İşte aşık olmanın bedeli

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
İşte aşık olmanın bedeli
iste-asik-olmanin-bedeli.jpg



Gazeteport

Aşık olmanın bedelini hesapladılar


Aşık olmanın bedelini hesaplayan bilim adamları, ilişki başladıktan sonra en yakın iki arkadaşı kaybetme olasılığının çok fazla olduğunu açıkladı.

Yapılan araştırma, insanların yeni bir romantik ilişkiye başladıklarında en yakın arkadaş çevrelerinden iki kişiyi kaybetmelerinin kuvvetle muhtemel olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre, yakın arkadaşlardan biri yeni partner için feda ediliyor, diğeri ile olan ilişki de kendisine çok uzun süre ilgi gösterilmediği için kopuyor.

Daha önce yapılan bir araştırma, dostlukların onları sürdürmek için yeterince çaba sarfedilmemesi halinde biteceğini ortaya koymuştu. Psikologlar, ayrıca insanların daha samimi ve daha uzak arkadaş katmanlarına sahip olduklarını biliyorlardı.

Genel olarak insanlar yaklaşık 5 kişiden oluşan en samimi arkadaş çevresine sahip oluyor. Birmingham'daki Aston Üniversitesi'nde düzenlenen İngiliz Bilim Festivali'nde sunulan yeni araştırmaya göre, bu arkadaşlıklar aşk için feda edilebiliyor.

Araştırma ekibine öncülük eden Oxford Üniversitesi'nden Profesör Robin Dunbar, "Sadece eğer romantik bir ilişkiniz varsa, bunun aslında iki dostunuza mal olduğunu gösterdik. İnsanlar romantik bir ilişki yaşarken, tipik beş kişilik yakın çevreye yerine ortalama 4 kişiden oluşan yakın arkadaş çevresine sahip oluyorlar. Bunlardan birinin hayatınıza giren yeni insan olduğunu düşünürsek, bu diğer iki yakın arkadaşınızı devre dışı bıraktığınız anlamına geliyor" diye konuşuyor.

Araştırmaya yaşları 18-60 arasında 100'den fazla kadın ve erkek katıldı. Kadınların sosyal olarak erkeklerden daha aktif olma eğilimi göstermelerine rağmen, her iki cinsin de yeni bir ilişkiye başladıklarında aynı sayıda arkadaş kaybetme eğiliminde oldukları gözlemlendi.
 

ŞehbaL

Kıdemli Üye
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
7,330
Tepkime puanı
643
Puanları
0
Konum
Ankara
Hayata biri girince diğerlerinin çıkmaması gerek.. Korumak, dengeyi sağlamak gerek. nihayetin de herkesin yeri ayrıdır. Kalkıp annenin-babanın-kardeşlerinin ya da dostunun yerini kocana verirsen cicim ayından sonra başını taşlara vurursun =/

Rabbim dengeyi sağlayanlardan eylesin bizleri.
 
Üst