Istanbul’a bir mekan daha

K

Kaçak

Guest
İstanbul yeni bir araştırma ve eğitim merkezine kavuştu. Kültür merkezlerinden farklı olarak araştırmalara yönelik kurulan bu tesisler ilmi çalışmalar açısından çok önemli. Türkiye Diyanet Vakfı’nın İslami Araştırmalar Merkezi (İSAM), Hüdayi Vakfı’nın İlmi Araştırmalar Merkezi (İLAM), İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) Merkezi gibi araştırma ve eğitim merkezleri çok önemli işler yapmaktaydı. Şimdi bu merkezlerimize bir yenisi eklendi.
Mahmud Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi, İstanbul’un tarihi ilçelerinden Üsküdar’ın Küçük Çamlıca semtinde açıldı. M. Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanı Dr. Necdet Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada İslam medeniyetinin geleceğe taşınması gerektiğini belirterek, “Bu ideallerin mütevazı bir örneğini ortaya koymak gayesiyle Mahmud Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi kuruldu. Araştırma merkezimizde Merhum Esad Coşan Hocamız, Merhum Mehmed Zahid Hocamız ve sair büyüklerimizin eserleri yeniden güncellenmek suretiyle yayına hazırlanacak. Sohbetleri gerek görüntülü olarak, gerek sesli olarak, gerekse kitaplaştırılmış olarak gün yüzüne çıkarılacak. Oluşturduğumuz gruplar çalışmalarına başladı” dedi.
23676.jpg
Prof. Dr. M. Esad Coşan Araştırma ve Eğitim MerkeziEsad Coşan Hocaefendi’nin şahsi kütüphanesi burada
Dr. Necdet Yılmaz, “Merhum Hocamız, hayatı boyunca günümüz insanı için bir cami modeli, bir eğitim merkezi modeli, bir yaşam tarzı modeli tahayyül etti. Öğrenmeli, yemeli, içmeli ama harama, günaha bulaşmamalı. Kafaya ve gönle hep birlikte hitap edilmeliydi. Beyin ve ruhu beslemeliydi. Yâr ve ağyâr, dost ve düşman burada kendisini bulmalıydı.
Merhum Esad Coşan Hocaefendi’nin kitaplarının temelini teşkil ettiği kütüphanemizde 20.000 adet kitap bulunmaktadır. Kendi özel arşivi de kütüphanemizin müstesna bir cüz’ünü oluşturmaktadır. Gerek kütüphane gerekse arşiv için tasnifleme çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayıp araştırmacıların hizmetine açmayı planlamaktayız” diye konuştu.
M. Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi
Üsküdar Küçük Çamlıca’daki dört katlı binada faaliyet gösteren merkez, toplantı salonu, 20 bin kitaptan oluşan kütüphane ile el yazmalarının bulunduğu özel bölüm ile araştırmacılara hizmet verecek.
Ayrıca merkezde iki sergi salonu da açıldı. Bu sergi salonlarında Ahmet Ziyaüddin-i Gümüşhanevî Hazretleri, Mehmed Zahid Kotku ve Mahmud Esad Coşan hocaefendilere ait çeşitli dokümanlar ile özel eşyalar yer alıyor. Sevenleri bu güzel insanların hatıralarını burada görme imkanına sahip artık.
23677.jpg
Mehmed Zahid KotkuMerkezde ayrıca fuaye alanı, seminer odaları ve mescitler ile bebek bakım odası ve çocuk oyun alanı gibi sosyal alanlar da mevcut.
İlk etkinlikler
Merkezde üniversite gençliğine yönelik “M. Esad Coşan Okumaları” programı ile “Elmalılı Tefsiri Okumaları” programı her hafta Cumartesi günleri icra edilmeye başlandı.

Murat Karaca haber verdi
 

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
güzel haber, sayıları katlansın istiyoruz.
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Maşallah, Allah hizmetlerini artırsın. İnsan heyecanlanıyor bu tarz haberleri duyunca..
 

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
Elhamdulillah...
Rabbim mehmet zahit rh.aleyh ve mahmut esad rh.aleyh hocalarımıza rahmet eylesin.Cennette komşu eylesin...
Sevindirici bir haber, inşaAllah dünyanın dört bir yanında bu faaliyetler devam eder...
 
Üst