'IŞİD Organ Kaçakçılığı Yapıyor

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Irak’ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Muhamed Ali ElHakim, IŞİD militanlarının gelir kaynaklarından birinin organ ticareti olabileceği uyarısında bulundu.
Irak’ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Muhamed Ali ElHakim, IŞİD militanlarının gelir kaynaklarından birinin organ ticareti olabileceği uyarısında bulundu.
Büyükelçi ElHakim, IŞİD’in Irak halkına karşı en ciddi suçlardan birini işlediğini söyledi. ElHakim, IŞİD insanlığa karşı soykırım suçu işlediğini ve uluslararası hukuk karşısında hesap vermesi gerektiğini vurguladı.
IŞİD’in işlediği suçların çoğu, grubun kendi üyeleri tarafından belgeleniyor.
Büyükelçi ElHakim, IŞİD militanlarının organ ticareti yaptıkları konusunda duyumlar aldıklarını söyledi.
ElHakim, 10 ila 20 kişinin gömüldüğü toplu mezarlarda organ ticareti yapıldığını gösteren bazı bulgular elde ettiklerini kaydetti, toplu mezar bulduklarında önce cesetlere baktıklarını söyledi. ElHakim’e göre bu cesetler, kurşun yarası ya da bıçak darbeleriyle ölen kişilere ait. Ancak büyükelçi, bazı cesetlerin sırt kısımlarındaki kesiklerin, akıllara öncelikle böbrek olmak üzere organ ticaretini getirdiğini kaydediyor.
IŞİD’in Irak’ta Musul, Suriye’deyse Halep’teki havalimanlarına erişimi olduğunu belirten ElHakim, örgütün bu ulaşım merkezlerini uluslararası çapta organ ticareti için kullanabileceğini öne sürüyor. Büyükelçi ElHakim, IŞİD militanlarının Musul’da cenazelerden organ çıkarmayı reddeden doktorları öldürdüğünü de iddia ediyor.

T haber

 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Olabilecegi??? Bu size gunah olarak yeter.
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Markası müslüman bir örgüte bu işleri yaptırmak müthiş bir kurmay zekası. Eğer Işid'in yaptığının yüzde birini İsrail yapsa herkes ayağa kalkar.

Manzaraya bak sen. Muhtemelen bu işi şöyle yapıyorlar: Müslümanı kafir ilan et-->Köle hukuku üzerinden mal hükmüne sok-->Mal alıp satar gibi organını sat..

Al sana bir İslamî(!) kılıf.

Peki ya işin aslı?! Hedonist kafirlerin organa ihtiyacı var-->Müslüman'ın canı zaten beş para etmiyor--->Bir yol bulup bunlardan ucuza almak gerek..

Aklını ve vicdanını muallak bir yere asıp dini imanı fıkha bağlarsan İslam adına adalette mümkün zulümde. Lakin insanoğlu zulme daha meyyal olduğu için zamanla bu akılsız mekanizma kendiliğinden zulme kayacak, zalimin eline geçecektir. Zamana bakar. Zaten o zaman da çoktan işledi ve bu noktaya geldik. Çok korkunç çook.. Felsefeye veda ettiğimiz günden beri tükendikçe tükeniyor, ucuzladıkça ucuzluyoruz. Aklını tasfiye edeni ucuzlatan Allah'tır bunu unutmayın. Cüz'i irade bize aklını tasfiye et diye verilmedi, aklımızı başımıza devşirelim..
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Dostun-Dostu "bir kavme olan kininiz sizi adaletten alikoymasin" der Rabbimiz. Nereden biliyorsun İsid'in organ kacakciligi yaptigini? Her habere bodoslama atlamayin oyle.

