IŞİD'e bu ülkelerden dev katılım

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Irak ve Suriye'de varlığını sürdüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) içinde çok sayıda "yabancı uyruklu" militan bulunuyor. Bünyesinde yaklaşık 2 bin 500 Suudi Arabistan vatandaşı bulunan IŞİD terör örgütüne, Fransa'dan 700, İngiltere'den 400 ve ABD'den 120 civarında militan katıldığı bildirildi.

Yabancı militanların yoğunlukla görüldüğü IŞİD terör örgütünün yönetim kadrosunda da birçok yabancı militanın olması dikkati çekiyor.
Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde bulunan "Soufan Group" adlı stratejik araştırma merkezi, eski İngiliz diplomat ve istihbaratçı Richard Barrett imzasıyla "Suriye'deki Yabancı Savaşçılar" adlı kapsamlı bir rapor yayınladı. Raporda, Suriye'de 3 yıldan bu yana devam eden iç savaş süresince 12 binden fazla yabancı militanın ülkeye giriş yaptığı belirtiliyor.
Barrett, raporda, bu sayının, 10 yıllık Rus işgali ve sonrasındaki şiddet ortamında Afganistan'a girenlerin sayısından fazla olduğuna dikkati çekti. Fransa yönetimi ise 2014'ün ilk yarısına dek Fransa'dan Suriye'ye 700'ün üzerinde gencin gittiğini tahmin ediyor.

Avrupa Birliği ülkelerinden katılım yüksek


Raporda, Suriye'ye 81 ülkeden ve 5 kıtadan militanın gittiğini, en çok katılımın Arap dünyası, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden olduğu belirtiliyor. Nisan 2014'te AB Terörle Mücadele Koordinatörü Filles de Kerchove, Avrupa Birliği üyesi 28 ülkeden 2 bin kişinin Suriye'ye gittiğini tahmin ettiklerini açıklamıştı. Filles de Kerchove'nin bir yıl önceki tahmini 500'dü. Söz konusu rakamlar muhtelif silahlı gruplardaki yabancı sayısının tümünün kapsıyor.


Raporda ismi geçen ülkelerden bazılarının emniyet birimlerinden alınan bilgiye göre, vatandaşlarından IŞİD'e katılanların yaklaşık sayıları veriliyor. Bu verilere göre, Arap ülkelerinin başını 2 bin 500 kişiyle Suudi Arabistan çekerken, Tunus'dan 3 bin, Fas'dan bin 500, Cezayir'den 200 militanın IŞİD'e katıldığı belirtiliyor. Örgüt içerisinde ayrıca, Fransa'dan 700, İngiltere'den 400, Rusya Federasyonu'ndan 800, Türkiye'den 400, Avustralya'dan 150, Kosova ve Hollanda'dan 120'şer, Danimarka'dan 100, Almanya ve ABD'den 70'er, İspanya'dan 51, Norveç'den 50, Kanada, Finlandiya, İrlanda ve İsveç'ten 30'ar militanın bulunduğu iddia ediliyor.


IŞİD'e Batı ülkelerinden katılanların bir bölümü savaşla olduğu gibi İslam ile de yeni tanıştığı belirtiliyor. Bir çoğu da 2'nci veya 3'üncü jenerasyon göçmenler. Belçika'dan katılan yaklaşık 280 militanın çoğunluğunu Fas asıllılar oluşturuyor. AB ülkelerinden gelenlerin yüzde 6'sı İslam'ı sonradan seçmiş. Raporda, "IŞİD'in radikal görüşlerinin ve marjinal dini yorumlarının İslam'ın temel kaynaklarını yeterince içselleştiremeyen gençlere cazip geldiği" belirtiliyor.


Avustralya ve İngiliz aksanlı militanlar


Suriye ve Irak'ta savaşa katılan militanların, geçen günlerde sosyal medya üzerinden paylaştıkları videolarda Avustralya ve İngiliz aksanıyla konuşması dikkati çekmişti. Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Suriye ve Irak'ta çatışmalara katılan Avustralyalıların sayısının yaklaşık 150 olduğunu söylemişti.

