İşsizlere Kore Modeli İlaç Olacak

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesiri Başbakan Erdoğan'la birlikte açıklamak için adeta gün sayıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesine, 22 Temmuz’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kamuoyuna duyurulacak şekilde ilk etapta 19 ilde başlayacaklarını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin açılışı ve TOBB, TEPAV ve CISCO işbirliğiyle hazırlanan “Bilişim Çağında İşletme Yönetimi” sertifika programı dolayısıyla düzenlenen toplantının ardından, gazetecilerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi”ne ilişkin sorularını yanıtladı.

Bu ayın 22’sinde Başbakan Erdoğan başkanlığında, bütün kamuoyuna projeyi duyuracak şekilde ilk etapta 19 ilde başlayacaklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, illerin oda başkanları, milli eğitim müdürleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı İş-Kur müdürlerini bir araya getirerek eğitim başlatacaklarını, önce sosyal paydaşlara eğitim verileceğini ve bunun açılışını yapacaklarını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

“Burada yapacağımız en başlıca iş, 19 ilde iş sahiplerinin, işyerlerine gidip hangi elemana ihtiyaç duyuyorlar onu tespit edeceğiz. Sonra MEB ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla beraber 3 aylık eğitimi verip, 3 ay da staj yaptıracağız. İhtiyaca göre eleman yetişecek. Eleman burada eğitim görürken, günlük 15 lira yevmiye alacak.

Okulda okurken, para alacak. 3 ay işyerinde staj yaparken, İşsizlik Fonu’ndan para alacak ve sigortalı olacaklar. Daha sonra bu başarılarının sonucunda, işe kavuşacaklar.

Bu kapsamda dünyadaki en büyük proje şu anda. Bunun en büyüğünü şu ana kadar Kore gerçekleştirmiş. İnşallah biz bunu gerçekleştirdiğimizde en büyük projeyi biz yapmış olacağız.

Sonsayfa
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
Eğer ki uygulanırsa çok güzel bir imkan.
 

isocan42

Asistan
Katılım
21 May 2008
Mesajlar
258
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Yaş
39
Konum
ankara
ah be güzel abicim plan çok güzel de bizim eski esnaf kafalı tüccarlarımız daha kurumsallığın k sini bilmiyor. sen o eğitimi versen de adam 3 dil bilen 25 yaşını aşmamış askerliğini yapmış bla bla bla...
übersonik eleman arayışına devam edecek. yaptıracağı iş de ne pazarlama. hay ben senin iş ahlakını yiyeyimm.

velhasıl plan güzel ama uygulamacılar yönünden tutmaz bu maya...

selamlar..
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
Düşünmek başarmanın yarısymış. İnşaAllah bu düşünceler bir gün hayata geçer. Seyredelim görelim.
 

Özduygu

Doçent
Katılım
13 Ara 2006
Mesajlar
652
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Önemli olan adım atmak. Yanıp yakılanlar çözüm üretemiyor ama.
 
Üst