İsmailağa cemaatinden, iki isme çok sert tepki....

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
İsmailağa cemaatinden iki isme çok sert tepki

Marifet Derneği, İsmailağa Cemaati içinde "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye yakınlığıyla bilinen isimlerin kurduğu dernek olarak biliniyor.


myokj0v3untitled1.jpg



20.09.2014






Cübbeli Ahmet Hoca'ya yakınlığı ile bilinen İsmailağa Cemaati'ne bağlı Marifet Derneği hükümeti eleştirerek, Türkiye'nin 'Şiilik ve Vehhabilik' tehlikesine atıldığını belirtti.

RADİKAL - İsmailağa Cemaati'ne bağlı Marifet Derneği'nin yayınladığı Marifet Dergisi'nin Eylül sayısında hükümetin politikalarına tepki içeren yazı yayınlandı. Hükümetin "Yeni Türkiye" parolasının eleştirildiği dergi, "Yeni Türkiye Kimin Türkiye'si" kapağıyla çıktı. Marifet Dernekler Federasyonu Başkanı Muhammed Keskin'in kaleme aldığı yazıda, "Elinde devlet imkanlarını bulunduran bazı makam sahiplerinin Ehl-i Sünnet itikadının tarihi düşmanı olan Şii ve Vehhabi uzantılarına büyük imkan tanımaları, Anadolu'nun asli unsurları olan Ehl-i Sünnet Müslümanlarına ise üvey evlat muamelesi yapmalarıdır" ifadeleri kullanıldı.

Marifet Derneği, İsmailağa Cemaati içinde "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye yakınlığıyla bilinen isimlerin kurduğu dernek olarak biliniyor.

'İSLAM ALİMİ SÜSÜ VERİLEN ZEVAT'
İsim vermeden, İslamcı yazar Mustafa İslamoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinin ilahiyatçı yazarı Hayrettin Karaman'a, "İslam alimi süsü verilmiş bazı zevat" diye hitap edilen yazıda, bakanlara da yüklenildi.

'KUR'AN SURELERİNİ ALAYA ALAN'

Yazıda AB Eski Bakanı Egemen Bağış ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da sert eleştiriler yöneltildi.

Egemen Bağış için, "Kur'an surelerinin isimlerini alaya alan" ifadeleri kullanılırken, Efkan Ala için de, "En rezil bir ifadeyle Kainatın Efendisine gurur-kibir isnad eden idareci" denildi.

'YENİ TÜRKİYE KİMİN TÜRKİYESİ'

Hükümetin sıklıkla kullandığı, "Türkiye sadece Türklerin değildir" söyleminin de eleştirildiği yazıda şöyle devam edildi:

"İngiltere İngilizlerin, Almanya Almanların, Fransa Fransızların, İtalya İtalyanların da Türkiye kimin? Bayraklar indikten sonra sıra ülkemizin isminin değişmesine mi gelecek?" denilen yazıda, "Yeni Türkiye'nin kimin Türkiyesi olacağı hususunda ciddi endişeler taşımaktayız"

'YALANCI BUNLAR'
Cübbeli Ahmet Hoca'ya yakınlığıyla bilinen Marifet Derneği uzun süredir hükümete mesafeli duruyordu. Yeni Şafak gazetesi, Marifet Derneği'nin düzenlediği birçok gezi ve organizasyonu "provokasyon" olarak nitelendirilmiş ve eleştirmişti.

Yeni Şafak, Marifet Derneği'nin organizasyonlarına karşı sık sık İsmailağa Cemaati'nin lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu'nu yaptığı haberlerle uyarmış ve "oyuna gelme" demişti. Ancak Ustaosmanoğlu bu uyarılara tepki göstermişti.









hükümetin yanlış gördüğümüz işlerine yükleniyoruz diye, bizi abilikten azl eden, @hirahos kardeşime ithaf ederim...
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
KAMUOYUNA DUYURU

Allah-u Teâlâ’ya hamd-ü senalar, Rasûlüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ve onun al-u ashabına salat-ü selamlar olsun.