İnterpol, son bir yıl içinde sayıları üç bine yaklaşan yabancı uyruklu IŞİD üyesinin yakalanması için devreye girdi. Özellikle Kuzey Avrupa ülkeleri, hem Türkiye'den hem de Interpol'den, Suriye'deki çatışma bölgelerine giden vatandaşları konusunda bilgi talebinde bulunuyor. Bazı ülkelerin ise bu amaçla doğrudan İstihbarat Teşkilatı ve Adalet Bakanlığı'nı devreye soktukları ifade edilirken, bugüne kadar 300'e yakın yabancı uyruklunun ifadesine başvurulduğu kaydedildi.

IŞİD nasıl kurulmuştu?


Bugünkü IŞİD, Irak'ta bulunan ABD ordusuna karşı silahlı mücadele vermek için Irak El-Kaidesi Lideri Ebu Musab Zerkavi tarafından 2004'te 'Irak el Kaidesi Tevhid ve Cihad Cemaati' adıyla kuruldu. Zerkavi, 2006'da tüm Iraklı Sünni silahlı grupları birleştirmek için 'Mücahitler Şurası Konseyi'ni ilan etti.


Zerkavi aynı yıl ABD güçleri tarafından öldürüldü. Örgütün başına bundan sonra Mısır kökenli Ebu Hamza el-Muhacir ve Ebu Ömer el-Bağdadi geçti. Örgütün yeni yönetimi Konseyin 'Irak İslam Devleti'ne dönüştüğünü açıklayarak, kendilerine biat çağrısı yapmış, çağrıya olumsuz cevap veren diğer Iraklı sünni gruplarla çatışmıştı. 2006 sonrası gelişen örgütün kendisini dayatma ve çatışma süreci 'Irak İslam Devleti' örgütünün zayıflamasıyla sonuçlanmıştı. 2010'da el- Muhacir ve Ömer el-Bağdadi'nin öldürülmesinden sonra örgütün başına geçen Ebubekir el-Bağdadi de aynı çizgiyi sürdürdü. Bağdadi, 'Irak İslam Devleti' örgütünden ayrılan Nusra Cephesi'nin tekrar kendisine bağlamak için, 2011'de örgütün adını Nisan 2013'te 'Irak Şam İslam Devleti' (IŞİD) olarak değiştirdi.

Y.ş

 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
Millet dünden razi , Halifeligi duyunca hic sorgulamadan atladilar bile.

Oysa Allah kitabinda ne buyuruyor :
" Bir de hiç bilmediğin bir şey'in ardınca gitme, çünkü kulak, göz, gönül, bunların her biri ondan mes'ul bulunuyor " (isra. 36)
 

bi husben

Kıdemli Üye
Katılım
7 Mar 2007
Mesajlar
5,664
Tepkime puanı
322
Puanları
83
irak ve suriye'de varlığını sürdüren irak şam islam devleti (işid) içinde çok sayıda "yabancı uyruklu" militan bulunuyor. Bünyesinde yaklaşık 2 bin 500 suudi arabistan vatandaşı bulunan işid terör örgütüne, fransa'dan 700, ingiltere'den 400 ve abd'den 120 civarında militan katıldığı bildirildi.

yabancı militanların yoğunlukla görüldüğü işid terör örgütünün yönetim kadrosunda da birçok yabancı militanın olması dikkati çekiyor.
merkezi amerika birleşik devletleri'nin new york kentinde bulunan "soufan group" adlı stratejik araştırma merkezi, eski ingiliz diplomat ve istihbaratçı richard barrett imzasıyla "suriye'deki yabancı savaşçılar" adlı kapsamlı bir rapor yayınladı. Raporda, suriye'de 3 yıldan bu yana devam eden iç savaş süresince 12 binden fazla yabancı militanın ülkeye giriş yaptığı belirtiliyor.
barrett, raporda, bu sayının, 10 yıllık rus işgali ve sonrasındaki şiddet ortamında afganistan'a girenlerin sayısından fazla olduğuna dikkati çekti. Fransa yönetimi ise 2014'ün ilk yarısına dek fransa'dan suriye'ye 700'ün üzerinde gencin gittiğini tahmin ediyor.

avrupa birliği ülkelerinden katılım yüksek


raporda, suriye'ye 81 ülkeden ve 5 kıtadan militanın gittiğini, en çok katılımın arap dünyası, ortadoğu ve kuzey afrika ülkelerinden olduğu belirtiliyor. Nisan 2014'te ab terörle mücadele koordinatörü filles de kerchove, avrupa birliği üyesi 28 ülkeden 2 bin kişinin suriye'ye gittiğini tahmin ettiklerini açıklamıştı. Filles de kerchove'nin bir yıl önceki tahmini 500'dü. Söz konusu rakamlar muhtelif silahlı gruplardaki yabancı sayısının tümünün kapsıyor.


