İspanya'dan İsrail'e 'Dur!' uyarısı

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
İspanyol Meclisi, İsrail'den Doğu Kudüs'te yeni konut inşasının durdurmasını isteyen bir karar aldı.



İktidardaki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) tarafından sunulan ve tüm siyasi partiler tarafından destek verilen metin, Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi. İsrail hükümetinin, "yerleşme yerleri inşa eden, yıkan ve yerinden eden politikaları terk etmesinin kaçınılmaz bir zorunluluk" olduğu belirtilen metinde ayrıca, terörist İsrail ile Filistin arasında barış diyaloglarına destek verildiği vurgulandı.
Gazze Şeridi'ndeki yaşam şartlarından endişe duyulduğu dile getirilirken, Hamas'a, İsrail'e karşı tüm direniş etkinliğini durdurması çağrısı yapıldı.
İspanya meclisi, Filistin devletinin kurulması ve İsrail'in sınırlarında güvenliği sağlama hakkının tanınması yönünde geçmişte de savunduğu görüşlerini yineledi.
Ban, Barak ile görüştü
Öte yandan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Ehud Barak ile Ortadoğu barış sürecini görüştü. BM Sözcüsü Martin Nesirky, Genel Sekreter Ban'ın, Ehud Barak'la dün yaptığı görüşmeyle ilgili gazetecilere bilgi verdi. Nesirky'nin verdiği bilgiye göre Ban ve Barak, barış sürecini ele aldılar. Görüşmede Genel Sekreter, Filistin ile İsrail arasındaki dolaylı görüşmelerin bir an önce başlamasını umut ettiğini belirtirken, Gazze'nin imarına yönelik inşaat malzemelerinin girişine daha çok izin verilmesini de istedi.


Milli Gazete
 
Üst