Mahmud Efendi Hazretlerinin hizmet ekibi olarak bizler (Marifet Hizmet Ekibi) Efendi Hazretlerinin sıhhat ve afiyetini temin etmek ve Müslümanların, Zat-i alilerinden istifadelerini kolaylaştırmak için senelerdir çalışmalar yürütmekteyiz.

Bu meyanda; Efendi Hazretlerinin Çavuşbaşı’ndaki hane-i saadetlerinde yüzbinlerce insanın ziyaretini onun sıhhatini gözeterek sağlamış bulunmaktayız.

Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyomu, İrşad Umresi, Silivri icazet merasimi, Uludağ ziyaretleri, yurtiçi ve yurtdışı seferler gibi birçok organizasyonlarda bu gayeye matuf hizmetler verdik. En önemlisi attığımız her adımda Efendi Hazretlerimizin iradesi, müsaadesi ve rızasını gözettik.

NEDEN ÇEÇENİSTAN!...

Geçtiğimiz ay Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan KADİROV bir hocalar heyeti göndererek Efendi Hazretlerini Çeçenistan’a davet etmiş ve Efendi Hazretlerimiz de kabul etmiştir.
Bunun üzerine Efendi Hazretlerimizin oğlu Muhterem Ahmet USTAOSMANOĞLU hocamız Efendi Hazretlerine gelerek kamuoyundaki tepkileri ve Ramazan KADİROV‘la alakalı bütün söylentileri dile getirerek; “Buna rağmen Çeçenistan’a gitmek istiyor musunuz?” diye sorduğunda, Sultanımız “İSTİYORUM” buyurmuşlardır.

DAHA ÖNCE….

Daha önce İnsanlığa Hizmet Sempozyomunu Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda düzenlemek istemiştik. Resmi muameleleri yerine getirmemize rağmen Yenişafak Gazetesinin toplantıyı sabote eden manşetinin üzerine ikiyüzellibinin üzerinde bir katılımın beklendiği ve provokasyon ihtimalinin bulunduğu bahanesiyle haksız bir şekilde toplantımız iptal edilmişti.

Bunun üzerine Mahmud Efendi Hazretleri açıklama yapmış ve; “Yenişafak Gazetesinin yaptığı iftiradır. Fitnelerden sakınalım.” buyurmuşlardı.

2011’de Efendi Hazretlerimizle beraber umre yapabilmek için toplanan 50 bini aşkın seveniyle Mekke-i Mükerreme’de bulunduğumuz esnada Diyanet İşleri Ataşesi gönderilerek Efendi Hazretlerini umreye çıkarmamamız söylenmek suretiyle müdahale edilmişti.

SON OLARAK….

Son olarak Efendi Hazretlerimizin Çeçenistan’a yapmayı arzu ettiği ziyaretin basında duyulması özellikle de Yenişafak Gazetesinin yalan ve iftiralarla dolu haberlerinin ve İHH’nın Türkiye’de yaşayan bazı Çeçenleri organize ederek Mahmud Efendinin evine gönderip taciz etmeye kalkmasının ardından bir İstanbul Milletvekilinin, Efendi Hazretlerinin hane-i saadetine gönderilerek sefere çıkmaması yönünde baskı yapılması ve bir dosyanın varlığından bahsedilmesi bizleri derinden üzmüş, seyahat özgürlüğüne müdahale ve tehdit olarak telakki edilmiştir.

Şimdiye kadar İslam’a ve Müslümanlara hizmet uğrunda meşru hiçbir isteğimize cevap verilmemesine ve uğradığımız haksızlıklara rağmen bizler sükûnetimizi muhafaza etmiş ve kamuoyunda kargaşaya sebep olmasın diye herhangi bir açıklama yapmamıştık.

Mahmud Efendi Hazretlerinin 09.06.2014 Pazartesi akşamı; “Millet, cemaate diyemiyor mu, bunlar yalancıdır, yalancı, Albayrağın adamları.” buyurması üzerine biz de bu yazıyı kaleme almak ihtiyacı duyduk.

