İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon, Türkiye'den özür dilemeyeceklerini söyledi!

-Muhammed-

Profesör
Katılım
18 Kas 2010
Mesajlar
1,740
Tepkime puanı
234
Puanları
63
İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon, Türkiye'den özür dilemeyeceklerini söyledi!

175466.jpg



İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon, Mavi Marmara gemisinde öldürülen 9 Türkle ilgili olarak, İsrail hükümetinin Türkiye'den özür dileme gibi bir niyetinin bulunmadığını söyledi.
İsrail parlamentosu (Knesset), bugün Likud milletvekillerinden Dani Danon'un, İsrail'in Türkiye'den özür dileyeceği ve tazminat ödeyeceği haberlerinin mecliste görüşülmesini isteyen önergesini ele aldı.

Dani Danon, çok az sayıda milletvekilinin bulunduğu gözlenen genel kurulda yaptığı konuşmada, "İsrail'in Türkiye;den özür dilemesi gerektiğini düşünen biri varsa delirmiş olması gerektiğini" öne sürdü.

ERDOĞAN'IN TEPESİNİ ATTIRACAK MEKTUP

Konuşması sırasında, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'a hitaben yazdığını söylediği bir mektubu da okuyan Danon, "İsrail askerlerinin mutedil davrandıklarını ve sadece 9 kişiyi öldürdüklerini, İsrail'in teröristleri serbest bıraktığı" ifadelerini kullandı. Danon, "Türkiye;den özür dilemeyi düşünmenin bile yanlış olduğunu ve 1 İsrail Şekeli tutarında bir tazminatın bile ödenmemesi gerektiğini" savundu.
HER ÖLDÜRDÜĞÜMÜZE TAZMİNAT ÖDESEYDİK...

Aşırı sağdaki Ulusal Birlik partisi milletvekillerinden Arye Eldad ise tazminat ödemenin tehlikeli bir emsal teşkil edeceğini öne sürerek, bunun aynı zamanda operasyona katılan komandoların "yüzüne tokat atmak anlamına geleceğini" ifade etti. İsrail'in gururunu parayla satmamak gerektiğini söyleyen Eldad, "Geçmişten bugüne İsrail'e el kaldıran pek çok terörist öldürüldü, onların aileleri şimdi tazminat isteseydi herhalde bunu reddederdik" ifadelerini kullandı.
HÜKÜMET ADINA KONUŞTU "ÖZÜR VE TAZMİNAT" YOK DEDİ

Hükümet adına cevap veren Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon ise kamuoyunun basın-yayın organlarından beslendiğini belirterek, medyadaki bu tür haberlerden sorumlu olmadığını kaydetti. Ayalon, "Türk hükümetinden özür dilenmesi gibi bir niyetin olmadığını açıkça ifade ediyorum" dedi.

Ayalon'dan sonra konuşan Knesset'in Arap milletvekillerinden Ra'am Taal üyesi Talib El-Sanaa ise İsrail;in sonuçta hem özür dileme ve hem de tazminat ödeme durumunda kalacağını vurguladı. El Sanaa, İsrail'in denizin ortasında saldırı düzenlediği için bunu yapmak zorunda olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, milletvekilleri, 4'e karşı 10 oyla, önergenin gündeme alınmasını reddetti.


 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Dilemesinler... dilerlerse bizdeki bazıları bakın özür dilediler israil iyidir tavırlarına girebilirler. Belki de dilemedikleri türkiye için daha hayırlı olur.
 

_sercan_

Doçent
Katılım
21 Ağu 2009
Mesajlar
687
Tepkime puanı
89
Puanları
0
daha bu siyonistlerden iyiniyet bekleyenler var ne yazıkki!
 
Üst