IŞİD Gerçeği...

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
IŞİD Gerçeği

Zihni karışıklığa, zalim Esed kafirine Suriye’de destek olup İslam düşmanı baasçı nusayri rejimiyle beraber Müslümanları katliamdan geçiren, mallarını çalan, yalancılığı ve sahtekarlığı ayyuka çıkan, Müslümanların kanlarını mallarını helal ilan eden IŞİD’in; Irak’a girdikten sonra şii zalimine yönelmesi ve şiadan bıkmış Sünni aşiretler ile Saddamın yer altına inmiş eski baasçı subaylarının IŞİD’a sarılması neden oldu. Kafalar bu yüzden bulanık. Halbuki Irak Sünnileri, maalesef lekesi kıyamete kadar üzerlerinden çıkmayacak bir yanaşmanın içindeler. Büyük bir hata içindeler. (Malikinin Işid’a silahlarını bırakarak Bağdat’a çekildiğini göz ardı etmeyelim)

Şimdi de Lübnan’a girdiler IŞİDçılar… Orda da durmayıp Arabistan’a inecekler. :) İsrail kafirine dokunmayacaklar. Amma bunların elinden bütün Ümmet, büyük bir darbe yiyecek. Büyük bir fitne ile karşı karşıyayız. Ya da büyük bir terbiye ile… Hangi açıdan bakacağınıza bağlı… Bunları nerden bildiğimizi en sonunda açıklayalım.

Muhterem kardeşlerim, IŞİD’i iyi ve faydalı bir hareket sanmayınız. Suriye’de ortaya çıkan harici zihniyetli tekfirci olan bu grup, asla değişmez... Kendini Suriye’de ispat etti. Irak’ta ve başka yerlerde de aynını yapacak. Doğduğu topraklar olan Suriye’de neler yaptılar, sadece satır başlarıyla… Bu anlattıklarım videolar halinde internette kayıtlıdır, isteyen aratarak bu videolara ulaşabilir:

- IŞİD, Esed güçleriyle beraber Müslümanları gözlerini kırpmadan katledip muhalefetin hızını kesti ve Esed’in ömrünü uzattı. Bunun nice delili var. Bir tanesi, esed’in subaylarından IŞİD’a komutanlık edenler ortaya çıkarıldı. IŞİDçıların çoğu düzgün Arapça konuşamayan elemanlar... Ellerinden kurtulanlar buna şahidlik ediyorlar. IŞİDçıların kaçarak terk ettikleri karargahlardan Rusya ve İran’a ait pasaportları ve belgeleri bulundu. IŞİD komutanlarından bazılarında İran pasaportu yakalandı. Suriye Nusayri muhaberatında akrabası olan kişiler, bunların istihbarat bağlantılı olduklarını bildirdiler. Esed’e karşı etkili olan komutanların birçoğunu IŞİD şehid etti! Muhaliflere destek olan ve arabuluculuk için gelen çocuk doktorunu (Ebu Reyyan’ı) dahi kaçırıp işkenceyle öldürdüler, parçalanmış cesedini esir değişimi diye getirip utanmadan bıraktılar. IŞİD, esed birlikleri ve uçakları eşliğinde şehirlere giriyor, esed bunlara hiç dokunmuyor. Esedle beraber Müslümanları sıkıştırıp birlikte yok ediyorlar. Bunların ele geçirdikleri yerler bir süre sonra esed’e teslim ediliyor. Vs. vs. (Amerikanın militan eğitip Lübnan üzerinden Suriye’ye saldığını, onların bir kısmının da gelip bu örgütlere katıldığını da göz ardı etmeyelim)

- Öldürdükleri Müslümanların bazılarının ellerinde Kur’an Mushaf’ı var. Kana bulanmış Mushaf yerde öylece kalıyor ama bunlar yerden kaldırmayıp orda öylece bırakıyorlar.

