İsviçre'de Siyer Sınavı yapıldı

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Peygamber Sevdalıları Platformu Avrupa Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Umre ödüllü Siyer Sınavı, Avrupa'nın birçok bölgesinde olduğu gibi İsviçre'nin Basel şehrinde de gerçekleşti.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) veladetlerinin yıldönümü münasebeti ile Almanya, Fransa, Avusturya, İtalya, Belçika, Hollanda ve İsviçre gibi Avrupa'nın birçok farklı ülkesinde düzenlenen Siyer Sınavı sona erdi. Aylar öncesinden duyurusu yapılan Avrupa Geneli Umre Ödüllü Siyer Sınavı Basel Said-i Nursi Vakfı'nda, kadın ve erkeklerin katılımlarıyla gerçekleşti.
Yapılan Siyer Sınavı ile ilgili açıklamada bulunan Said-i Nursi Vakfı yetkilileri Lokman Genç ve Abdulmecit Öz, sınav birinciliğini kazanan Peygamber Sevdalısı yarışmacının Umre ile ödüllendirileceğini, 2'inciye tablet bilgisayar ve 3'üncüye de Risale-i Nur Külliyatı'nın hediye edileceği belirtildi.
Avrupa Geneli yapılan Siyer Sınavı yerel saatle 10.00'da başlarken, katılımcılar 75 dakikalık sürede 50 soru çözdü.
Sınav sonrası İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) konuşan Peygamber Sevdalıları, sınava katılım imkânını sunan Peygamber Sevdalılarına Platformuna teşekkürde bulunurken, her halükarda kazançlı olduklarını ve Siyer Sınavı'nın kaybedeninin olmadığını belirttiler.
Düzenlenen siyer sınavına 60 kilometre uzaklıkta bulunan Almanya'nın Freiburg şehrinden katılım sağlayan Ğarbi Zerey (31) yaptığı açıklamada, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatından bazı bölümleri sınavdan önceki gün, evde ailesiyle konuştuğunu tevafuk olarak konuyla ilgili birkaç sorunun aile ortamında konuşulan konularla ilişkili olduğunu belirtti.
Basel'de gerçekleşen Siyer Sınavın katılımcılarından Mücahit Baygın (16) ise geçtiğimiz yıl gerçekleşen Siyer Sınavına da katıldığını belirterek, sınavın kendisi için zor olmadığını söyledi. Suffa Meclisleri Siyer Dersleri kitabını okurken zihninde yer edinen en çarpıcı sorunun Neden Siyeri öğrenmeliyiz? sorusu olduğunu ve bu sorunun kendisini günlerce düşündürdüğünü ve herkesin bunu düşünmesi gerektiğini ifade etti.
Organizasyon yetkililerinden Zülküf Er yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e salavatların getirildiğini, görsel çalışmalarını, tiyatro ve kısa film çalışmalarının yapıldığını belirtti.
Siyer Sınavına katılım sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkürlerde bulunan Er, dereceye giren Peygamber Sevdalılarını tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Siyer Sınavına giren herkesin bir kazanım elde ettiğini ve bu sınavın kaybedeninin olmadığını ifade eden Er, Hz. Peygamber'in hayatını anlamaya ve öğrenmeye yönelik gayret ve çaba içerisine giren herkesin kazançlı olduğu söyledi. (Hamza Korkut – İLKHA)
 
Üst