İsid'i savundugum falan da yok, belirteyim de.
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
Işıd organ kaçakçılığı yapıyormuş, bir ihtimal veya değil, bunu söyleyenler, TC. antetli kağıtla, kendinizi satabilir veya fuhuş yapabilirsiniz, vesıkasının altında ezilmiyorlarmı...
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Demokrasi ile yönetilen ülkelerin günah galerisi Işid'i meşru kılmaz. Her forumda ne hikmetse Işid'i masum göstermek için demokrasyalarda meşru olan işler üzerinden kıyas yapılıyor. Şunu şunu yapan kafirdir, şunu şunu hoş gören kafirdir gibi cümleler kuruluyor. Anlaşılan bu kişiler bir üst aklın akademisinden geçmiş. Aynı jargon hakim!!! Kitle psikolojisini öğrenmişler. Ama yetmez. Zira kitleler Gustave Le Bon'un söylediği kadar aptal değildir.

Demokrasyalarda beyaz kadın ticareti ve fuhuş var evet. Lakin kapıları kırıp namusumuzu zorla satan bir düzen yoktur. Merkeze insanı koyan ve liberalizmi ilke edinmiş bir felsefesi vardır. Her şeye rağmen bunun adına zulüm denemez. Zira zulüm, kapıları kırarak içeri girmeyi meşru görmekle ilintili bir durumdur. Lut kavmini düşünün. Kur'an'da Lut kavmine gönderilen erkek kılığında ki melekleri düşünün. Lut aleyhisselam'ın evine sığınıyorlar. Onları almak için kapıları pencereleri zorluyorlar içeri girmek için. Burada Allah bir nüansa dikkat çekiyor. Bir kavmin helakı, işlediği günahla zulmün kombinasyonunu icab ettirir.

Bu bağlamda zulmün ne olduğu ise ortadadır. Zulüm, insanı merkezden çıkartan her düzenin uygulamalarıdır. Hz. Ömer'in şarap içen adama camdan içeri baskın yapması, geri çıkıp tövbe etmesi nedir sizce? Eğer Ömer o evin içinde Işid zihniyyeti gibi İslam adına bir girişimde bulunsaydı Allah adına zulüm yapmış olurdu.

Ama bunlar yazılacak, tartışılacak inşallah. Ümmeti Muhammed bir inkılap bekliyor. Bütün paradigmalarını tazeleyeceği günler gelecek biiznillah. Bu inkılabı yapacak yiğidi Hz. Peygamber müjdelemiştir. Onun nebevî yumruğu hem Haricileri ezecek, hem de bu manzaralar karşısında göbek büyüten din tüccarı âlimleri. Bütün dünyanın paradigmaları değişecek. İyiyi ve güzeli, adaleti ve merhameti, aşkı ve vecdi o parıldatacak.

O genç bir yerlerde hafakanlar içinde ümmeti kendine dert edinmiş, nebevî soyun en güzîdesi. Muhammedî ahlaka sahip; dedesi gibi ''ümmetim ümmetim'' ahvalinde. Bu manzaralar karşısında ona rahat uyku yok. O bir yerlerde sarhoş gibi dolaşıyor. Hz. Peygamberin Sevr mağarasında çektiği çileyi çekmekte. Bu çile onu dedesinin ahlâkıyla ahlaklandırmak için rahmani bir cilve. O şimdi şekilleniyor bir yerlerde..

Rabbim ona muhabbeti olanları ve bu fakiri ona kavuştursun..

Edit: Hadis inkarcılarına bir hatırlatma! Unutmayın ki insanlık tarihinde ki büyük değişimler her zaman bir liderin üzerinden yürür. İslamın ahirzamanda yaşıyacağı tazelenmede öyle olacaktır. Bu sosyolojik gerçeği inkarla faydalı bir iş yaptığınızı sanmayın..
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Ne alaka abdullah birisi, sen de yakaladigin sandigin her firsatta hukumute yukleniyon ha, talibin the cemaate yuklenmesi gibi.
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
bunun hükümet ile alakası nedir... elin gavuru, 2 çeşit müslüman profili çıkartıyor, ya ışıd gibi,vehhabi selefi tipi cani, taşeron bir örgüt müslümanı, veyahut, ahkamsız, fıkıhsız, demokrat, lıght müslüman , tiplemeleri meydana getiriyor...
 
Üst