- IŞİD, sebebsiz yere Müslümanları alıkoyup hapishanelerde kadın erkek demeden işkenceden geçirdiler! İşkence ettiği kadın ve erkek Müslümanları, birbirlerini görecek şekilde yan yana hücrelere koydular. Hapisten sağ kurtulanların canına minnet! Hapiste ya da haricinde öldürmeden önce yaptıkları bazı işkence şekilleri: Parmaklarını kesmek, kulaklarını kesmek, dişlerini sökmek, bedeninde delikler açmak; bunları canlı iken yapıyorlar, ağır Rus silahlarıyla bedenlerini başlarını paramparça etmek. Bu işkence görenler Müslüman, dikkat!

- IŞİD, mal çalmaktan ve bunları depolarla saklamaktan çekinmiyor.

- IŞİD, basın mensuplarını da hunharca öldürüyor.

- IŞİDçılar, yalancılar da… Kendilerine katılanları kafir pkk şurada hadi orayı basın diye götürüyorlar, meğer orası Suriyeli mücahidlerin bulunduğu karargahlar!

- Kendilerine “cihad” için katılanları ikna edip canlı bomba olarak kullanıyorlar. Tabii can tatlı. Maalesef bunların lisanlarına ikna olan Müslüman çok… Bir haftada Müslümanlara 24 bombalı saldırı yapan fakat aylarca esed’e dokunmayan örgüt.

Kısaca IŞİD, küffarı bir yana bırakmış; küffara karşı mücadele eden Müslümanları katliamdan ve işkenceden geçirmekle meşgul. Kısaca IŞİD, Müslümanların yaşadığı devletleri parça pinçik bölme, Müslümanı Müslümana kırdırma, İslam’ı karalama projesi. Küffar ve küffarın yardakçısı Şia bu işin arkasındadır. Rusya, İngiltere, Almanya, İsrail, Neo-con Amerika, İran, Lübnan, Suud Arabistan hepsi bu işin içindeler! Suriye İslam Cephesi, IŞİD’in cihadın önüne set olduğunu, tekfirci ve harici zihniyete sahip olduklarını, ellerini Müslüman kanına batırmaya doymadıklarını ilan etmiştir. Önüne çıkan Müslümanı tekfir ederek kanını canını malını ırzını kendine helal sayan CEHENNEM KÖPEKLERİ…

Lübnan, Arabistan işin içindeyse neden oraya saldırdı/saldıracak denilebilir… Kullandıkları örgüt, kendilerini vuracak. Allah Teala'nın, müntakim ism-i şerifi zuhur etti mi en yakının kelleni alır!

Muhterem arkadaşlarımız, bunların siyah bayraklarına aldanıp DOĞUDAN gelecek Mehdi As. yardımcısı ordu sanmasınlar… Onun daha vaktine var.

Şimdi gelelim nerden bildiğimize… Tabii ki Muhbir-i Sadık RASULULLAH efendimiz IŞİD fitnesini de bildirmiştir. Biz de oradan öğrendik.

Buhari’nin de şeyhi Nuaym İbni Hammad’ın El Fiten eserinde kayıtlı olduğunu Cübbeli Ahmed hoca açıkladı. Bendeniz bizzat görmedim. Şu Hadisler orda geçiyormuş:

Hz. Ali efendimizden rivayetle:

Siyah Sancaklıları gördüğünüz zaman, bulunduğunuz toprağa yapışın; kımıldamayıp sabit durun (yani onlara katılmayın). Sonra maddi güçleri görünmeyen, devletleri olmayan zayıf bir topluluk çıkar. Bunlara baktıklarında bunlar kimseye zarar veremez denecek. Ama onlar devlet ashabıdırlar. (yani biz bir devletiz, devletimiz var diyecekler!) Kalpleri demir gibi katıdır. Hiçbir ahde vefa göstermez, sözlerinde durmazlar. Hadleri hudutları olmaz. Hakka çağıracaklar fakat kendileri Haktan uzak olacaklar. İsimleri künyeli olacak (Ebu Bekir, Ebu Turab gibi) Nispetleri de künyeleri olacak. (Bağdadi, Kudüslü anlamında Makdisi gibi) Alametleri; saçları kadın saçı gibi uzun ve sarkık olacak. Bunlar kendi aralarında ihtilafa düşecek, Allah Teala ise haklı olana zafer ihsan edecektir.”

