İstifade Tatlısı

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0


İstifade Tatlısı

istifade-Tatl%C4%B1s%C4%B1.jpg


MALZEMELER:

100 gram margarin,

4 yumurta,

4 çorba kaşığı un,

1 çay kaşığı toz şeker,

1 çay kaşığı tuz,

1 tatlı kaşığı vanilya,

pasta kre*mi,

çikolata salçası,

1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu,

su.

YAPILIŞI:

Tencereye şeker, yağ ve tuz konur. 2 bardak su ilave edilip, kaynatılır.
• Kaynayınca un konur, süratle karıştırılır. Ateş kısılır, 10 dakika kaynatılır.
• Ateşten alınır, .ihtilası beklenir. Ilıdıktan sonra yumurtalar, va*nilya, rendelenmiş limon kabuğu ilave edilir.
• Elle sıka sıka iyice yoğurulur. Sonra, ağzına huni takılmış bir torbaya doldurulur.
• ip yağlanmış tepsiye “koni” şeklinde parçalar sıkılır,
• Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 40 dakika pişirilir.
• Kuruduktan sonra fırından çıkarılır. (Kurumadan çıkarılırsa emekleriniz boşa gider).
• Bıçakla yanlardan delinir. İçine ‘”pasta kremi” doldurulur,
• Doldurulan hamurlar tabaklara 4′er 4′er konur.
• Üstlerini tamamen kaplayacak şekilde “çikolata salçası” sürülür.
• Üstlerine rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirilip servis yapılır.

alinti​
 
Üst