eder. Çok iyi hatırlıyorum 1979 senesinde Mekke'nin işgal haberini alan iş başındaki amcam deli gibi olmuş ve elindeki çekici duvara fırlatmış, çok da geçmemiş, kendinden geçerek bayılmıştı.


"Hüzün ve ıztırap karşısında kalbden bir parça kopsaydı, “Dünya üzerinde bir genç dinsiz olmuş” haberi karşısında o kalbin atom zerreleri adedince param parça olması gerekirdi." derken Zübeyir Gündüzalp de bu ızdırap hissinden bahsediyor sanırım.

Fedakar Anadolu insanının varını yoğunu, "helal olsun" diye satarak veya bir kenara ayırdığı paralarla açılmasına vesile olduğu Asya'daki bir okulun başına bir şey geldi diye uyuyamadığını da bilirim. Bazen kaldığı evin çatısı, hafakanlar içinde gezmesine yetmediğinde gece yarısı sokağa da çıktığı çok vaki olmuştu.

Bunlara hakiki manada 'ızdırap' denilebilir mi peki... zannetmiyorum. Belki de her insanın duyduğu sıkıntı ve dert nevinden şeylerdir.

Hakiki manada ızdırabı zehir içer gibi yudumlayan insanları da, nadir de olsa gördüm. Bunlardan bazıları akşam işi bittiğinde evine dönemiyordu, çünkü yolu unutuyordu. Bunu inanılmaz bulduysanız, hanımın ve çocuklarının yüzünü unutanlara ne dersiniz? Sanırım işte tam bu yüzden hakiki dava adamlarına 'deli' diyorlar.

Osmanlı'da, en önde, zırhsız ve silahsız savaşan guruba da 'Deliler' diye hitap ederlermiş.

Keşke imkan olsa da devletimizi ve milletimizi yüceltme düşüncesi adına, insanımızın yaşadığı şu hafakanlı dönemden kurtarma adına evimizin yolunu unutturacak kadar içimize 'ızdırap' eklenseydi. Bu dava uğruna 'deli' olsaydık.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ÜLKE FİNALLERİ TARİHLERİ

Size de enteresan geliyor mu bilmem fakat yurt içinde "Bunların okullarını çocuklarınızı göndermeyin" ve yurt dışında "Bunlar sizin bilgilerinizi başka ülkelere satıyorlar, kapatın bu okulları" diye bağırıp çağırmalara ve şikayetlere rağmen 160 ülkede bizi tek başlarına temsil eden ve gururumuz olan Türk Okulları dimdik ayaktalar.

"Artık olmayacak" denilen Türkçe Olimpiyatları tam gaz devam ediyor. Hem ülkemizin al sancağını hem de dil bayrağımızı yüzlerce ülkede dalgalandırmaya devam ediyorlar.

İşte size bazı ülkelerin olimpiyat takvimi:


ABD: 28 Nisan
Arnavutluk: 4 Nisan
Avustralya: 25 Nisan
Bosna Hersek: 21 Mart
Endonezya: 11 Nisan
Etiyopya: 15 Mayıs
Fas: 22 Nisan
Filipinler: 3 Mart
Fransa: 12 Nisan
Güney Afrika: 18 Mart
Senegal: 25 Nisan
Tayland: 15 Şubat
...

Ana-baba, Bacı-kardeşi arkalarında bırakarak bin bir türlü fedakarlıkla o ülkelere, gurbete giden "Izdırap" insanlarının sayesinde Sevgi Dili Türkçe'miz, İstiklal Marşımız ve Al bayrağımızı sevenler çoğalmakta.

Izdırap insanlara neleri nasip ediyorsunuz, görüyor musunuz?

NİHAYİ KELAM

Durmak Yok, Eğilmek Yok, Yılma Yok, Usanma Yok.
Allah (CC) Var Gam Yok.



Ahmet Alp HAN
Globalhaber.tv
Twitter: @ahze22
 
Üst