Gördüğünüz gibi her siyah bayraklı örgüt hayırlı değil. Neticede birbirlerini yiyecek bu örgüte ait haberdeki vasıflandırmalar IŞİD’e uyuyor. Bitmedi:

Ebu Hureyre’den rivayetle:

Benden sonra 4 büyük fitne olur. İlkinde Müslümanlar yine Müslümanların kanını helal sayar. (Ashab zamanındaki harici fitnesi) İkinci büyük fitnede Müslümanların kanı ve malları helal sayılır. Üçüncü büyük fitnede Müslümanların canları/kanları, malları ve ırzları (namusları) helal sayılır. Dördüncü fitne ise sağır ve kör bir fitnedir. Gayeleri niyetleri nedir anlaşılmaz. Bu fitne, deniz dalgasının sahili dövdüğü gibi dünyayı çalkalar. Kendi aralarındakiler dahi hedefleri, gayeleri nedir bilmezler.

Bu fitne Şam’dan başlar. (Şam = Filistin, Lübnan, Suriye ve Anadolu topraklarının tamamıdır. O nedenle Şam ifadesi suriye’yi de anlatır.) Irak’ın tamamına yayılır. Arap yarımadasına (cezireye) iner. Arap yarımadasına tamamen darbe indirir.

Dericiler nasıl deriyi taştan taşa çalar, bunlardan BÜTÜN ÜMMET öyle darbe yer. Bir insan çıkıp da bu fitneye dur diyecek gücü bulamayacak. Bir yerde dursa, başka yerde patlayacak
.”

Bu mübarek Hadis-i Şerif de IŞİD fitnesine uygun. Suriye’de başlayan IŞİD fitnesi Irak’a yayıldı. Irak’ı kaplayacak gibi görünüyor. Lübnan’a da indiler. IŞİDçiler, İsrail’e dokunmadan Arabistan’a da saldırırlarsa, Hadislerde bahsedilenlerin bunlar olduğuna zerre şüphe kalmayacak. Arabistan’a girdiklerinde Mekke ve Medine, Kabe ve Mescid-i Nebevi tehlike altında olacak. Allah muhafaza etsin.

Dikkat, bunlara, IŞİD’e yardım ve katılma yasaklanıyor. Yerinizden kıpırdamayın emri var. Allah Teala, bir zalimden başka zalimle intikamını alıyor zannedersem… Neticede bu zalime de kendi belasını verecek. Amenna.

Son Büyük fitne” deniliyor ya… İfadeye dikkat. (Bundan başka küçük fitnelerin olmayacağı anlamına gelmez) Eğer, isabet etmişsek, eğer Hadis-i Şeriflerde bildirilen IŞİD ise Mehdi As.’a çok yakın dönemdeyiz. Allahu alem.

Fi emanillah.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Yazdıklarımız arada kaynamasın diye ayrı bir başlık açmayı uygun gördük @Dua Nur, @zulk@rneyn, @levent48, @elbiss, @muallim08, @Mugalata, @Mahabad, @Dadaş, @dostluk kardeşlerimin dikkatine…
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Başka bir başlıkta sadece yazanların adlarını mentionladım, kusura bakma @Son.Fedai abi, seni unutmadık yoksa. :)
 

Yetim

Kısıtlı Erişim
Katılım
20 Tem 2007
Mesajlar
2,702
Tepkime puanı
22
Puanları
0
Yaş
45
10489977_676014969134598_7895191912292414644_n.jpg
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Liderinin boynunda hac varmış, montaj değilse eğer.
 

CENGİZHAN

Yasaklı
Katılım
15 Ara 2011
Mesajlar
4,261
Tepkime puanı
86
Puanları
0
Konum
Ankara
Ancak ortada enteresan bir nokta var...

