İslamoğlu: "Darbecilere hadleri bildirilmeli"

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
12 Eylül ve sonrasını yaşayanlardan biri olan Mustafa İslamoğlu hoca da, referandum konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Referandumun bir seçim olmadığının altını çizen İslamoğlu, "İnsanlar parti mülahazasıyla değil vicdan, adalet ve hakkaniyet duygularıyla sandığa gitmeliler" ifadelerini kullandı.

Aile olarak üç kuşak askeri vesayetlerden etkilendiklerini kaydeden İslamoğlu, millete vasi kesilen putlu ve mutlu azınlığın bu topraklarda seksen yıldan fazla bir zamandan beri Allah'a savaş açarak müslümanlara kan kusturduğunu ve onlara göre bu milletin itilip kakılmaya layık olduğunu hatırlattı.

Bu referandumla Cumhuriyet tarihinde ilk defa milletin önüne "millet efendi mi olsun, bu mutlu azınlığın kölesi olarak mı kalsın" sorusunun geldiğine dikkat çeken İslamoğlu, "Bu millet üzerinde tahakküm kuran baskıcı zihniyet karşısında milletin rüşdünü ispat etme fırsatıdır. Millet üzerine zorla giydirilmiş deli gömleğini çıkaracak mı çıkarmayacak mı sorusuna verilecek cevaptır" şeklinde konuştu.

İslamoğlu, referandumun imanla ilgisi olup olmadığına da şöyle açıklık getirdi: "Referandumda oy verme hadisesi bir ameldir. İnsanlar sandığa giderek tercihleriyle bir eylem ortaya koyacaklar. Vesayetle mi yoksa vesayetsiz mi yönetilip yönetilmeyceğinin tercihini yapacaklar. Salih amel olup olmadığı yapılan tercihlerle belirlenecek."

“Bu bir iyilik yarışıdır”

Referandumla ilgili değerlendirmelerine devam ettiği konuşmasında İslamoğlu: "Bu bir iyilik yarışıdır. Bu memlekete kötülük yapan vesayetçiler artık bu milletin tepesinden indirilmeli. Referandum bu milletin değerlerini iğfal edenlere bir cevap olmalıdır" dedi.

İslamoğlu referandumu, Allah Resulü'nün peygamberliği öncesinde zalim Mekke oligarşisine karşı vicdanlı bir topluluğun kurduğu ittifak olan hılfu'l-fudul'e benzettiği açıklamasında referandum sonrasında faziletlilerin mi yoksa reziletlilerin mi belirleneceğine dikkat çekti.

Referandumun milletin Allah'a duası olduğunu ifade eden İslamoğlu: "Millet belasını mı yoksa refahını mı istediğinin cevabını alacaktır" şeklinde konuştu.

Referandumun bir sorumluluk bilinci ve hayat-memat meselesi olduğunu belirten İslamoğlu, "Her türlü sorumsuzluk Allah'a saygısızlıktır. Zira her birimiz içinde bulunduğumuz toplumun bir ferdiyiz. Kendi geleceğine sahip çıkıp vesayeti reddederek tercih yapmak gerekiyor" dedi.

'Darbecilere haddi bildirilmelidir!'

Bu anayasanın darbecilere haddini bildirecek maddeler içerdiğini belirten İslamoğlu: "Bu değişikliğin önü güçlü bir evet'le açılırsa bu milletin seksen yıllık makus talihi açılacak. Bu bir fırsattır. Böyle bir fırsat milletin önüne yüz yılda bir ya çıkar ya çıkmaz" dedi.

Bu coğrafyanın tarihindeki darbelerin milletin iradesinin, imanının, inancının üstünde derin tahribatlar bıraktığına dikkat çeken İslamoğlu, ayrıca askeri vesayetin cumhuriyet tarihinde millete düşman olmanın tarihi olduğunu da değindi. İslamoğlu, böylesine olumsuz ve karanlık bir tablonun değişiklik paketine verilecek olumlu destekle değişeceğini ve millet için bir gündönümü olacağı kaydetti.

Allah resulünün "mümin bir delikten iki kere sokulmaz" tavsiyesini hatırlatan İslamoğlu: "Müslümanlar gözlerini açmalı, kendi lehlerine olanı aleyhlerine olandan ayırt etmesini bilmeli, ilmihalini bilmeli" dedi.

'Müslümanların tavrı ne olmalıdır?'

