IŞİD ve Şii medyasının ilginç benzerlikleri?

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Öte yandan Suriye savaşına sonradan dahil olan IŞİD’in Suriye’de muhaliflere yönelik başlattığı operasyonlar sonrası IŞİD yanlısı siteler de aynen Şii medyasına özenti duyarcasına benzer haberler sunarak yalan yanlış haberler ile Suriye direnişini zedelemeye çalışmaktadırlar.

Yanı sıra iki medya da benzer ilginç özellikler bulunurken IŞİD medyası bir adım öteye giderek Şii medyasından haberler alarak Suriye direnişi üzerinden haklı çıkmayı yeğlemektedir.

IŞİD ve Şii medyası yaptıkları yayınlarla Suriyeli muhaliflere benzer yakıştırmalarda bulunmaktalar.

IŞİD medyası Suriyeli muhalifleri Sahve, Şaki ve baği,Mürted,çete olarak tanımlarken Esed ve Hizbullah yanlısı Şii medyaları ise Suriyeli muhalifleri selefi vahabi çeteler ve terörist olarak tanımlamaktalar.

Suriyeli muhalifler hakkında hazırladığı yada alıntıladığı yalan haberlerle Şii medyasıyla yarışarak Şii medyasını geride bırakan IŞİD’in sözde Türkiye medyası yeni bir yalan habere imza attı.

Kendilerine IŞİD'in “Bilim Teknoloji Medya Bakanlığı” bünyesinde Halep'te özel bir ofis açacağını söylemesinin ardından diğer bir IŞİD Türk medyası tarafından iddialarının yalanlanması ardından yalan haberlerle bilinen bu site dün İsrail ile El Nusra ilişkileri! adlı bir haber yayınladı.

İddia edilen habere göre, Türk IŞİD medyası referans olarak gösterdiği haberde. İsrail ile El Kaide’nin Suriye kolu olan Nusret Cephesinin ilişkisinin olduğunu dile getirdi.

Açıklamada, İsrail, militanlara askeri ve lojistik destek vermekle, yaralıları tedavi etmekle kalmıyor, onlara Golan’daki bir kampta askeri eğitim de veriyor: “Bu kampı UNDOF sorumlusuna şikâyet ettik ve burayı hedef alacağımıza dair uyarıda bulunduk. Ancak gözlemciler yanıt vermedi ve kamp hâlâ orada duruyor.” denildi.

FOTOĞRAF İSRAİLLERE AİT TARAFTAN ÇEKİLMİŞ!

IŞİD medyasının Al Monitör sitesine dayandırdığı haberi, Şii medyasının da buna benzer bir başlıkla kullandığı ve iddia edilen resimlerde yer alan kişilerin Nusra’ya ait savaşçılar olduğu ifade edilmişti.

Dikkat edilirse fotoğrafın İsrail askerlerinin arkasından çekildiği ve fotoğrafın bilerek içerden çekilerek iftira için medyaya sunulduğu anlaşılmaktadır.

Ayrıca elinde silah bulunan kişilerin Nusret Cephesine bağlı olduğu nereden anlaşıldığı da ayrı bir iftira malzemesi olarak kullanılmıştır.

7044f9816271c471691436a4e3de8e14.jpg




















BAKINIZ:
http://www.abna24.com/turkish/service/important/archive/2015/03/06/675073/story.html

IŞİD TÜRK MEDYASI AL MONİTOR’DE YAYINLANAN IŞİD HAKKINDAKİ HABERİ NEDEN GÖRMEZLİKTEN GELDİ?

IŞİD’in Türk Medyası muhaliflere yönelik itibarsızlaştırma ile alakalı her türlü iftira haberlerini kendi sitesine talırken, neden yine Al Monitör sitesinden yayınlanan IŞİD haberini görmezlikten gelmektedir?

Al Monitor’de yayınlanan bir haberde, IŞİD liderlerinden çoğunun öldürüldüğünü IŞİD lideri Bağdadi’nin tedbir amaçlı daha gizli davrandığı belirtiyor. Ayrıca IŞİD’e ait vilayetlerle ve komutanlarla iletişim sıkıntısının olduğu, her vilayetin emirinin kendi içinde bağımsız davrandığı açıklanırken gücün merkezi idareden vilayetlere akmasının -ki buna decentralizasyon diyoruz-IŞİD’i zayıflattığı yazıyor.