Bizim hükumet ve baştakiler bu güne kadar bu IŞİD 'in
terörist bir kuruluş olduğunu söylemedi.

IŞİD aleyhinde tek yönetici konuşmadı..

Acaba sebebi IŞİD 'in de başımızdakilerin de SÜNNİ olmasından kaynaklanıyor olabilir mi...?????
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Kürtlerden IŞİD'e karşı operasyon

Irak Ordusu ve YPG, Irak'ın kuzeyinde IŞİD'e karşı yeni bir operasyon başlattı. Peşmergeler, bazı kentleri IŞİD'den geri aldı.
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Yazık ki IŞID hakkında bu haberlerin kaynakları gene kendisi gibi karanlık ...
her eve lazım cihazlar gibi, her kesime lazım bir örgüt ....
IŞID üzerinden kimin kime vurduğu belli değil ...
Şia IŞID üzerinden sünnilere , suriyeli muhaliflere vurur ....
ABD IŞID üzerinden islamcıları örneklendirir ....
Türkiye zaten malum ...
Sünniler şiayada çakar, israilede ...
Cemaat hükümete ...
hasılı herkesin bir senaryosu var ...
en az bilinense IŞID I'n kendisi ...
onlar kendilerini bambaşka anlatır ....
kısaca herkesin elinde bir IŞID var ve herkes en doğruyu biliyor görüyor ....
kısaca şahit olun ey site ehli ....
Ortada bir zülm var , bu karmaşada zülmün kaynağını okuyamadım, göremedim ...
IŞID üzerinden düşmanıma bile çakmaktan imtina ediyorum ...
söylediğim hüküm cümleleri var ise tövbe ettim ...
 

kebîkec

İhvan Forum Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
8,080
Tepkime puanı
1,922
Puanları
113
Muhterem arkadaşlarımız, bunların siyah bayraklarına aldanıp DOĞUDAN gelecek Mehdi As. yardımcısı ordu sanmasınlar…

Zaten ısmarlama görüntü çiziyorlar.. İnandırıcılıktan uzak. Keskin tavırları olan ama dünyayı tanımayan insanları seçiyorlar ve cepheye sürüyorlar. O sebeple yazınız çok yerinde @Hirahoş kardeşim..
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Barzani'den peşmergeye saldırı emri

Barzani, peşmergelere IŞİD'e saldırı emri verdiğini bildirdi.
 

elbiss

Ordinaryus
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
2,514
Tepkime puanı
43
Puanları
0
Konum
Türkiye
Öncelikle Ellerine Klavyene Sağlık emek edip yazmışsın...

Evet Peygamberimiz HZ.MUHAMMED S.A.V in bu konu hakkında Ahirzaman ile ilgili uyarıları var zaten Peygamber yolunu izleyen izleyebilen insanlar dikkat eder...

İŞİD konusuna gelince bu bir devlet değildir Toplama oluşturulmuş önce bir örgüttü şimdi daha fazla takviye yaparak (sanırım hedef büyütme emri aldılar) Topluluk oldular....

Yakın süreç içerisinde IRAK içerisinde İŞİD Devleti kurmayı hedefliyorlar ki bu hedeflerinde zengin yer altı kaynaklarının olduğu yerler var....

Gözüken Siyah Bayrak ise tamamen sizi tanıyor olmaları....Yani bir nevi sizi kendi duygularınızla vurmaya çalışıyorlar ki savaşlarda en büyük strateji duygulardan vurabilmektir...Duygular hassastır eğer iyi bir dokunuş yapabilirsen ki işte o zaman DAVA YOLU gibi gösterip istediğin kazanımları ses çıkarmamalarını sağlayarak yapabiliyorsun...

Siyah bayrakları çakmadır...Mehdinin siyah Bayrakları anlık oluşacaktır...Ki zaten siyah bayraklılar içerisinde ALLAH 3 bin melek ile Mehdi yi destekleyeceğini ifade etmiştir..

