İsrail'e İhtiyacımız Olduğunu Kabul Etmemiz Lazım

redyellow

Kıdemli Üye
Web sitesi
redyellow.besaba.com
1058389.jpg

Erdoğan: İsrail'e İhtiyacımız Olduğunu Kabul Etmemiz Lazım

Daha önce İsrail'e demediğini bırakmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesine yönelik görüşmelerle ilgili ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce "terör devleti" ilan ettiği İsrail için "İsrail'e ihtiyacımız olduğunu kabul etmemiz lazım" dedi.

İşte Hürriyet'in haberine göre Suudi Arabistan dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçakta yaptığı açıklamalardan ilgil bölümler;

İsrail ve Türkiye’nin birbirine ihtiyacı var

Gazze ile ilgili adım atılmadan İsrail’le anlaşma mümkün mü?

Şartlarımız belli; özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması. Ambargo noktasında “Türkiye üzerinden mallar, inşaat malzemeleri girebilir” dediler. Yazılı metni göreceğiz ki iş sağa sola sapmasın. Önem verdiğimiz başka husus Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerin son bulması. İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsrail’e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeği. Karşılıklı samimiyet çerçevesinde bu adımları atmayı başarabilirsek, normalleşme beraberinde gelir. Filistin’deki kardeşlerimizi gözetmek durumundayız.

KAYNAK

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
İsrail, Erdoğan'ı resmen manipüle etti. Nasıl manipüle ettiklerini tahmin edebiliyorum..

Diyarbakır'ı, Filistin'e benzettiler.. Türk askerinin konumunu İsrail askerinin konumuna; Kürtlerin konumunu da Filistinlilerin konumuna getirdiler. İş bu noktaya geldikten sonra mesajın alınması için beklemeye geçtiler. Mesaj şu: ''Yaa, şimdi bizi anlıyor musun? Nasıl mış?''

Çok korkunç!..

Türkiye şu an resmen İsrail'in mücadele metodunu benimsemiş durumda. Başka çaresi yok çünkü karşı taraf barikat kuruyor ve devletin kolluk gücünü taşa tutuyor. Devlet, bu güçlerini geri çekse bu seferde ön yönetim ilan ediyorlar. İki ihtimalden birini seçmek zorundasınız. Ya bölünmeyi kabul edeceksiniz ya da bu isyanı bastıracaksınız.. Karşı taraf sivilleri kullanacaktır. Sivillerden ölenler oldukça resimler dünya kamuoyuna servis edilecek, bununle kendilerine destek bulacaklar..

Bu müzmil yara kapanmaz arkadaşlar..

ömerusta

Kıdemli Üye
işte israile evet diyenler işide israilile beraber savaş açanlar bizi cumhurumuz bizde bu cumhura itaat eden müslümanlarız
bu bizim boyumuzun imanımızın ölçüsüdür

iqra

Asistan
İsrail, Erdoğan'ı resmen manipüle etti. Nasıl manipüle ettiklerini tahmin edebiliyorum..

Diyarbakır'ı, Filistin'e benzettiler.. Türk askerinin konumunu İsrail askerinin konumuna; Kürtlerin konumunu da Filistinlilerin konumuna getirdiler. İş bu noktaya geldikten sonra mesajın alınması için beklemeye geçtiler. Mesaj şu: ''Yaa, şimdi bizi anlıyor musun? Nasıl mış?''

Çok korkunç!..

Türkiye şu an resmen İsrail'in mücadele metodunu benimsemiş durumda. Başka çaresi yok çünkü karşı taraf barikat kuruyor ve devletin kolluk gücünü taşa tutuyor. Devlet, bu güçlerini geri çekse bu seferde ön yönetim ilan ediyorlar. İki ihtimalden birini seçmek zorundasınız. Ya bölünmeyi kabul edeceksiniz ya da bu isyanı bastıracaksınız.. Karşı taraf sivilleri kullanacaktır. Sivillerden ölenler oldukça resimler dünya kamuoyuna servis edilecek, bununle kendilerine destek bulacaklar..

Bu müzmil yara kapanmaz arkadaşlar..

Söylediğiniz hiç mantıklı gelmedi bana. yanlış mı anlıyorum acaba?
(aleyhillaneh)israil Filistine kendi topraklarında haksız yere zulm ediyor. zulm yetersiz kalır artık tarif etmekte gerçi. Ama Türkiye kendi ülkesi içerisinde ifsat çıkaranları durdurmak adına yapıyor bu dediklerinizi. ölenleri sivil diye tanıtıyorlar ama onlar sivil değil ifsat çıkaranlar. kandırılmış kürt gençler.
masum halkı bebek dede doktor sağlıkçı öğretmen polis ya da yasin börü gibi tüyü bitmemiş gençleri öldürenler dışarıdan destek alan pkk hdp. bunlar çok açık ve net değil mi?
tam kürtlüğümüzü kürt kültürünü yeni yeni benimseme imkanlarımız doğmuşken... bir kürt olarak pkk lı bütün kürtlerden nefret ediyorum. içlerinde akrabam demeye utandıklarım da var.
bu nedenle bu zihniyeti çok yakından tanıyorum. dini istismar ederek ve eskiden olan ezilmişliklerini şimdiki zamana bahane ederek isyan çıkaran bir topluluk. Bu gurup belasını bulacak. Allah haddi aşan ve şımarık kimseleri sevmez.

