İstanbul Üniversitesi’nde uzaktan eğitim dönemi

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Bilim ve teknolojiyi eğitimin hizmetine sunan İstanbul Üniversitesi, yeni kurulan Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’yle daha fazla öğrenciye ulaşacak



• Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet yönetiminde sürdürülen yoğun çalışmalar sonunda İstanbul Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi faaliyete geçti. Cumhurbaşkanı Adullah Gül’ün onayıyla 28 Nisan’da kurulan fakülte, önümüzdeki yıllarda kapsamını daha da genişleterek öğrencilere hizmet vermeyi amaçlıyor. Eğitim teknolojilerindeki son gelişmeleri yakından takip eden üniversite, bilgi toplumuna geçişte fırsat eşitliği yaratarak yaşam boyu yaygın eğitim-öğretim sağlamayı hedefliyor.

EĞİTİM ARTIK SADECE BİR TIK UZAKTA

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, İstanbul Üniversitesi’nin geçmişten bugüne katlanarak gelen bilgi ve tecrübe birikimini uzaktan eğitim teknolojileri aracılığıyla sınır ötesine taşıyor. İlk olarak 2009-2010 öğretim yılında hizmet vermeye başlayan fakülte, 6 Lisans ve 1 Ön Lisans Programı ile öğrencilerin karşısına çıkıyor. Üniversite, Türk Dili ve Edebiyatı, İşletme, İktisat, Radyo Televizyon, Halkla İlişkiler ve Gazetecilik lisans programlarına ek olarak açılan ön lisans programı Adalet Meslek Yüksek Okulu ile de üniversite birçok farklı alanda eğitim vererek, öğrencilerin bilgiye kolay yoldan ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor.
 
Üst