Bunun yanında Dünyadaki bu kaosların oluşmasının diğer sebebide Maleef üzülerek söylemem gerekirse...

Bazı topluluklar Dünyayı Kıyametle buluşturmak istiyor olmaları yani artık onlar için dünya bitmiş ve yaşanmaz haldedir...ve kendileri seçilmiş oldukları için öldükten sonra cennet bahçelerinde olmayı arzuluyorlar o yüzden ki dünyadaki bu acıların bitmesi için tanrıyı yani ALLAH ı kıyamete sürüklemektir...

Bu yapı içerisinde olanlarda var....

Ki zaten bunların en büyük yardımcıları İNSANLARA KİN tutan ve İNSANLARI SEVMEYEN her defasında bunu söyleyen dile getiren...

Cennetten Kovulmuşun payı ve çocuklarının payı oldukça var....ALLAH ona bu dünyada Hüküm vermiş sözü gereği ...tabi belli kısıtlamaları ALLAH ın var ki zaten ALLAH tan izin almadan bazı şeyleri yapamazlar..

ALLAH dilemedikçede insanlar güzel işler yapamaz...

Bu konuda akılda şüphe etmeyin sakın ALLAH her daim insanları çok sevmekte sadece azgınlığı aşıp fenalığa gelenler ama taktirini tecirini elbette ALLAH bilir çünkü ALLAH bazen belirtmiştir...Kötü birisindir ama öyle bir iyiliğin insanlara yada canlılara dokunmuştur ve tövbe etmişindir ki işte cennet ehlide olabiliyorsun yani kararlar ALLAH ındır ALLAH ın işine insanlar karışamaz...

Cenneten kovulmuş dünya oluşturulduğundan beridir hep gezmekte belki görmüşüzdür de sadece farkına varamamışızdır...Yaşlı insan kılıgında olabiliyor ...Bunun yanında çocuk kılıgında olabiliyor böyle bir yetkisi var...çocuklarıda sabah gün ağırmadan şehirlerin binaların üstünde uçar... ÇAMUR kahverengisi yarasa kanatlı kafası kel görünümünde çatal kuyruklu sürekli yerdekilerden bir nefes arar artık aradığı nedir bilemem ama elbette aradığı sanırsam kandırabileceği olsa gerek...bilemem..Böyle olduğu söylentilerde dillendirilmiştir sizlere denk geldi mi bilemem ..:)

İnsanların yanına gediklerinde kendilerini gizlerler vesvese telkini yapıp sizi bizi kandırırlar...ki çok kezde kanmışızdır....Kendileri normalde birşey yapamaz yetkileri yok ama insanları kandırıp kullanabiliyorlar ki...

Kendilerine yakın gördükleri dünya liderleri ilede bazen çok kez işbirliği içerisinde olmuş olabilirde işin aslını bilemem.....

Cennetten kovulmuşu insanlık olarak iyi tanımak gerek..Onun istediği sizin mutlulugunuz değildir onun istediği sizi dünyadan başarısız şekilde kovabilmektir...yani tek gayesi kendi kaybettiklerini geri alabilmek...sizi sevmeyen bir yapı içerisinde kandırılıyorsunuz

Bu anlatılanlar dini içerikli hani biraz hikaye biraz ütopik olabilir belki ama bazen hikaye sınırlarını iyi çözebilmek gerekir..

Hatamız İNSANLIK olarak çok var yoksa insanlık olarak bir ve bütün olabilsek DÜNYADA bu ZULÜM KARGAŞA olmaz...

Bazen aynaya dönüp kendimize bakmak gerekir...benimde çok kez hatalarım oldu sizlerinde olmuştur o yüzden esas güç ALLAH tan geliyor ise ALLAH a inanmaktan vazgeçmeyin ve ne olursa olsun KESİNLİKLE DUA larınızı bir ve bütün halde kendiniz için değil İNSANLIK için istemeyi unutmayın...