BAKINIZ:
http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2015/01/islamic-state-decentralization-communication-movement.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#

IŞİD’in Türk medyası daha önceden de Nusret Cephesine yönelik buna benzer iki iftira haberi daha yayınlamıştı.

Bunlardan 1. si PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile alakalı olan haber

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in, El-Kaide’nin Suriye kolu olarak bilinen El Nusra örgütüyle çalışabileceklerini iddia edilen bir haberi üzerine Müslüm’in haberi twitter hesabı üzerinden yalanladığı ve böyle birşeyi söylemediği belirtilmişti. Müslim’in beyanına rağmen haberi düzeltmeyerek okuyucularını kandırmayı sürdüren bu taife adeta kendilerinin haklılığını ortaya çıkarmak adına taraftar toplamak için başvurmadıkları yol kalmadığını görülmektedir.

BAKINIZ:
http://www.basnews.com/tr/news/2014/12/05/salih-muslim-el-nusra-iddiasini-yalanladi/

2. si Nusra kadın savaşçı savaştırıyor haberi

Suriyeli 7 muhalif grubun ortak yürüttüğü operasyon sonucu kontrolün tamamen muhaliflere geçtiği İdlib şehrinde, yaşanan çatışmalara ait görüntüler sosyal medyada yayınlanınca El Arabia ve birçok yerli yabancı IŞİD medyası, Nusret Cephesinin İdlib operasyonunda kadın savaşçı savaştırdığını öne sürmüştü.

Haber kısa zaman sonra yalanlanmış ve iddia edilen çocuğun 14 yaşında köse bir savaşçı olduğu açığa çıkmıştı.
BAKINIZ:
http://www.islahhaber.net/isid-medyasinin--kadin-savasci--haberine-yalanlama--44522.html

TÜRK IŞİD MEDYALARI KENDİ KENDİLERİNİ YALAN HABER YAPMAKLA SUÇLAMIŞLARDI

Bilindiği üzere Türkiye’deki IŞİD medyası daha önceleri 1 site iken sonraları aralarında bazı sebeplerden ötürü iki siteye ayrılarak birbirlerini yalan haber yapmakla suçlamışlardı.

BAKINIZ:
http://www.islam-tr.com/forum/konu/takva-haber-sahiblerinden-birbirlerine-agir-ithamlar.39430/

Kendilerinin dahi yalan haber yaptıklarını dile getiren IŞD medyası daha sonra Şii medyasını geçerek bu seferde muhalifleri alçaltıcı haberlere imza atmaya başlamıştı.

TÜRK IŞİD MEDYASININ REFERANS GÖSTERDİĞİ HABERLERİ MEDYAYA SUNAN SİTELERİ TANIYALIM

AL MONİTOR SİTESİ


Suriye Baas rejimi, İran, Hizbullah ve Türkiye’deki Kemalist, sol ve kimi liberal unsurların Bush’un oğlu ile ortaklığı bulunan Cemal Daniel’in kurduğu Lübnan merkezli Al-Monitor sitesinde, okuyucular Hizbullah ve İran yanlısı bir propagandaları hem de Türkiye’ye demokrasi ve özgürlük dersleri veren haberleri bulabilir.”

Al Monitor, 2012 Ocak ayında kurulmuş Lübnan merkezli İngilizce yayın yapan bir site. Site, İran, Irak, Türkiye, Lübnan, Filistin ve İsrail’in nabzını, iç tartışmalarını o ülkelerden (profesyonel olarak anlaşılan) yazarlar ve gazetelerden yapılan çevirilerle İngilizce konuşulan dünyaya taşımak gibi iyi bir fikirle yola çıktı. Kısa sürede dünya medyasında olduğu gibi Türkiye’de de epeyce gürültü çıkaran, referans gösterilen bir site haline geldi.

