Işte güzel bir haber!

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
21540.jpg

Bir kişi daha Müslüman oldu!
Adı Oner. Moğolistan'da zengin bir Budist hanım. O şimdi Hatice Onor..

21 Kasım 2010 Pazar 00:01
Onor Hanım, Moğolistan Hobda şehrinde yaşayan bir Moğol hanımı... Güzel koku anlamına geliyor ismi. 71 yaşında.
21541.jpg
Hobda`da İHH ekibi olarak kurban ve gıda yardımlarını dağıtıyoruz. Yaşlı bir bayan yaklaşıyor. Zannediyoruz ki bu yaşlı hanım da yardım almak istiyor. Ekibimizden Deniz Cedimoğlu Bey’in dikkatini çekiyor hanım. Bu hanıma da yardım verelim, diyor. Moğolca konuşan arkadaşımız sana da yardım verelim, dediğinde yaşlı hanım; “Ben yardım istemek için gelmedim, dua istemek için geldim.” demiş.
Nasıl yani diye sorulunca da; “Ben çok hastaydım, şiddetli ağrılarım vardı. Türkiye`den kıymetli zatlarla karşılaşmıştım. Kim bunlar diye sordum. Türkiye`den alim kişiler dediler. Kendilerinden hastalığım için dua istedim. Çok ilaçlar kullandım ama fayda etmiyordu. Ama o zatın duası çok iyi geldi. Şimdi de yine Türkiye`den geldiğinizi duyunca geldim. Baktım yardım dağıtıyorsunuz muhtaçlara. Çok hoşuma gitti. Sizlerden hem dua istiyorum hem de İslamı biraz daha öğrenmek istiyorum.” demiş. Arkadaşlar bana haber verdiler, bu hanıma bir dua et, dediler. Ben de önce biraz sohbet edeyim dedim.
Moğolistan’da ummadığım bir sohbet
Önce bu yardımseverliğimizi çok takdir ettiğini söyledi. Sonra hastalığını ve duanın nasıl iyi geldiğini anlattı. Yine dua eder misiniz, dedi.
Ben de “Ederiz elbette, o değerli Müslüman büyüğünki gibi tesiri olur mu bilemeyiz ama isterseniz sizinle konuşmamızı kameraya çekelim, o kamera vasıtası ile sizi seyredecek tüm Müslümanlardan sizin için, hastalıklarınız için dua isteyelim.” dedim.
Olur, dedi.
İslam’ın özünü anlattık
Özgürder`den Murat Aydoğdu Bey ile Müslümanların Allah tasavvurunu anlattık. Müslümanlarda din adamı diye bir sınıfın olmadığını anlattık.
Ahlakın önemini, Allah'a namazla, duayla yaklaşmaya çalıştığımızı; Rehberimizin, peygamberimizin Hz. Muhammed olduğunu söyledik.
Ve İslam’a bir cümle ile girilebildiğini, arzu ederse o cümleyi söylerse tüm Müslümanların da, Allah'ın da çok hoşnut olacağını söyledim.
İsterseniz, sizi baskı altına almış gibi olmayalım, İslama hiç girmeye de bilirsiniz, biz size yine dua ederiz dedim.
Hepimizi şaşırtan o soru...
Düşündü. Bizi hem tebessüm ettiren hem de şimdi buna nasıl cevap vereceğiz dedirten şu soruyu sordu: Ben hem Müslüman olsam hem de Budistliğe devam etsem!
İster istemez tebessüm ettik ama “Ulan Asım! Şimdi ne cevap vereceksin de işin içinden çıkacaksın.” demeden edemedim kendime!
Allah katında tek din İslamdır ayetiyle cevap vermek kolay ama içimden bir ses bu ayeti burada söylememek lazım. Allahın sadece bizim değil tüm insanların, hatta dinsizlerin de Allahı olduğunu, onun yüce dinini kabul etmesek bile onun dininin isteklerinin bizi beklediğini söyledim.
Bu arada Şehid Bozdak (Genç şehidler) Camii İmamı Namaz Kitabı hediye etti Onor Hanıma.
Kitabın mahiyetini de anlattık. Bazı Müslümanların İslamı bilmediğini, İslama yakışır şekilde davranamadığını söyledik. Müslümanım diyen herkesin cennete girmeyi garanti etmediğini, ahlaksızlık etmemesi gerektiğini de söyledik.
İşte beklenen an!
O da ben İslam’a giriş cümlesini söylemek istiyorum dedi.
İçimizi bir ferahlık kapladı!
İşte o güzel ana gelmiştik.
Kelime-i tevhidi ve kelime-i şehadeti manalarını söyleyerek kelime kelime söyledim, o da tekrar etti. Salavat getirdik hep beraber.
Onor Hanıma kendisine Efendimizin eşi Hatice ismini arzu ederse hediye etmek istediğimizi söyledik. Biz onu anamız biliriz, sizi de öyle görüyoruz dedim. Sevindi.
Ve o güzel cümleyi söyledi: Benim ailem seksen kişi. Altı kızım var. Ben onları da İslam’a davet edeceğim.
Oradaki arkadaşlar sesli salavatlar, tekbirler getirdik...
Ben artık ağlıyordum.


Asım Gültekin Moğolistan’dan haber verdi, Hatice Anaya dualar istedi
 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
ne zaman ki biri daha müslüman oldu haberini duysam/okusam kalabalık-çoklukla övünmek damarımızın kabardıgını hissederim..olaya hüsnü zan ile bakmak olmadıgını pekala biliyorum, mesela, birara şeytan dürttü teyze'de acaba dedim agrılarına iyi geldigini düşündügü dua'nın hatrına mı kabul etti? bilinçli bir kabul, bir merak ile yöneliş, kalben bir iştiyak, teslimiyet hikayeleri daha bir samimiyetle algılanır. kalpleri bilen ancak Allah bize düşen laf salatası :) Allah her bir müslümanım diyenin iddiasını kabul etsin inş. merhamet etsin bizlere.amin.
 

zeynephanne

Aşka Meftûn…
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
1,281
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
kördüğüm
Allah'ım hidayet etmiş Hatice nineye ne mutlu!...
Rabbim hakkıyla müslüman olabilmeyle şereflendirsin bizleri inşaAllah..
 

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
71 Yaşında, Günahlarından Arınmış...Tertemiz defteri açmış kendisine...Elhamdulillah...
Allah resulunun müslüman olan yahudi çocuğu için dediği sözü diyorum...Hamd olsun, ateşten kurtaran Allaha...
Rabbim islama ve müslümanlara yardım eylesin
ne güzel haber...
bayram sonrası çok iyi geldi bu haber :)
 

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
mavi marmara daki İrlanda'lı aktivist müslüman olup
caoimhe Butterly Ayşe adını almıştı kısa süre önce, duyduğumda çok sevinmiştim. Aynı sevinci yaşadım. Onca yaşını budist olarak geçiren birinin din değiştirmesi lutuftan başka bir şey değil...
 
Üst