Böyle.
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
İŞİD hakkındaki analizlerimiz reel politik üzerinden...Dini açıdan İŞİD'in saldırdıklarının masum olduğu...En azından zalimlikte geri kalmadıklarını söyleyebiliriz...Yani bir zalime başka bir zalimin musallat edilmesi gibi bir durumu yaşıyoruz....

Siyah sancaklılar meselesi ise bunlardan çok uzak...

Diğer konuda bahsettiğimiz üzere İŞİD karşısında kimlerin olduğu ama destekleyenin kim olduğu belirsiz bir güruh...
 

elbiss

Ordinaryus
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
2,514
Tepkime puanı
43
Puanları
0
Konum
Türkiye
Rakibini tanımadan ne politika oluşturabilir nede savaşları kazanabilir nede çözüm yolları üretebilirsin dost ....Önce rakibini iyi tanımalısın bunun içinde ekmek kırıntıları rakibin bırakacaktır takip edeceksin...

Bunun yanında savaş sadece iki ülkenin birbirini vurması ile değildir...Dünyada savaş bugün çok hızlı bir şekilde bir çok kanallarda yapılmakta belkide size bize yansıyan görünen dagının %35 lik bölümüdür bilinmez....ALLAH bilir..

Öyle.
 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
İşid e terörist demekten çekinilmesinin sebebi acaba rehinelerin ellerinde olması olabilir mi?

Arkadaşlar illa bağcıyı dövmek niyetiyle analiz yaparsak hem kendimizi hem etrafımızdakileride aldatırız.
Herkes bir şeyler söylüyor bu aslında ne kadar hazırlıksız yakalandığımızın göstergesi. İşid hakkında doğru düzgün bilgimiz yok birileri servis ediyor bunun üzerinden bizimkilerde analiz yapıyor.

İtiraf edelim, hazırlıksız yakalandık, halbuki perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.
Zamanında selefi akım üstünde durulması gerekiyordu.

İşid' i çözmek isteyen selefi akım üsütüne yoğunlaşmalıdır.
 

levent48

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
3,518
Tepkime puanı
142
Puanları
0
ABD Dışişleri Bakanlığı hafta sonu tatilinde çok acil değilse, açıklama yapmaz. Hafta sonunda Irak’ta öyle şeyler oldu ki, hem ABD Dışişleri pazar gecesi açıklama yaptı, hem de dünyanın muhtelif bölgelerindeki (şayet böyle bir unvanı hâlâ taşıma cesaretleri varsa) -Irak Stratejistleri- saç baş yoldu. Irak ile ilgili bütün ezberler, IŞİD çetesi öncülüğündeki Sünni ayaklanmasıyla bozuluyor.

..................

IŞİD dünya medyasında büyük ilgi görüyor, ama bu küçük çetenin bu kadar büyük işler yapabilmesi hâlâ soru işareti... Muhtemelen IŞİD maskeli başka gruplar var ve Irak’taki geniş çaplı Sünni ayaklanmasını itibarsızlaştırmak için IŞİD adı kullanılıyor. Sivil mekan basma, tutsak katletme ve rehin alma eylemlerine yatkın olan IŞİD’in geniş çaplı askeri harekat yapma yeteneği, şaşırtıcı.

.........................

IŞİD sanki Birinci Dünya Savaşı’nda bando eşliğinde Paris’e yürüyen Alman ordusu... Savaşın 100. yıldönümü ağustos ile birlikte anılmaya başladığından, her yerde o savaş konuşuluyor. Beraberinde de -Bağdat düşer mi- sorusu...
ABD gelişmelerden son derece rahatsız. Pazar geceki açıklamada Sincar sivillerinin can güvenliğinden kaygı ifade edilirken, -Cesur Peşmerge’nin de bölgeyi savunurken kayıplar verdiği- kaydedildi.

.......................