Merkezi Beyrut’ta olan sitenin kurucusu ve sahibi Suriyeli iş adamı Cemal Daniel. Suriye’nin Nusayri kenti Tartus’ta doğan Daniel, Baas Partisi’nin kuruluşunda yer almış ünlü bir Hıristiyan aileden geliyor. Daniellerin evi Saddam’ın Dışişleri Bakanı Tarık Aziz gibi Baasçıların sık sık uğradığı bir ev. Aile Hafız Esad’ın darbesinden sonra İsviçre’ye yerlemiş. Daniel, üniversite okumaya ABD’ye gitmiş, Texas Üniversitesi’nde MBA yapmış, iş hayatına girmiş, gaz, enerji, iletişim alanında epey başarılı olmuş. Texas’ta tanıştığı düğününde hemen yanında olacak kadar yakın arkadaşı, ortağı da tesadüfün böylesi dedirtiyor; Goerge W. Bush’un küçük erkek kardeşi Neil Bush. Daniel, Crest Investment adlı şirkette küçük Bush’un ortağı, “Irak savaşından sonra Orta Doğu’da doğan fırsatları değerlendirmek için” kurulduğu söylenen Bushların New Bridge Strategies’in de danışmanlarından.

BAKINIZ: Yıldıray Oğur / Türkiye
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yildiray-ogur/575878.aspx

Daniel hem baba hem de oğul Bush’un seçim kampanyalarına epey destek vermiş. Sadece ABD’de değil, Arap milliyetçisi Daniel Orta Doğu’da epey liderle dost olmuş. En yakın dostları arasında Suudi Prensler, Yemen Lideri Salih ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim var.

Muallim’le dostluğu kritik. Çünkü Lübnan’ın ünlü gazetesi Daily Star’a göre Daniel son birkaç yılını çok iyi ilişkileri olduğu Suriye rejimiyle ABD’nin arasını bulmaya vakfetmiş.

Suriye’de iç savaşın başlamasından hemen sonra medya sektörüne girmesi de herhalde tesadüf değil. Önce 2011 yılında Beyrut’ta yayınlanan As Safir gazetesinin hisselerini satın almış. As Safir herhangi bir sayısına bakıldığında anlaşılacağı gibi (New York Times’ın da kodladığı gibi) pro-Esad çizgisinde, Hizbullah ve tabii ki İran yanlısı bir gazete.

Al Monitor’de Suriye’de Kriz başlığı altında verilen Suriye haberler ve yazılar Esad’ın kahvesini içerken okuyabileceği türden. Suriye’de krizin sebebi de zaten El Nusra Cephesi ve ABD müdahalesi ihtimali. Sadece Lübnan sayfalarında Haziran 2013’e kadar 32 adet Nusra ile ilgili haber çıkmış. Bunların 28’i Hizbullah ve Esad yanlısı gazetecilerin elinden çıkma, propaganda haberleri. Suriye’de savaşın Esed’in hoşuna gitmeyen gerçek yüzü hakkında neredeyse hiçbir şey yok.

Jamal Daniel, Dinler ve Kültürler Arası Araştırma ve Diyalog Vakfı (FIIRD) Kurucusu, Başkan Yardımcısı ve Mütevelli Heyeti Üyesi
http://www.al-monitor.com/pulse/tr/about

ABNA SİTESİ

Birçok farklı dilde yayın yapan ve Seyyid Ali Hamaney'e yakınlığı ile bilinen yarı resmi site kendilerine Ehli Beyt Haber Ajansı (ABNA) olarak tanıtmaktadır.
Site Esed ve Hizbullah yanlısı haberlerle gündeme gelirken medyada çıkan ve muhaliflere atılan iftira ve benzer haberlerin de ana kaynağı olarak bilinmektedir.

Suriye direnişine karşı olan birçok medya ABNA ve benzeri sitelerin Suriyeli muhaliflere attığı iftira haberleri ile direnişi zedelemekte ABNA’yı referans göstermektedir.

ABNA SİTESİNDE ÇIKAN BAZI HABERLER

BAKINIZ:
IŞİD savaşçılarını Bilgisayar oyunu ile öldürdüler (Video)
http://www.islahhaber.net/haber/isid-savascilarini-bilgisayar-oyunu-ile-oldurduler--video-

İRAN’I YASA BOĞAN YPG’Lİ ŞEHİDİ!
http://www.islahhaber.net/iran-i-yasa-bogan-ypg-li-sehidi--42197.html

SÜNNİLERİN EZANI DEĞİL ŞİİLERİN EZANI SAHİHMİŞ!
http://www.islahhaber.net/iran-a-gore-sunnilerin-ezani-degil-sii-lerin-ezani-sahihmis--43444.html

twitter.com/fecrunislam

Kaynak : Fecrun İslam
 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
medya haberlendirme, bilgilendirme araci olmaktan cikmis, propaganda araci olmus. Hic bir haberin aslini arastirmadan kimsenin arkasina takilmayacaksin.
 
Üst