İtinayla Google siciliniz silinir!

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
İnternetin nimetlerinin kabusa dönüşmemesi için harekete geçen girişimci Burak Kebapçı, 'googlesil' adlı web sitesi kurarak kurum ve kişilerin internet geçmişini temizleme hizmeti başlattı. Kebapçı, 200 bin liralık ciroya ulaştı bile...


Sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere özellikle genç kesimin kullanımı konusunda 'mahremiyet' tartışmalarına konu olan internette istenmeyen bilgilerin kaldırılması da yeni bir iş doğurdu.
Özellikle gençlik dönemlerinde paylaşılan bilgiler ve habere konu olan insanlar bu hizmeti almaya başladı.
Girişimci Burak Kebapçı, yılda 200 bin liralık ciroya ulaşan, iki mühendis ve bir bilişim avukatının çalıştığı İstanbul merkezli şirketi ve 'googlesil.com' adlı internet sitesiyle verdiği hizmetin dünyada 'tek' olduğunu belirterek, "Daha da büyümek için yatırımcı arıyoruz" dedi.
Konuyla ilgili DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Genel Müdür Burak Kebapçı, İngilizce adı 'search clear' olan internet hizmetini 'google sil' olarak kullandığını belirterek, "Bu proje benim için çok özel bir proje. Bildiğim kadarıyla yurtdışında ve Türkiye'de başka bir eşi olmayan özgün bir proje" dedi.
Bu işe ilk olarak bir arkadaşının internetteki arama motorlarından ismini sildirmek için yardım istemesiyle başladığını aktaran Kebapçı, "Ben zaten 13 yıldır bilgisayar sektöründe çalışıyordum. Daha sonra bu yönde yoğun bir talep olduğunu görerek projeye yoğunlaştım. Hem bireysel hem kurumsal hizmet veriyoruz. Kişiler bize geliyor ve belli aramalarda ve internet sayfalarında haklarında çıkan yazılı ve görsel verileri internet ortamından kaldırmamızı istiyorlar. Biz sırasıyla; site ile irtibat, teknik olarak kaldırma ve bunlar sonuç vermezse bilişim avukatımız tarafından gönderilen ihtarname ile gerekli işlemleri yapıyoruz" bilgilerini verdi.
Fiyatlar 1500 ile 2 bin TL arasında
Kebapçı, 2 yılın sonunda cirolarını yıllık 200 bin TL'ye ulaştırdıklarını ancak potansiyelin çok daha yüksek olduğunu vurguladı.
Kendilerinden bu hizmeti alan üst ve orta gelir grubundan pekçok kurum ve kuruluş olduğunu da aktaran Kebapçı, "Bu bilgileri açıklamıyoruz, ancak örneğin bir kişi hakkında çıkan bir haber, internet arama motorlarının indekslemesi yüzünden 30'u aşkın siteye dağılmıştı. Müşterinin talebi üzerine bunları kaldırmak işini 2 ayda bitirdik. Birçok yerli ve yabancı siteden bilgileri kaldırdık. Zaten yasal olarak ismin sadece baş harflerinin kullanılması gerekiyordu" dedi.
Fiyatlar hakkında da bilgi veren Kebapçı, "Bir web sitesinden veri kaldırmak bin 500 ila 2 bin TL. Eğer çok yayılmışsa bu işi paket olarak alıyoruz. Bir yerden kaldırmak çözüm olmuyor, internette yayın devam ediyor. O yüzden takibiyle birlikte 10 bin TL'lik bir maliyet sunuyoruz" diye konuştu.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Şöle bi baktım da sicilim kabarık değilmiş :)
 

SeNoL

MUEYABYA
Katılım
16 Kas 2006
Mesajlar
4,867
Tepkime puanı
224
Puanları
0
Yaş
42
Konum
Kocaeli
Bunun için şirkete gerek yok ki :) kendinizde istediğiniz site ile irtibata geçip onların istediğini isteyebilirsiniz. Olmadı mı.. avukat kılığında bir iki mail tamamdır o iş :D
 

eylül

Veled-i kalbî
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
5,223
Tepkime puanı
1,026
Puanları
0
Konum
mavera...
e bu daha kötu ya
koskoca fırın puff oldu :D
ekmek yapılmaz artık :eek:leyo:
 
Üst