Hafta sonunda IŞİD militanları:
- Üç kasabayı Sincar, Zummar ve Wana’yı Kürt Peşmergeden aldılar. Ayrıca 10’dan fazla köy el değiştirdi.
- Peşmerge genel çatışmalarda yenilgiye uğradı.
- Bir kısım Peşmerge Suriye tarafına kaçmak zorunda kaldı.
- Ele geçirilen kasabalardan Yezidi ve diğer azınlıklara bağlı 200 bin nüfus dağlara ve Dohuk’a kaçtı.
- Türkiye-Suriye-Irak sınırlarının birleştiği üçgen bölge IŞİD eline geçti.
- Bir ana petrol bölgesi Ayn Zala ve iki yan petrol sahasını ele geçirdiler. Buralardan günde 30 bin varil petrol çıkıyor. En az 4 aktif petrol sahası da asilerin elinde.
- Ve asiler Musul Barajı’nı ele geçirdi ya da geçirmek üzereler. Pazar gecesi Irak TV’si buralardaki peşmergenin çatışmadan kaçtığını ve barajın IŞİD eline geçtiğini bildirdi. Kürt Yönetiminin sözcüleri ise barajı tuttuklarını söylüyor.
- IŞİD daha önce bir baraj ele geçirmiş ve çevreye zarar olun diye suyu boşaltmıştı. Musul Barajı boşalırsa, Irak’ın aşağı kısımlarının 20-25 metrelik sel dalgası altında kalacağı hesaplanıyor.
- Yine hafta sonu bir grup IŞİD militanı Suriye sınırından Lübnan’a saldırdı, sınırdaki Ardal kasabası yakınında 10’dan fazla Lübnan askeri öldü, bazıları rehin alındı.
............................................

Ve bütün bunların yanında, Bağdat’taki Maliki rejimine destek için Irak’a giren ve Şii milislerin yanında yer alan İranlı özel harekatçılar ve İran seçme birlikleri... Irak’taki gelişmeler artık öngörü dışı kaostur, saç-baş yoldurur ve -gizli- ibareli strateji raporlarını yaktırır... Halen üç merkezin, farklı nedenlerle Irak’ta yardıma ihtiyacı var: Erbil-Selahaddin, Bağdat ve Washington... Kimden yardım isterler acaba?

http://haber.stargazete.com/yazar/bu-kordugume-kilic-calmak-da-yetmez/yazi-921634
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Ümmet-i Muhammed Hilefeti kaybettiği günden itibaren iddiasını da kaybetmiştir. Toplum dediğin şeyin bir iddiası olmalıdır. Dünyaya söyleyeceği bir sözü olmalıdır. Bizde bu yok. İdeolojik bakış açımız var. Fakat İNSANLIK DAVASI diye bir iddiamız yok. Bunu açık ve net söylüyorum. Afrika'da birbirini kesen zenciler için nasıl bir iddiamız oldu? Güney Afrika'da zulüm gören zenciler için, Nelson Mandela davası için nasıl bir iddiamız oldu? Kusura bakmayın ama hiç olmadı.. Varsa yoksa şeriat davasına kapıldık. İnsanlık, hak, hukuk, adalet davamız hiç olmadı bizim. Onun için ilahi bir cezaya çarptırılıyor ümmet. Sadece müslümanları kendine dava edinen kimsenin bugün hiç kimse yanında durmuyor o yüzden. Ektiğimizi biçtiriyor Allah bize. Evet, Allah'ın kılıcı çift taraflı keser beyler..! Daha dün Filistin davası için tankların önünde ezilen Avrupa'lı kız için cennetlik mi cehennemlik mi tartışması yaptık!!! O kız insanlık davası için oradayken, zalim mazlum davası için oradayken biz şeriatin aklı bulandıran bağnazlığı içinde boğulduk. Bugün bu bağnazlığın cezasını Allah bize ödetiyor. Kendi içimizde kendi elimizle kendi kendimizi ŞERİAT adına kıtır kıtır doğratıyor. Allah'ın gazabı böyle tecelli eder. Allah dostları der ki; şeriat gazap tecellisinden doğar. Onun içindir ki yahudilerin şeriati çok katıdır. Çünki onlara çok gazap etti. Fatiha'da ''gazap ettikelrinin yoluna değil'' derken burada ki ince sırrı anlamadık. Biz ise bu gazaba deli gibi tapıyoruz. Alın size gazap diyor Allah.. Oysa ki Hak'ka tapmaktır aslolan. Kur'an tepeden tırnağa Hak'ka tapmayı emreder. Bunu Allah bize burnumuzu sürte sürte öğretecek. Ne zaman ki dünyanın bir ucunda zulüm gören kâfir de olsa ona sahip çıkarsa o zaman adam gibi adam olduk demektir. O zaman Allah'ın bereketi ve yardımı gelecektir.

