İslamiyet’te Çekişme Haktır

Kurtuluş26

Profesör
Katılım
6 Ocak 2014
Mesajlar
860
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Web sitesi
islamikonular.weebly.com
İslamiyet’te Çekişme Haktır

Hakikati bulmaya vesiledir. Fakat tartışma Kur'an ve Sünnet ışığı altında yapılırsa hakikat bulunur.
Nefisle yapılırsa şeytan devreye girer nefsleri azdırır. Yapılan çekişmeyi kavgaya, kalp kırmaya ve günaha girmeye dönüştürür. Bunu da bu sitede çokça görüyoruz.
Tasavvufu benimseyenler onaylayanlar Hazreti ALLAH’a (c.c) en kestirme yoldan gittiklerini iddia ederler. Neden iddia ederler? Nefsle cihat yaptıkları için. Nefslerine çokça ibadet yaptıran bu kişiler vücutlarını (beş hislerini) göz, kulak, dil, ellerini ve ayaklarını haram işlerden sakındırırlar. Böyle olunca ruhları vücutta hâkimiyet kurar. Ruh vücutta hâkimiyet kurunca onlara gayp Âleminden pencere açılır. Meleklerle irtibat kurarlar. Bazıların dediği gibi cinlerle değil. Cinlerle oluyor denirse manevi her şeyde şüphe hasıl olur.
Peygamber Efendilerimizden de(s.a.v) şüphe ederiz ve küfre gireriz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki geçmişten Resulullah (s.a.v) Efendimize kadar bütün Peygamberler gayp Âlemine ruhları vesilesiyle ulaşmışlardır. Nefisleriyle değil.
Nefis boyun eğmedikçe ruh güç bulamaz ve gayp Âlemi ona açılmaz. Araştırmış olanlar bilirler ki başka dinlerde olmalarına rağmen nefs terbiyesi yapanlara gayp Âlemi açılmıştır.
Fakat İslam dinine mensup bir kişi nefsini terbiye ettiği zaman Resulullah (s.a.v) Efendimizin nur ışığı ile hareket ettiğinden en kestirme yoldan nefsini terbiye eder ve Hazreti ALLAH’ın sevgisini içinde hisseder.

Böyle olunca da gayp Âleminden misal Âlemine geçerler ve kendilerinde olağan üstü haller zuhur eder. Çünkü kalp aynaları tertemizdir. Gaypden akseden görüntüler kalplerine yansıtılır.
Onlar da kalplerine yansıyan görüntüleri anlattıkları zaman bu hali yaşamayan insanlar o kişiyi deli veya sapık zannederler.

Bize ALLAH’tan ilham geliyor deyince de o kişiyi kendini Peygamber zannediyor diye vasıflandırıyorlar.
Biz Kur’an’da ve Sünnette böyle bir şey görmedik diyerek de işi oldubittiye getiriyorlar.

Hazreti ALLAH cümlemize hakk ve hakikat yolunda olmamızı nasip etsin.

Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanerrahim

HER KİM RABBİNİN MAKÂMİNDAN KORKMUŞ VE NEFSİNİ ŞEHEVATTAN ALIKOYMUŞSA MUHAKKAK CENNET ONUN VARACAĞI YERDİR. (Nazirat Süresi /40,41)

Kalpteniman.
http://kalpteniman2.weebly.com/304slamiyette-ccedileki351me1.html
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
:good: Musademe-i efkârdan, barika-i hakikat doğar. :good:
 

Tahsin EMİN

Kıdemli Üye
Katılım
7 Şub 2012
Mesajlar
11,757
Tepkime puanı
490
Puanları
83
​Aklı olanın, fikri ve düşüncesi olanın çekişmesi de (münazara) olacaktır...
 
Üst