Gelinen noktada maruz kaldığımız baskıları, tehditleri, haksızlıkları, hedef gösterilmemizi ve her türlü iftiraları Kadir-i Mutlak olan Mevla Teâlâ Hazretlerine havale ediyor ve siz değerli halkımızla da paylaşıyoruz.

İnsana sadakat yaraşır görse de ikrah
Doğruların yardımcısıdır Hazreti Allah

Marifet Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri

http://www.marifetdernegi.org/eskisite/__-1583_tr_cd.html
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
yukarıdaki MARİFET derneğinin açıklaması....
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
Kadirov Tesettüre ve Sakala Savaş Açtı

Kadirov’un önceki gün (15 eylül) Rusya’nın Çeçenistan yayını yapan Rusya 1 analında peçeli ve çene üstünü kapatan kadınları sokak ortasında gözaltına alıp onları iç çamaşırlarına kadar soyacağız açıklamasının ardından (16 eylül) Kadirov!a bağlı silahlı çeteler Cevherkale (Grozni)’de 3 tesettürlü bayanı zorla gözaltına aldı.



kadirov-tesetture-ve-sakala-savas-acti.jpg

[FONT=pt_sans]17 Eylül 201414:35
-A
+A




SÜTUN HABER ARAŞTIRMA MERKEZİ

Kadirov’un yaptığı açıklamanın ardından Çeçenistan’da sakallı ve tesettürlü insanlara karşı baskı ve şiddet arttı.

Bölgeden bağımsız kaynakların Sütun Haber’e ayaptığı açıklamalara göre 10’a yakın tesettürlü bayanın zorla gözaltına alındığı ve
bunlardan birisine işkence ve tecavüz edildiği öğrenildi.

Tecavüze uğrayan tesettürlü bayanın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Kadirov’un tesettürlü bayanların yanı sıra sakalı uzun erkeklerede gözdağı vererek “Onlar vahabilere benzemek istiyorlar. Hiçbir suçları yoksa bile onlara benzemek istedikleri için onların sadece sakallarını değil sakallarıyla birlikte kafalarınıda keseceğiz” şekilde açıklama yapmıştı.

İşte Kadirov’un televizyonda yaptığı açıklamanın video kaydı.

http://www.sutunhaber.com/kadirov-tesetture-ve-sakala-savas-acti-70984.html
[/FONT]
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
Bu da iptal edilen ziyaret sonrası Çeçenistan lideri Ramazan KADİROV'un tesettür ve sakal ile ilgili açıklaması ve peşinden yaşananlara dair bir haber....
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
Şimdi albayrak,yenişafak iki bakanın açıklamaları vs.vs... bunları bir an için unutun...
seyahat özgürlüğüne müdahale ve tehdit olarak telakki edilmiştir.
nereye seyahat ne için seyahat azıcık tefekkür....Artık islami önderler ve çevresindeki heyecanlı müslümanlar daha dikkatli olmalıdır...Bilhassa "paralel" meselesinden ibret alınmalı kimsenin oyuncağı olunmamalıdır....
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
bu da kadirovun açıklamasının videosu...

 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Çeçenistana yapılması düşünülen ziyaret tebliğ niyetiyledi gezmeye gidilmeyecekti!Bunu en yetkili isimlerden biliyorum....Mağrifet derneğinin açıklamaları çok doğaldır eğer tepki vermeseydiler doğal olmazdı!
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
Çeçenistana yapılması düşünülen ziyaret tebliğ niyetiyledi gezmeye gidilmeyecekti!Mağrifet derneğinin açıklamaları çok doğaldır eğer tepki vermeseydiler doğal olmazdı!