Bir Filistin davası için kâfir bir kız tankın önüne çıkıp canını verebiliyorsa Allah bunu boş vermiyecektir. Huzur ve refahı o kızın geldiği ülkelere ve iklimlere onun için verecektir. Peki biz niye cehennemi yaşıyoruz? Çünki bizim tek bir tane bile böyle bir şehidimiz yok..! Başka bir dine mensup mazlum için tankın önünde can veren tek bir müslüman yok. Allah bunları da gördü ve boşvermedi. Kendimize çeki düzen vermediğimiz sürece daha çok kan akacaktır. Bugün hepimiz sadece ve sadece ektiğimizi biçiyoruz..

Vesselam
 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0


..................

IŞİD dünya medyasında büyük ilgi görüyor, ama bu küçük çetenin bu kadar büyük işler yapabilmesi hâlâ soru işareti... Muhtemelen IŞİD maskeli başka gruplar var ve Irak’taki geniş çaplı Sünni ayaklanmasını itibarsızlaştırmak için IŞİD adı kullanılıyor. Sivil mekan basma, tutsak katletme ve rehin alma eylemlerine yatkın olan IŞİD’in geniş çaplı askeri harekat yapma yeteneği, şaşırtıcı.

.........................

Bu izlenime bazen bende kapilmiyor degilim. Bunun üstüne celiskili haberler gerlmesi de insani düsündürüyor.

Isid iddiaya göre Musul´da hristiyanlari tehdit etmis su saate kadar gittiniz gittiniz gibi.Ancak haberin asli bu mu yoksa , isteyene izin veriyoruz su saate kadar gitmek isteyen gidebilir mI?
Nitekim AA bölgeye gitti haberlere göre de orda hristiyanlar var. YIne ISID attigi twiite Rakka hristiyanlarin seriat altinda güvende oldugundan bahsediyor.

Tuhaf degil mi sizcede? Bu madalyonun bir yüzü tabii ancak ortada 5000 e yakin isid tarafindan katledilmis insanlar var. Bunlarin cogunun maliki askeri oldugu söyleniyor ama bölgeden gelen haberlere göre de sivillerin oldugu ve bunlarin sii olduklari söyleniyor.

Iste böyle dosdogru bilgi alamazsan , dogru analizde yapamiyorsun. Isin aslini arastirmak lazim, ama onuda yapacak varmi ki? Ancak servis edilen haberler üzerinden konusabiliyoruz.
 

bi husben

Kıdemli Üye
Katılım
7 Mar 2007
Mesajlar
5,664
Tepkime puanı
322
Puanları
83
eger işid gerçekten islam şeriati üzerine devlet kuracaksa arak ve suryenin buyuk bolumunde olacaksa onun için mucadele ediyorsa gayesi buysa ne olacak sizce.şiilerin müslümanlara ne yaptığını görüyorsunuz değilmi surıyede hızbullah denen örgütün esedle saf tutması müslümanlara karşı savaşması işkende etmesi hatırlayın esirlere yemek vermeyerek oldurduler fotoğraflar yayınlandı şimdi işid şiilere karşılık veriyor diye mi cani oldular çok bilinmeyenli denklem Allah gerçeği bize göstersin kim haklıysa yar ve yardımcısı olsun
 
Üst