spesifik
آزادی قید و بند
Malzemeler;
Sivi sos malzemeleri;
Not: boregi kalin tabanli teflon tavada yapmanizi oneriyorum.
ocagin uzerinde tavada pisen ,boregin tadina doyulmuyor hepinize tavsiye ederim.
mutlaka denemelisiniz
- 4 adet yufka
- 300 gr ispanak
- 250gr beyaz peynir( tatli lorda olabilir)
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tane sogan
- yeteri kadar tuz ve karabiber.
Sivi sos malzemeleri;
- 3 adet yumurta
- ½ subardagi sivi yag
- ½ su bardagi sut
- İspanaklari bol suda iyice yikayip dograyin.Tencereye koyun .Bircay kasigi tuz koyup tencerenin kapagin kapatin. Suyunu salip cekene kadar pisirin.
- Yumurtalari bir kaba kirin ispanaklari karabiberi ilave edip,iyice karistirin.
- Tavaya uc yemek kasigi zeytinyagi koyun ince ince dogranmis soganlari koyup pembe renk alana kadar kavurun.Yumurtali ispanaklari koyup kavurun. Ocaktan indirip sogumaya birakin.Daha sonra peyniri ilave edip karistirin..Borek icimiz hazirdir.
- Siviyag ,yumurta,ve sutu bir guzel cirp.Pisirilecek teflon tavayi yaglayin.Bir adet yufkayi burusturarak tavaya serin.Yanlardan tasacak ,daha sonra tum malzeme konulduktan sonra, bohca gibi sarilacak.Kalan yufkalari iki esit parcaya ayirin.
- Sosu fırca yardimiyla serdigimiz ilk kat yufkanin uzerine bolca surun.Ortaya onceden hazirlanmis ic hacri yayarak duzleyin.Kalan yufkalaride digerleri gibi serin.Yufkalar bittiginde ilk serdiginiz yufkayi yanlardan katlayip uzerinde toplayin.Uzerine kalan sosuda surup az harli ocagin uzerine koyun. Tavanin sapindan tutup sallayarak pisirin.
- Tahta Spatul yardimiyla yandan pisip pismedigine bakabilirsiniz.Pistigini anladiginizda ocaktan alip tavanin buyuklugunde servis tabagina ters cevirin. Diger yuzunu tavaya ters getirin .Diger yuzde pisirdiginiz gibi aynen pisirin…Pistikten sonra servis tabagina alip biraz ilidiktan sonra keserek servis yapabilirsiniz.
Not: boregi kalin tabanli teflon tavada yapmanizi oneriyorum.
ocagin uzerinde tavada pisen ,boregin tadina doyulmuyor hepinize tavsiye ederim.
mutlaka denemelisiniz