Derneğin açıklamasında
Geçtiğimiz ay Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan KADİROV bir hocalar heyeti göndererek Efendi Hazretlerini Çeçenistan’a davet etmiş ve Efendi Hazretlerimiz de kabul etmiştir.
diyor...Yani tebliğden ziyade heyet gönderilerek davet edildiğini söylüyor...
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
Ben Hocaefendinin adının büyük bir spekülasyon neticesinde yıpratılmasından korunduğunu düşünüyorum...İyi ki de gitmemiş.....
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Çok Özür dilerim ama şimdi sizlere GÜNAYDIN DESEM

Bu Forumda yazdıklarım yazacaklarımın teyidididr.

MAHMUD efendi Cemeatinin yerleşim merkezi 2 Vatikan denilen hayal edilen Toprakların üzerindedir.

İkâmet edilen yerların başlangıcı Mekanı Cennet olsun ABDULHAMİD Han tarafından tarafından ilerisi için düşünülerek yapılmıştır.Hatta İzmir Tire den getirilen bir kısım Halk VEFA semtine yerleştirilmiştir.

Geçmişi bırakalım Son On beş seneye bakalım.

TÜRKİYE de ŞİA ve VAHABİ yayımcılığına karşı Etki ve Nufus bakımından ÜÇ oluşum vardır

MENZİL CEMEATİ : Allah cc sevdiği kul M.Raşit Hoca Zehirlenerek doğrusunu Allah bilir Şehit edilmiştir CEMEAT BİR KAÇ GURUBA BÖLÜNMÜŞTÜR.

MAHMUD EFENDİ CEMEATİ Mahmud efendi Rabbine kavuştuktan sonra Cemeati tek çatı altında toplayacak ve dağılmalarını engelleyece İKİ ALLAH cc sevdiği Kul Doğrusunu Allah Bilir bana göre Şehid edilmişlerdir.Diğer Cübbeli Hocanında bazı zaaflarından faydalanarak Medyada etkinliğini azaltmışlardır.

F.Gülen Cemeati Yukarıdaki iki Cemeatten farklı Din temelli ama hizmet şekli çok farklı olan bu Cemeat başta TÜRK devletlerinde ŞİA yayıyılımcığına karşı çıkmışlardır DİKKAT EDİN CEMEATİN OKUL AÇMASINA İZİN VERİLMEYEN DÖRT ÜLKE VARDIR İRAN , S.ARABİSTAN ve ERMENİSTAN & İSRAİL

İSLAM KARŞITLARI VAHABİ ve ŞİA ların nefislerini kullanarak

306.jpg


İSLAM ÜLKELERİMİ PARÇALAMAKTADIR mezhep Kavgaları örneğin.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir


Derneğin açıklamasında diyor...Yani tebliğden ziyade heyet gönderilerek davet edildiğini söylüyor...

Ben Hocaefendinin adının büyük bir spekülasyon neticesinde yıpratılmasından korunduğunu düşünüyorum...İyi ki de gitmemiş.....
@levent48

BANA AÇIKLAMA YAPABİLİRMİSİN Çeçenistan a gidilme kararı verildiğinde Neden mahmud efendinin evinin önünde Cemeat ile alakası olmayan Onlarca kişi PROTESTO YAPTI gitmesin diye.

@Ercan Tekin Bilir o protestoları
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
@abdullah birisi siz @hirahos a bakmayın o SİYASET ÇAMURUNA BULAŞMIŞ bundan dolayı AHİRETİNİ tehlikeye atan biri.
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
Ben Hocaefendinin adının büyük bir spekülasyon neticesinde yıpratılmasından korunduğunu düşünüyorum...İyi ki de gitmemiş.....

Bir Allah dostuna sorulup neticesinde gitmek istiyorum cevabı alınmışsa, sonucunu Allah bilir, her ne pahasına olursa olsun söz dinlenmeliydi.....Efendi Hz. lerini kimse kendi spekülasyonuna Allah ın izni ile alet edemez....
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Bir Allah dostuna sorulup neticesinde gitmek istiyorum cevabı alınmışsa, sonucunu Allah bilir, her ne pahasına olursa olsun söz dinlenmeliydi.....Efendi Hz. lerini kimse kendi spekülasyonuna Allah ın izni ile alet edemez....

