İstanbul ve Ankara dahil 23 ilin valisi değişti

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde büyük atılım yaratacak anayasa değişiklik paketini dün onaylayınca normal süreçte referandum tarihi de belli oldu.

Yasa gereği 60 gün sonra ilk pazar günü yapılacak referandum 11 Temmuz’a denk geliyor. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Gül, demokratikleşme paketini halkoyuna sunulmak üzere yayımlanması için Başbakanlığa gönderdi. Anayasa değişiklik teklifinin maddeleri, 330 ila 367 oy aralığında kabul edildiği için Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra halkoyuna sunulacak.

YSK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Yüksek Seçim Kurulu, Gül’ün paketi onaylama kararının ulaşması üzerine olağanüstü toplandı. Yüksek Askeri Şura kararlarına yargı yolunun açılmasından, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu ile Anayasa Mahkemesi’nin yapısında demokratik düzenleme getiren paket 12 Eylül darbesine de yargı yolu açıyor.

CHP dava açıyor

CHP sözcüsü Mustafa Özyürek anayasa paketinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için bugün Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini söyledi. Özyürek,“Böylece bir hukuk mücadelesine başlıyoruz” dedi.

 
Üst