raporda ismi geçen ülkelerden bazılarının emniyet birimlerinden alınan bilgiye göre, vatandaşlarından işid'e katılanların yaklaşık sayıları veriliyor. Bu verilere göre, arap ülkelerinin başını 2 bin 500 kişiyle suudi arabistan çekerken, tunus'dan 3 bin, fas'dan bin 500, cezayir'den 200 militanın işid'e katıldığı belirtiliyor. örgüt içerisinde ayrıca, fransa'dan 700, ingiltere'den 400, rusya federasyonu'ndan 800, türkiye'den 400, avustralya'dan 150, kosova ve hollanda'dan 120'şer, danimarka'dan 100, almanya ve abd'den 70'er, ispanya'dan 51, norveç'den 50, kanada, finlandiya, irlanda ve isveç'ten 30'ar militanın bulunduğu iddia ediliyor.


işid'e batı ülkelerinden katılanların bir bölümü savaşla olduğu gibi islam ile de yeni tanıştığı belirtiliyor. Bir çoğu da 2'nci veya 3'üncü jenerasyon göçmenler. Belçika'dan katılan yaklaşık 280 militanın çoğunluğunu fas asıllılar oluşturuyor. Ab ülkelerinden gelenlerin yüzde 6'sı islam'ı sonradan seçmiş. Raporda, "işid'in radikal görüşlerinin ve marjinal dini yorumlarının islam'ın temel kaynaklarını yeterince içselleştiremeyen gençlere cazip geldiği" belirtiliyor.


avustralya ve ingiliz aksanlı militanlar


suriye ve irak'ta savaşa katılan militanların, geçen günlerde sosyal medya üzerinden paylaştıkları videolarda avustralya ve ingiliz aksanıyla konuşması dikkati çekmişti. Avustralya dışişleri bakanı julie bishop, suriye ve irak'ta çatışmalara katılan avustralyalıların sayısının yaklaşık 150 olduğunu söylemişti.

interpol, son bir yıl içinde sayıları üç bine yaklaşan yabancı uyruklu işid üyesinin yakalanması için devreye girdi. özellikle kuzey avrupa ülkeleri, hem türkiye'den hem de interpol'den, suriye'deki çatışma bölgelerine giden vatandaşları konusunda bilgi talebinde bulunuyor. Bazı ülkelerin ise bu amaçla doğrudan istihbarat teşkilatı ve adalet bakanlığı'nı devreye soktukları ifade edilirken, bugüne kadar 300'e yakın yabancı uyruklunun ifadesine başvurulduğu kaydedildi.

işid nasıl kurulmuştu?


bugünkü işid, irak'ta bulunan abd ordusuna karşı silahlı mücadele vermek için irak el-kaidesi lideri ebu musab zerkavi tarafından 2004'te 'irak el kaidesi tevhid ve cihad cemaati' adıyla kuruldu. Zerkavi, 2006'da tüm iraklı sünni silahlı grupları birleştirmek için 'mücahitler şurası konseyi'ni ilan etti.


zerkavi aynı yıl abd güçleri tarafından öldürüldü. örgütün başına bundan sonra mısır kökenli ebu hamza el-muhacir ve ebu ömer el-bağdadi geçti. örgütün yeni yönetimi konseyin 'irak islam devleti'ne dönüştüğünü açıklayarak, kendilerine biat çağrısı yapmış, çağrıya olumsuz cevap veren diğer iraklı sünni gruplarla çatışmıştı. 2006 sonrası gelişen örgütün kendisini dayatma ve çatışma süreci 'irak islam devleti' örgütünün zayıflamasıyla sonuçlanmıştı. 2010'da el- muhacir ve ömer el-bağdadi'nin öldürülmesinden sonra örgütün başına geçen ebubekir el-bağdadi de aynı çizgiyi sürdürdü. Bağdadi, 'irak islam devleti' örgütünden ayrılan nusra cephesi'nin tekrar kendisine bağlamak için, 2011'de örgütün adını nisan 2013'te 'irak şam islam devleti' (işid) olarak değiştirdi.