Allah dostları bazen siyaseten çevresine "tamam" der, kırmak istemez; ama tasarruf aleminde bir takım engeller çıkması için irade kullanır; dua eder... :)

Abi, Ak Parti, Yeni Şafak vs., hatta Akit; sütten çıkmış ak kaşık değil; içlerinde menfaatperestler ve bid'at ehli var. Yanlışları var. Biz tamamiyle tasvib ediyor değiliz. Hz. Peygambere laf söyleyen cahilleri de var. Allah ıslah etsin.

Mutfaktaki malzeme belli... Bu malzemeyle Müslümanlara en az zararı verecek yemeğin pişmesinden ve ortaya konulmasından tarafız. Şu şartlarda Ak Partiden daha ehveni yok, kanaatimiz böyle... Evliyaullahtan da bunu böyle işittik. Yanlışları olan bir parti ama iman-küfür savaşında şu saat itibariyle tek seçeneğimiz...

Size iki ölçüyü hatırlatalım, acizane:

1- Tamamı elde edilemeyenin tamamı bırakılmaz.

2- Ehli Sünnet, Müslüman idarecileri fasık da olsa onlara itaat eder ve salahlarına dua eder.

Size bunlar ve fazlası malum zaten...

Şu şartlarda Ak Parti, iktidardan düşsün ya da iktidarı seçimle kaybetsin; 1925'lere geri döndürmek için yerli yabancı bütün ekip hazır bekliyor... :)

O şartların tekrar yaşanması ihtimali karşısında bid'atçilerin, leş kargalarının yaptığı işleri, sözleri pire kalır... Pireye kızıp yorganı yakmayalım.

Kani olup olmamak size kalmış, kalpler Allah'ın elindedir.

Şu durumda, bid'atçileri ve leş kargalarını ileri sürüp "ben Ak Partiyi desteklemem, el hamdulillah, orda bid'atçiler var" demek aslında bütün imkanlarıyla saldıran küffara destek olmaktır. Teemmül edesin.

Sana kırgınlığımız asıl Egemen Bağış'tan dolayı... Bağış, Müslümanım bana inanın, o konuşmalar haşhaşiler tarafından montajlanmış kasettir, itibarımıza kastediyorlar; dediği halde ona isnadda bulunmaya devam etmen. Haşhaşilerin neler yaptığını ve de yapabileceğini çok iyi bildiğin halde ısrar ediyorsun. Seni, bid'atçi ve hain bir güruhun kumpasına inanmış görmek bizi derinden üzdü... Hata ettiğini anladığında kendine, bendenizden daha fazla üzülüp kırılacağınızı da biliyorum. Neyse. Hayırlısı. Dua edesin. Ves'selam.
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
İsmailağa AKP ye çakmış ...
hemde okkalısından ...
ismailağanın selametci ve AKP li kanadı durumdan görev çıkartıyor ...
doğru mu anladım yoksa durum dahamı vahim ?
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
@hirahos @abdullah birisi @zulk@rneyn @Havas @agbi @kaçak @levent48 @Ercan Tekin @Mahabad @dostluk @ihvanistanbul

Ya Efkan Ala ve Egemen Bağış'ın Vahalbilik'le vesaire ilgisi mi varda bunlar üzerinden eleştiri yapılıyor. Cahillikle söylenmiş sözlerdir bunlar. İslam'a ve ümmete zararları olmaz. Asıl Hayrettin Karaman ve Mustafa İslamoğlu'ndan korkacaksın. Tayyib ile Özal arasında ki bariz fark birisi Tasavvuf geleneğinden çıkarken diğeri İngiliz İslamının zehirli tesirlerini üzerinde atamamıştır. Bu zehirli tesir ta Seyyit Kutubun Fizilal Kuran'ını Milli Gazete bedava dağıtırken oluşmuştur. Erbakan ile Necip Fazıl'ı ayıran temellere bakmak gerek. Tayyip bu ikisi arasında hibrit bir fikre sahip. Başarılı olduğu noktaların tamamı Necip Fazıl'dan, zoka yediği noktaların tamamı ise Erbakan'dan aldığı tesirlere dayanır. Fakat kendisi bunun farkında değil. Hatta size açık seçik bir öngörüyü gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Eğer kaderinde elinden bu devletin alınması yazıyorsa dikkatlice bakın göreceksiniz ki Erbakan'dan aldığı arap islamının yakıcı tesirinden kurtulamayıp oradan alaşağı olacaktır. Bazılarınız Erbakan ve Arap İslamından bahsedişimi yadırgayabilirler. Bu noktada izahat getirmek farz oldu.