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Söylediğiniz hiç mantıklı gelmedi bana. yanlış mı anlıyorum acaba?
(aleyhillaneh)israil Filistine kendi topraklarında haksız yere zulm ediyor. zulm yetersiz kalır artık tarif etmekte gerçi. Ama Türkiye kendi ülkesi içerisinde ifsat çıkaranları durdurmak adına yapıyor bu dediklerinizi. ölenleri sivil diye tanıtıyorlar ama onlar sivil değil ifsat çıkaranlar. kandırılmış kürt gençler.
masum halkı bebek dede doktor sağlıkçı öğretmen polis ya da yasin börü gibi tüyü bitmemiş gençleri öldürenler dışarıdan destek alan pkk hdp. bunlar çok açık ve net değil mi?
tam kürtlüğümüzü kürt kültürünü yeni yeni benimseme imkanlarımız doğmuşken... bir kürt olarak pkk lı bütün kürtlerden nefret ediyorum. içlerinde akrabam demeye utandıklarım da var.
bu nedenle bu zihniyeti çok yakından tanıyorum. dini istismar ederek ve eskiden olan ezilmişliklerini şimdiki zamana bahane ederek isyan çıkaran bir topluluk. Bu gurup belasını bulacak. Allah haddi aşan ve şımarık kimseleri sevmez.

Güzel kardeşim. Bizi birbirimize vurdurmak için önce din bağını koparmaları gerekiyor. Dün Şerif Hüseyin(vahhabilik) üzerinden kısmi olarak bu bağı kopararak isyan çıkarttırdılar. Şerif Hüseyin ''bütün türkler kafirdir, türk baban dahi olsa onu öldürmek vaciptir'' şeklinde fetvalar verdi. Arşivlerde bunlar var..

Şimdi sıra Kürtlerde.. Türk ve Kürt arasında ki din bağını yok etmek için ateist bir örgüt kurdular. Bu örgütün endoktrinasyonundan geçen gençler şu an din düşmanıdır.. Eğer din düşmanı olmazlarsa isyan çıkarttıramazlardı.. Dış güçler bu işlerin sosyolojik boyutunu çok iyi bilirler..

İsrail'in yaptıkları elbette zulümdür, ben bunu eleştirmiyorum.. Lakin aynı ortamı oluşturmak için arada ki din bağının kalkması lazımdı.. İsrail-Filistin meselesinde bu bağ zaten yok, ama Türkiyede bu bağı sonradan kaldırarak laboratuvarda oluşturulan bir savaş yürütüyorlar..

Eğer Erdoğan bu oyunları fark etmez ve önlemini almazsa bu sokak çatışmaları hiçbir zaman bitmez. Dış güçlerin tüm amacı yoğurdun mayasını tutturmak.. Bu maya bi tutarsa şiddet şiddeti üretir ve aynı Filistin meselesi gibi ortalık toz duman olur. Türkiye elbette İsrail gibi sivillerin oturduğu binaları bombalayacak değil, lakin bu sokak çatışmaları her yere yayılır, ele başları sivil halkın arkasına sığınırsa ne olacak? En büyük tehlike Kürtlerin bu ortamda yaşamaya alışmasıdır. Çünkü alıştığı anda yoğurdun mayası tuttu demektir. Yataklık yapan yapana.. Uzun vadede taşınmaktan başka çare kalmıyor. Kalanlar da sanki safını belli etmiş oluyor gibi bir duruma gidiyor iş..

Pkk olayı çook büyük bir fitne.. Bu fitne Kürtlerin başını yakıyor milletin bundan haberi yok..

Bak mesela Said-i Nursi bu tehlikeyi taa o zamanlar görmüş, doğuya büyük bir medrese inşaası projesi başlatmıştı..

kilicarslan

Kıdemli Üye
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]O halde, yalanlayıcılara itaat etme.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Onlar istediler ki yumuşak davranasın da onlar da sana yumuşak davransınlar.
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Şunların hiçbirine boyun eğme:

Yemin edip duran aşağılık,
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Daima kusur arayıp kınayan, hep lâf götürüp getiren, [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hayra engel olan, saldırgan, günahkâr, [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kaba ve haşin, sonra da kötülükle damgalı, [/FONT]Mal ve oğulları var diye (böyle davranır). [/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
( kalem 8-14)
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Devletin aklı, ''din'' faktörünün sosyolojik niteliğinin yeterince farkında değil..

Dinin öyle derin kökleri vardır ki pfüüüüüü, anlatmaya kalksam cilt cilt kitaplara sığmaz.. Din, bir toplumun medeniyet temelidir. Kemalizim, ah şu lanet olası kemalizim neleri yok etti.. Bir toplumun kullandığı yazı harfleri bile o toplumun dininden gelir.. Bütün dünyada bu böyledir. Mesela Ortodokslar kiril alfabesi, katolikler ise latin alfabesi kullanır. İslam toplumları Arap elifbası kullanır.. Mesela Osmanlı'da yaşayan hristiyan Türk azınlığı kiril alfabesi kullanmışlar. Çünkü ortodoks oldukları için.. Arşivde böyle belgeler var. Konya Karaman'dan yazılan arzuhaller var kiril alfabesiyle ama içeriği Türkçe! Demem o ki aynı kavmin unsurları dahi başka dinlere geçince o dinin harflerini kullanmışlar..

Medeniyetlerin ortak paydası hep dindir..

Buna karşın hristiyan Araplar Arap elifbasında kalmışlar çünkü bu topluluklar Hz. Peygamberden öncede hristiyandılar..