y.ş


bu insanlarin analari babalari öldürülürken eşlerine analarina bacilarina tecavuz edilirken iyiydide adamlar karşi adim attiği zaman mi terorist olmuş oluyorlar

işid her ne kadar çizgiyi aşiyorsada terorist değildir
 

Yetim

Kısıtlı Erişim
Katılım
20 Tem 2007
Mesajlar
2,702
Tepkime puanı
22
Puanları
0
Yaş
45
bu insanlarin analari babalari öldürülürken eşlerine analarina bacilarina tecavuz edilirken iyiydide adamlar karşi adim attiği zaman mi terorist olmuş oluyorlar

işid her ne kadar çizgiyi aşiyorsada terorist değildir


Dimi E bu gureyb hapisansindeki FATIMA bacının acılarına hiç oralı olmayanlar (ki fatıma bacı bir örnek ) niceleri varken

sen mutlu bi yaşam peşinde ol fakat işid bu pisliklerden intikam almaya gelince terörist de...
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Bu haberler doğru mu acaba?

Sanki bu ışid denen soytarıların çok çok fazla abartılıdğını düşünüyorum ben. Aniden, bu kadar kısa sürede bu kadar güçlü olabilirler mi?
 

Yetim

Kısıtlı Erişim
Katılım
20 Tem 2007
Mesajlar
2,702
Tepkime puanı
22
Puanları
0
Yaş
45
Bu haberler doğru mu acaba?

Sanki bu ışid denen soytarıların çok çok fazla abartılıdğını düşünüyorum ben. Aniden, bu kadar kısa sürede bu kadar güçlü olabilirler mi?

İşid soytarı moytarı bende tasvip etmiyorum amma ve lakin bunlar ne kadar soytarı olursa olsun

abdli İsrailli itler kadar soytarı olamazlar işidin duymadım her harngi bi Müslümanın namusuna tecavüz etiğini

fakat abdliler ırak işgalin hem
2000 000 insan katlettiler hemde hergun hem erkeğe hem kadına hem çocuğa dakikada bir tecavüz ettiler...


HADİN İNSANLIKSA BİDE BÖLE BAKALIM...
 

DADAS

Yeni
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
1,651
Tepkime puanı
76
Puanları
0
abdli İsrailli itler kadar soytarı olamazlar işidin duymadım her harngi bi Müslümanın namusuna tecavüz etiğini

Tabi tabi milletin kocasını tekfir edip öldürüp daha sonra kalan eşleri bize cariye oldu diyerek kaç bacımızın ırzına geçmiş ******** namussuzlar.
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Bu tip haberlere çok itibar etmemek lazım gibi geliyor bana zira daha önceden seyrettiğim bir videoda ingiltereden gelenler Suriye de cihada katılıyorlar diyordu.İngiltereden gelen dedikleri kişiler zenci idi.İsviçre'den cihada katılıyorlar dedikleri kişiler esmerdi.

Işid Irak ta iken amerika tekrar Irak'a girebilir mi?
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Durduk yere yahudi, hıristiyan, müşrik kafirlerini öldürmek dahi İslam'da yasak iken; orta yerde gözlerini kırpmadan DAİMA Müslüman öldüren bu Işid'e bendeniz güvenmiyorum. Hayır. Arkasında batının olduğunu ve İran'ın da sırf Ehli Sünneti vahşi göstermek için bunlara destek verdiğini düşünüyorum. Maalesef. Müslüman uyanık olmalı. Her sakallıyı, her tesettürlüyü alıp bağrımıza basamayız. Sözüne fiiline bakarız: Sözü fiili Kitap ve Sünnete uygun mu?! Hilafet, cihad gibi kelimelerle süslenen tuzaklara karşı dikkat!

Keşke, Ehli Sünnet gerçekten kıyam etse de; İslam ahlakına uygun olarak cihad etseler... Can u gönülden arzu ederim. Ama nerda?!

Irak nakşi ordusu, Amerikan gavurlarına ciddi zararlar verirken diyorlardı ki biz bid'at ehli şii de olsa hiç bir Müslümana zarar vermeyiz. O ayrı bu ayrı. Mesuliyetimiz evvela gavur işgalinden kurtulmak. Müslümanla aramızdaki ihtilafı onu öldürme vesilesi yapmayacağımız gibi, oturur konuşuruz. Böyle diyorlardı. Güzelliği fark edebiliyoruz değil mi?

Suriye'de nusayri zalimlerine verdikleri destek dahi Işid'in ne mal olduğunu göstermeye yeter...

Sonra, vehhabi kafasının Mısır'da darbeye destek verdiğini unutmayalım. Suudların Mısır darbesini madden destekleyip İhvan'ın kırılmasına göz yummasını da unutmayalım.