Arap İslamından başlıyalım inşallah. 1700'lü yıllardan sonra arap coğrafyasında İngiliz'lerin öncülüğünde bazı fikirsel akımlar filizlenmeye başlar. İngilizler Osmanlıyı parçalamak için ümmeti kendi içinde ötekileştirmesi gerektiğini görmüştür. Çünkü müslümanın müslümana kılıç çekmesi ancak ve ancak dini bir referansla mümkündür. Bunu yapmak için ise Kuran'da halihazırda var olan Kafir, Müşrik, Münafık, Şirk, Fasık gibi terimlerin içi boşaltılıp yeniden doldurulması gerekirdi. Bu terimlerin içi neyle doluydu? Hristiyan dünyayı cehd kıblesi olarak gösteren anlamlarla doluyu. Önce bu anlamların içi öyle bir değiştirilmesi gerekiyordu ki ceht kıblesi olarak Türkler ve arap olmayan diğer unsurlar hedefe konabilsin. Ne yaptılar? Bu cehd kıblesini değiştirecek alimler yetiştirdiler. Fikirsel akımlar başlattılar. Osmanlı devleti bu akımlara karşı tedbir alınca zaten iş işten geçmişti bile. Arapların islam anlayışı bozulacağı kadar bozulmuştu bile. Gel zaman git zaman Osmanlı devleti tarhe karıştı ve cumhuriyyet kuruldu. Arap dünyası ise başlarına konan diktatörlerle yönetilirken bu diktatörlerin de zayıf tutulması gerekiyordu. Çünkü Arap diktatörler batı güçlerinin teline göre oynasalarda neticede Araptılar ve bir fırsatını bulur bulmaz kendi özlerine dönebilirlerdi. Saddam böyledir mesela!!! Onun için bunların bile kontrol altında olması gerekiyordu. Açıkcası onlara bile güvenilmezdi. Peki çare ne? Tekrar İngiliz'in İslam siyasetine baş vurdular ve İhvan hareketini tasarladılar. İhvan harketinin cehd kıblesini de diktatörlere yönelttiler ki terazinin kefesini böylelikle dengede tutabilsinler. Koskoca ümmetin gözünde İhvan hareketi kahramanlaştı ve diktatörler Firavun, Nemrut ilan edildiler. Tavşana kaç tazıya tut politikasıdır bu. İhvan hareketi güçlenince diktatörlere destek verdiler, diktatörlerin son kullanma tarihi gelince de İhvan'a destek verdiler. Ümmet bütün bu gafil ve geri zekalı insanların öncülüğünde tiyatroyu seyredip takım tutar gibi birilerini tutarken batı dünyası, ümmetin petrolünü rahat rahat sömürdü, teknolojisini geliştirdi, çoluk çocuğuyla piknik yaptı tatiline gitti, temellerini sağlamlaştırdı, hayatın sefasını sürdü. Oysa düşman açık seçik ortadaydı. Düşman ne başımızda ki diktatörler, ne Atatürk, ne baas, ne de Şah Rıza Pehlevi. Düşman batı emperyalizmi. Fakat bunu ilk defa dile getiren birisi vardı Üstad Necip Fazıl. Zaten kimse de onun sesini işitmedi çünkü kimsenin işine gelmiyordu. Erbakan'a bile bunları söylerken Erbakan gülüp geçiyor, boyuna Türkiye'ye Arapların İngiliz tasarımı olan bozuk İslam anlayışını Türkiye'ye transfer etmeye devam ediyordu. Erbanak bunu yaparken ne şiş yansın ne kabap stratejisini uyguladı. Bu anlamda Türkün İslam anlayışına en büyük darbeyi vuranlardan birisidir Erbakan. Malesef öyle. Peki Türkün islam anlayışı nedir? Cehd kıblesi 1000 küsür yıldır salibin bağrını delen ve her daim Kızıl Elmayı batıda arayarak mızrağını papanın kalbine hedeflemiş bir anlayıştır. Bizde ki Arap fetişizmine kapılan bazı zevat, Necip Fazıl'a türkçü ve faşist bile demişlerdir. Elbette diyeceklerdir çünkü ağa babaları olan İngiliz'in tasarladığı islama terstir bu. Niye övsünler ki? Bu manada Kürt olamsına rağmen Said Nursi'nin Türk=İslam demesi bir kez daha anlam kazanıyor. Bugün bile hala böyledir. Avrupa Arap İslamından korkmuyor. Türk İslamından ve bu ruhun doldurduğu kap olan Türk'ten korkuyor. Çünkü bir Türk ne kadar Atatürkçü ve ne kadar ateist olsada zor başa gelince hafif bir kaşımayla bu peygamber övgüsüne mazhar olmuş özü onda bulacaksınızdır. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Fakat tersinden Arap hakkında bunu söylemek mümkün müdür? Bu lafı da arap düşmanlığı olarak yorumlamayın. Ruh ve manası boşalmış bir Arap artık Muhammed değil Ebu Cehil'dir. İşte bu noktada aynı Arapların ruhunu boşalttıkları unsurla Türkünde ruhunu boşaltma aksiyonuna girişmişlerdir. Türkü özünde katledecek zehir ne batılılaşma ne de dinsizliktir. Türkü özünde katledecek zehir İngiliz İslamındadır. Bu İslam ise ne pahasına olursa olsun Ortadoğudan Türkiyeye nakledilmesi gerekmektedir. Dikkat buyurun, gayeleri Türkü dinsizleştirmek değildir. Çünkü dinsiz adamı dine kolayca geri çekersin. Ya nedir? Türkü İngiliz İslamıyla bozmak/boyamaktır. Tasavvufa düşman olsunda nasıl olursa olsun, gayeleri budur. Ancak bununla hadım edebilirler bizi.