Mustafa İslamoğlu, müslümanların tavrının ne olması gerektiği ile ilgili şu hatırlatmalarda bulundu: “Sorumlu olun, takvalı olun. Bu bir tercih meselesidir; tercihlerimizden sorumluyuz, yaptıklarımızdan, yapmadıklarımızdan sorumluyuz. Bugün yaptığımız yanlış bir tercih neslimize bir zulüm, ahlaksızlık ve kötü gelecek olarak yansır.

Asıl referandum göklerin ötesinde tutulan kayıttır. Oylarımızı attığımız sandıklar bu dünyada açılacak. Asıl amellerimizi biriktiren Allah'ın sandıkları ise ahirette açılacak. Orada yüzümüzü karartan bir tercihte bulunmayalım. 'Allah ne der' diye bakalım. Allah mazlumdan, adaletten, imandan yana olmamızı ister.

Haber7
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Eyvallah.
Akşam izledik Mustafa Hoca'yı.
Mest olduk kısaca...
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
UĞUR IŞILAK'tan Referandum Şiiri

Evet mi, hayır mı vicdan senindir
Önce düşün sonra kararını ver
İrade senin gün senin günündür
Önce düşün sonra kararını ver

Sözde aydınların türlü gafıyla
Karar alma sağın solun lafıyla
İrdele, incele her tarafıyla
Önce düşün sonra kararını ver

Meselenin biraz üstünde dursak
Sonuca varırız kafayı yorsak
Hâkimiyet milletindir diyorsak
Önce düşün sonra kararını ver

Düşünmeden olmaz deli değiliz
Kimsenin kuklası dili değiliz
Gassalın elinde ölü değiliz
Önce düşün sonra kararını ver

Köleler de insan lakin hür değil
Hür olmayanların sesi gür değil
Karar vermek o kadar da zor değil
Önce düşün sonra kararını ver

Canına okunan sen değil miydin?
Çekinen sakınan sen değil miydin?
Düzenden yakınan sen değil miydin?
Önce düşün sonra kararını ver

Hayırsız ne anlar hayırdan, şerden
Onun haberi yok gittiği yerden
Medet umma halktan kopuk beylerden
Önce düşün sonra kararını ver

Evet, düşün öyle ver ki kararı
Daim olsun bu millete yararı
Aksi halde millet çeker zararı
Önce düşün sonra kararını ver

Çağdaş demokrasi, hukuk, adalet
Herkese lazımdır huzur, selamet
Uzak sanma, yüreğinde keramet
Önce düşün sonra kararını ver

Yandı nice canlar, yandı haneler
Bir bak anılarda neler var neler
Yetmedi mi yediğimiz darbeler
Önce düşün sonra kararını ver
 

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
Allah (cc) razi olsun. Zaten her akl-i selim sagduyulu insan evet der, statukodan ve suanki duzenden rant saglamiyorsa.
 

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Referandum hutbesini! bende seyrettim.Doğrusu söz söyleme sanatında mahir olduğunu bildiğimiz sayın İslamoğlunun, bu sanatın kantarını biraz kaçırdığını düşünüyorum.

Yok efendim böyle fırsat ' yüz yılda bir çıkar veya çıkmaz' mış!!Evet, bu referandumda müslümanların evet oyu vermesinin argümanarını anlayabiliyorum, lakin meseleyi böyle çizgisinden dışarı çıkararak vazetmek doğru olmasa gerektir.Hayır oyu verende ,evet oyu verende, protesto edende bir eylemde bulunmuş olup, günahkar olmaz!Sayın İslamoğlu, Allah Teala bizden razı olursa , merak etme bundan daha hayırlı vesileler karşımıza çıkarır.Mesel, rızai Baridir.Meseleyi büyütmenin müslümanlara değil, başkalarına yaracağı unutulmamalıdır.Müslümanlar beşeri sistemlerle değil, İlahi hükümlerle saflarını sıklaştırmalıdır.Bu referandum, sadece bir adımdır.Mesela Ayasofyayı ibadete açmak , bin adımdır.8 senede müslüman kamuoyuna sadece yetersiz bir referandum maddelerini ortaya koyup, bundan oy devşirmeye(Bülent Arıncın açıklamalarına atıftır) kalkmak, şık bir iş değildir.Unutulmamalıdırki, AKP nin kendiside bir 28 Şubat patentli bir ürün olup, arada böyle fabrika kazalarıda olabiliyor.(Referanduma atıf)Müslümanlar AKP yi de aşacak adımlara ulaşacaktır, Zira zaman Mehdiyet asrıdır.Deccaliya akımları ve bunlardan beslenenlerin çöp sepetine atılmaları yakındır!
 
Üst