Çeçenistan, Afganistan, Suriye, Mısır... Nerde mücadele var, Müslümanın aleyhine orayı sulandıran bir vehhabi fitnesiyle karşı karşıyayız. Daima Müslüman aleyhine çalışan Şii fitnesinden ne farkı var?

Hadi hepsi bir kenara: Bu vehhabi örgütler, bu Işid vs... neden kafire mesela amerikaya, israile, ingiltere ve almanyaya hiç saldırmıyor? Neden hep Müslümanla uğraşıyorlar. Lütfen tefekkür. Teemmül. Firaset.

Ves'selam.
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Ne kadar çok yönlendirilmeye müsaitsiniz.Kendi değerlerinize sahip olanlara bile güvenemiyorsunuz.

Bu aslında inandıklarınızın sadece işinize gelenler olduğunu gösterir.
 

zulk@rneyn

Profesör
Katılım
5 Eki 2011
Mesajlar
1,164
Tepkime puanı
34
Puanları
48
adamlar kabeyi yıkacaklarını beyan etmişler.
haber siteleri bu haberle çalkalanıyor.

açıklamayı yapan kişi her ne kadar üstdüzey yetkili olmasada,
bu topluluğun kafasındaki islam anlayışı bu şekilde,
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Kafaya bakar mısın? Gavur aklı desen Müslümanız diyorlar... HasbünAllah...

Rasulullah efendimiz Haricileri tarifen "Cehennem Köpekleri" buyurmuştu... Sadaka Rasulullah... Amenna.

IŞİD:”Kâbe’yi Yıkacağız!”

Haziran 30, 2014

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı tekfirci terör örgütü üyelerinden birisi, Suudi Arabistan’a saldırarak fethetmeleri durumunda, Allah yerine Kabe’ye tapılan Allah’ın evini tahrip edeceklerini duyurdu.

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı tekfirci terör örgütü el-Anbar şehrinin çöllerinden geçerek Suudi Arabistan’ın “Arur” şehrini kontrolleri altına alarak Allah’ın evini tahrip etme kararı aldılar!

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı tekfirci terörist grubu üyelerinden birisi Mekke’de bulunan Allah’ın evini tahrip etmek tehdidinde bulunarak şöyle dedi: “Allah’ın izniyle Şeyhimiz el-Bağdadi önderliğinde Mekke taşlara ibadet edenleri (Hacıları) öldürecek ve Allah’ın yerine ibadet edilen Kabe’yi de yıkacağız!”

“Ebu Turab el-Mukaddesi” adlı tekfirci terörist twitter hesabından bir mekanın Allah için ibadet edilemeyeceği açıklamasını yayınlayarak şunları söyledi: İnsanlar taşlara dokunmak için Mekke’ye gidiyorlar, Allah için değil.

Yayınlanan mesajın devamında, “Allah’a yemin olsun eğer Suudi Arabistan’ı fethedersek Allah’tan başkasına ibadet edildiği için Kâbe’yi yıkacağız”.
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Medya okumaları ile yön tayin edenler , buğday esansı sıkılmış fareyi kovalayan tavuğa benzer ....
kaldı ki bu haberler şahitliğimizin bilgimizin çok ötesinde olsun ....
hani mevzu bahis haberler istanbulda fialnca cemaat , Ankara'da Selametci haberleri olsa gene bir nebze ....
Ne kabe haberi nede yabancı mücahid haberi bilgidir mesnettir dayanaktır .....
Ne yandan okursan seni yanına çekecek kadar mis gibi şike kokan manüpilasyon olma ihtimali yüksek olta haberler ....
IŞID denen oluşum kokuşum doluşum orda olduğu sürece kim keseri kendine yontuyor azıcık düşünmek gerek ....
IŞID üzerinden kim kime çakıyor yahut şöyle diyelim kim IŞIDI kaldıraç yaparak düşüncesini teorisini mevcudiyetini aktarmaya çalışıyor ?
Medya ile düşünenler bilsin ki düşünmüyor , düşündürülüyor ....
İsterse ortadoğu uzmanı olsun ....
Şu an ki varlığı ile her eve lazım bir oluşum kokuşum doluşum olan IŞID ile değil insanlar değil topluluklar koca koca devletler dahi birbirine girmek üzere , girdi çıktı ....
IŞID hepimize lazım , görünen o ....
 