Batı emperyalizmi bu realitenin yanısıra bir şeyi daha çok iyi bilmektedir. Nedir o? Arab'tan İslam'ı çıkartırsanız Ebu Cehil çıkar ve eski cahiliyye adetlerine meyyal başlar. Peki bu Avrupa'nın işine yarar mı? Elbette yarar. Fakat Türk'ten İslamı alsanız ne çıkar? Atilla çıkar, Cengiz çıkar. Peki bu batının işine gelir mi? Gene gelmez. Öyle de gelmez böyle de gelmez. Her halükarda Türk, Avrupa'nın gözünde iki ucu moklu bir değnek gibidir. Elhamdülillah :) Allah cehd için seçtiği milleti en iyi bilendir.

Biz olduğumuz müddetçe tasavvuf geleneğine bağlı Gazi Türk İslam anlayışı bozulmayacaktır inşallah. Ruhun şad olsun Üstad Necip Fazıl. Umarım Tayyip'te Milli Görüş'ten aldığı zehirli tesiri tam olarak üzerinden atarda tökezlemeden yolda koşa koşa devam ederiz. Zaten yavaş yavaş anlıyor. Ama zaman kaybediyoruz, mesele bu..

Türkün hala islamı temsil ettiğini şuradan anlayın ki Türk'e kin besleyen, düşmanlık yapan ve kurşun sıkan her unsur mutlaka haçın kucağına oturur ve ondan destek görür. Dolayısıyla Türk'ün bu unsurlardan birisiyle savaşması esasen Hilalin Haça karşı savaşıdır.
 
Üst