edepyolu
Fe Eyne Tezhebun
MALZEMELER (köfte için)
2 su bardağı köftelik bulgur(ince)
1.5 su bardağı su (ıslatmak için)
5 yemek kaşığı un
1 bardaktan bir parmak eksik su (yoğururken kullanılacak)
1.5 tatlı kaşığı tuz
—
Yarım kg.ıspanak
1 çay bardağı siyah veya yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı erik ekşisi veya biraz sumak
zeytinyağı
YAPILIŞI
Bulguru ılık suyla ıslatın
1 saat sonra ununu ve tuzunu atıp,1 bardak kadar su kullanarak köfte hamurunuzu yoğurun
bilye büyüklüğünde küçük köfteler yapın.
bir tencereye soğanları ve yağı koyup hafif kavurun.
salçasınıda ilave edin,erittikten sonra kâfi miktarda su ve tuz koyup kaynamaya bırakın.
Kaynara çıktıktan sonra mercimekleri atıp iyice yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra köfteleri ve ince doğranmış ıspanakları ilave edin.Ekşisinide katın.Köfteler pişince yemeğiniz hazır.