İsrail Baskınını Yaşayan Gazetecilerden, Özgür Medya Filosu

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,069
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
resim.php

Mavi Marmara'ya yönelik yardım baskınında gemide bulunan gazeteciler, ''Flotilla Free Media - Özgür Medya Filosu'' girişimi başlattı.

Gazze'ye yardım götüren gemilerinde biri olan Mavi Marmara'ya yönelik yardım baskınında gemide bulunan gazeteciler, ''Flotilla Free Media - Özgür Medya Filosu'' girişimi başlattı.

Haklarını aramak ve yaşananlara karşı uluslararası kamuoyunda tepki oluşturmak amacıyla bir araya gelen yerli ve yabancı medya mensupları Haliç Kongre Merkezi'ndeki basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıya, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Yunanistan, İspanya, İtalya, Almanya, Belçika ve Lübnan'dan gelen 18 medya mensubu da katıldı. Ortak hazırlanan basın açıklamasını okuyan Taraf gazetesi muhabiri Ayşe Sarıoğlu, Gazze'ye yardım filosunda 60 medya mensubunun bulunduğunu ve gemideki herkes gibi medya mensuplarının da ölüm tehlikesi yaşadığını hatırlattı.

Yaşanan olayda İsrail askerlerinin medya mensuplarının görevlerini yapmalarını engellediklerini ve bunun insan haklarına aykırı olduğunu ifade eden Sarıoğlu, ''İsrail askerlerinin uluslararası hukuka ve en temel insan haklarına müdahalesiyle karşı karşıya kaldık. Gazeteci arkadaşlarımızdan Cevdet Kılıçdar görevini yerine getirirken vurularak öldürüldü. Gemide yaşanan kanlı dakikaların ardından insanlık onurumuz çiğnendi.'' ifadelerini kullandı.

İsrail askerlerinin kendilerine ''medya mensubu olmalarının bir şeyi değiştirmeyeceğini" söyleyerek, medya mensuplarının, kamera, fotoğraf makinesi, bilgisayar gibi ekipmanlarına el konulduğu gibi, diş fırçaları dahil tüm özel eşyalarının da alındığını söyleyen Sarıoğlu, Flotilla Free Media girişiminin aynı adla kuracağı internet sitesiyle konuya ilişkin gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

İsrail'in saldırısının cezalandırılması için önce gazetecilerin kendi ülkelerinde maddi ve manevi tazminat davaları açarak, iç hukuk yollarının sonuna kadar gideceklerini ve bu süreci takip edeceklerini vurgulayan Sarıoğlu, ''Mavi Marmara gemisine yönelik saldırı, basın özgürlüğüne de açık bir saldırıdır. BM nezdinde bir komisyon oluşturularak, olay soruşturulmalıdır. BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi bu konuda ciddi şekilde karar almalıdır'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından söz alan gazeteciler de yaşananları toplantıyı takip eden meslektaşlarıyla paylaştı.

isra haber
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
özgür medyanın sahibi olmanın yolu paradan geçiyor
satın alabilecek pek çok zengin iş adamımız mevcut alsınlar her ülkeden birer gazete olsun bitsin.
 
Üst