Yetim

Kısıtlı Erişim
Katılım
20 Tem 2007
Mesajlar
2,702
Tepkime puanı
22
Puanları
0
Yaş
45
ırzına geçmiş.

Geçmiş miş miş başka gerçek başka abd ıraka girdiğinde fotoğraflarla kayıtlı her şey ....

Ayıca işid ırza geçmişse namusuzdur ..fakat abd ye niye tek kelam yok benim takıldığım nokta bu az mı şeyler yaptı abd ırakta ?
 

zulk@rneyn

Profesör
Katılım
5 Eki 2011
Mesajlar
1,164
Tepkime puanı
34
Puanları
48
ışid hilafe devletini ilan etti ve ...
dünyanın her bölgesinden biatler ve hicretler yaşanıyor.
ışid bu bölgede dahada güçleniyor.
bu biatler ve göçler küçümsenecek küçük hareketler değil...
çok ciddi küresel sonuçları olacaktır.

görünen o ki...
insan gücü ve silah gücü olarak çok büyüyecekler.
amerika ve batı ise bu bölgeyi kendi başlarına bırakmışlar.
müdahale etmeye niyetleri'de yok.

suriye, ırak, sudi arabistan, iran ve türkiyenin sınırlarında ciddi değişiklikler olacaktır.

amerika ve avrupa gözü ile bakarsak ...
olay kendi kontrollerinden çımış durumda...
onlarda ne olacak noktasında bir görüşleri yok.
sonuçlar ortaya çıkmaya başladığında bir tutum içerisine gireceklerdir.

eğer bu büyüme engellenemsse,
istanbul tehlikede,
kabe i şerif tehlikede.
 

zulk@rneyn

Profesör
Katılım
5 Eki 2011
Mesajlar
1,164
Tepkime puanı
34
Puanları
48
bu insanlarin analari babalari öldürülürken eşlerine analarina bacilarina tecavuz edilirken iyiydide adamlar karşi adim attiği zaman mi terorist olmuş oluyorlar

işid her ne kadar çizgiyi aşiyorsada terorist değildir

ışid suriyede hemen hemen bütün mücahid gruplarını tekfir etti.
bunlara göre tekfir demek,
o topraklaraa savaşmak için gelen mücahid ve eşlerinin,
canı, malı, namusu kendilerine helal etmesi demek.

müslüman vatanını, malını, akrabalarını bırakıp,
eşi ve çocuğu ile suriyeye cihada geliyor.
ve bu grup tarafından kafir ilan edilip ...
canı alınıp kafası kesiliyor,
eşine tecavüz ediliyor.

şunuda özellikle belirtiyorumki amaç anlaşılsın.
ışid in asıl hedefi kafirler değil.
adamlar açıklama yaptılar gazzeye gireceğiz diye.
bizde sevindik.
baktıkki amaçları hamas'tan intikam almakmış...
suriyede asıl hedef ortada dururken esada değilde diğer mücahid grupları ile savaşmak ne kadarf mantıklı.
bu mücahid cihad gruplarına canlı bomba gönderdikleri ve önemli üst düzey yetkilileri öldürdüklerini zaten kendileride saklamıyorlar.
ıraktaki hareketlerinde ise ne kadar şia da olsa akıttıkları kanda müslüman kimliği var.

amerika yaptığı zulmün hesabını verecek tamam.
fakat ışid in de yaptığı hiç iyi birşey değil.
 

DADAS

Yeni
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
1,651
Tepkime puanı
76
Puanları
0
Geçmiş miş miş başka gerçek başka abd ıraka girdiğinde fotoğraflarla kayıtlı her şey ....

Ayıca işid ırza geçmişse namusuzdur ..fakat abd ye niye tek kelam yok benim takıldığım nokta bu az mı şeyler yaptı abd ırakta ?

Boş boş konuşuyon yaw. Şeytanın çıraklarından en büyüğüne (ABD) burda ne laf etsek az zaten.
 

kodoo

Asistan
Katılım
17 Mar 2012
Mesajlar
478
Tepkime puanı
80
Puanları
28
Konum
Elaziz
IŞİD BOP projesi için bir piyondur. Irak ve Suriye devletlerini ve halklarını yok etme, en azından zayıflatma amaçlı bir mağara adamları örgütüdür. Kullanılacak piyon sırasında Kürtler ve sonra Türkler gelmektedir.
 
Üst