İsrailli askerleri Gazze filosunu soymuş

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
İsrailli askerleri Gazze filosunu soymuş

Perşembe, 19 Ağustos 2010





Bazı İsrailli askerlerin, "Gazze filosu" gemilerinden dizüstü bilgisayarları çalıp sattığı öğrenildi. İsrailli askerlerin, "Gazze filosu" gemilerinden bilgisayar ve teknolojik gereçleri çalıp sattığı gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.
Kendi medyasına sızan bilgiler sonrasında açığa çıkan bu skandalın, İsrail tarafından üzeri kapatılmaya çalışıyor.
Aldığımız bilgiye göre ordu bu askerlerin tespit edilip gözaltına alındığını duyurarak örtbas etmeye çalıştı.

http://itibarhaber.com/index.php?op...ze-filosunu-soydu&catid=101:duenya&Itemid=472
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
İsrail askerleri hakkında 'yağma' iddiası



Ynet’in askeri polis kaynaklarından edindiği bilgiye göre bir subay ve bir asker 31 Mayıs’taki tartışmalı Gazze’ye yardın filosu baskının ardından limana çekilen gemilerdeki malları çalıp satmakla suçlanıyor.



Müfettişlerin hala bir subay tarafından gemiden alınan dizüstü bilgisayarları bir askerin üç askere satıp satmadığını belirlemeye çalıştıkları öğrenildi.

Dava sürecini yakından takip eden üst düzey bir subay şüphelerin doğru çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Bir başka subay, “Soruşturma yeni başladı ancak görünen o ki sonuçları utanç verici olacak” dedi. Subay, “Bunlar giydikleri üniformanın temsil ettiği değerlerin ne olduğu bilmeyen askerler” dedi.

İsrail hükümetinin baskına gelen uluslararası eleştirileri savuşturmaya çalıştığı bu dönemde soruşturmanın sonuçları çok ağır olabilir.

Bilgisayarları satmakla ve almakla suçlanan dört asker Pazartesi gecesi tutuklandı. Polis aramalarda askerin evinde başka çalıntı dizüstü bilgisayarlar ve cep telefonları da bulduklarını söyledi. Daha sonra bir subay bu malları askere sattığı şüphesiyle tutuklandı. Subayın gemilere Aşdod limanında bekledikleri sırada girdiği belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü de Çarşamba günü yaptığı açıklamalarda haberleri doğruladı ancak “malların filo gemilerinden alındığının kesinleşmediğini” belirtti.

Perşembe sabahı olayla ilgili olarak bir askerin daha tutuklandığı haberi geldi. İsrail'in Arap asıllı mülletvekili Hanin Zoabi Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Bu beni hiç şaşırtmadı, öldürmeye gelen hırsızlık da yapar" dedi.

Filo baskınından hemen sonra gemideki aktivistler İngiliz Guardian gazetesine gemide el konulan kredi kartlarıyla alışverişler yapıldığını, cep telefonlarının kullanıldığını söylemişti.
http://www.hurriyet.com.tr/planet/15587201.asp?gid=286
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
İsrail'in hırsızlığı görünenden BÜYÜK
05 Eylül 2010 Pazar 00:13
Mavi Marmara'da gerçekleşen hırsızlık olayı görünenden daha büyük

Hırsızlık olayı sonrasında 3 İsrail askeri hakkında soruşturma açıldığını söyleyen Arıtürk, olayın aslında planlı bir yağmalama olduğunu belirtti. Arıtürk çalınan eşyaların envanterini de açıkladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen ve Gazze'ye insani yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan gemi filosuna İsrail askerleri saldırı düzenlemiş ve 9 kişi şehit olurken 54 kişi yaralanmıştı. Saldırı sonrasında Aşdot limanına götürülen gemilerde bulunan yardım malzemelerine el konulmuş, aktivistlerin de özel eşyaları çalınmıştı.

Mavi Marmara mağdurlarının avukatları adına bir açıklama yapan avukat Ramazan Arıtürk, hukuki süreçte gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Mağdurların haklarını korumak için kurulan hukuk grubunun çalışmalarında sona yaklaştığını belirten Arıtürk, Ekim ayı başında Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurulacağını söyledi. BM Genel Sekreterliği tarafından oluşturulan soruşturma komisyonun başına getirilen Alvaro Ulribe'nin de tarafsızlığı konusunda kaygıları olduğunu da söyleyen Arıtürk, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a yazdıkları bir mektup ile kaygılarını dile getirdiklerini söyledi. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi tarafından oluşturulan İnceleme Komisyonu'nun Türkiye'ye gelerek 72 önemli tanık mağduru dinlediğini söyleyen Arıtürk, komisyon üyelerinin daha sonra yabancı mağdurları da dinlemek için Ürdün'e gittiklerini ifade etti.

İsrail askerlerinin düzenlenen saldırı sonrasında aktivistlerin özel eşyalarını çaldığını söyleyen Arıtürk, Mavi Marmara ve diğer gemilerinde açık bir şekilde yağmalandığını belirtti. Yaşanan hırsızlık olayının ardından İsrail askeri hakkında soruşturma başlatıldığını dile getiren Arıtürk, bunun aslıda büyük resmin çok küçük bir parçası olduğunu söyledi. Ramazan Arıtük yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Saldırı sonrasında Aşdot limanına çekilen gemiler açık bir şekilde yağmalanmıştır. Aktivistlerin özel eşyalarına el koyan İsrail askerleri, hırsızlık yapmışlardır. Daha sonradan bazı eşyaların satılması, aktivistlerin kredi kartlarının kullanılması gibi olaylar gösteriyorki bu durum planlı ve programlı bir yağmadır. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na ifade veren Türk vatandaşı mağdurların ifade tutanaklarından çalınan kişisel eşyalar tek tek belirlenmiş ve envanteri çıkarılmıştır.

İlk etapta belirlenen çalınan eşyalar şunlardır; 269 cep telefonu, 87 kamera, 121 fotoğraf makinesi, 100 dizüstü bilgisayar, 130 bin USD, 150 bin EURO, 2 bin Pound ve 35 bin TL civarında nakit para, ses kayıt cihazları, DVD'ler, dürbünler, dalgıç kıyafetleri ve dalış tüpleri. Bu rakamlar bile olayın ne kadar büyük çaplı bir yağma olduğunu ortaya koyuyor. Konu ile alakalı çalışmalarımız devam ediyor."


İHA
 
Üst