İş Başvurusunda Sorulan Soru ???

yenibeyin

Asistan
Katılım
7 Eki 2006
Mesajlar
712
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.yenibeyin.com
Saygin bir firmada yönetim, ise girmek isteyenlere bir soru sormus ve soruya en uygun cevabi veren kisiyi ise almislar. Bu soruda dogru veya yanlis cevap diye bir sey yok, sadece düsünce sistemi önemli.

Soru su:

Karanlik yagmurlu bir gece, yagmur yagiyor, firtina var, gök gürlüyor ve siz sabaha karsi 02.00' de tek basiniza issiz bir yolda araba ile gitmektesiniz. Arabaniz iki kisilik.Biraz ilerde otobüs duraginda 3 kisi bekliyor.Birincisi bir doktor, sizi daha önce geçirdiginiz kalp krizinden kurtarmis.İkinci kisi, çok yasli ve hasta neredeyse ölmek üzere olan birisi.
Üçüncüsü, hayatinizin rüyasi, her zaman tanismak için can attiginiz birisi.Hava gittikçe kötülesiyor ve arabanizda sadece bir kisiye yer var.Böyle bir durumda ne yapardiniz?

Soruyu iyice düsünün ve en iyi cevabi verin.

(cevap vermeden alt bölümlere geçmeyin.)


Görüsmecilerden bazilarinin cevabi söyle olmus:

A. Hasta adami en yakin hastaneye götürürdüm

B. Doktor daha önce hayatimi kurtardigina göre onu alirdim

C. Manen düsünürsem tabi ki hasta adami alirdim fakat kendi gelecegim ve hayatim için, her zaman tanismak istedigim,hayatimin rüyasini alirdim.

Burada dogru veya yanlis cevap diye bir sey yok sadece her bir kisinin durumu algilayisi ve ele alisi var.Bu görüsmede cevaplarin % 90' i "yasli adami alirdim" olmus, olmus;ama sadece bir kisiyi ise almislar.

O kisinin cevabi acaba nasilmis?

Arabadan inip anahtari doktora veririm, doktor benim hayatimi kurtardigi gibi yasli kisiyi de hastaneye yetistirip iyilestirebilir.Böylece ben de hayatimin insaniyla otobüs duraginda bas basa kalip onu tanima firsatini elde edebilirim.
Bu cevapla o kisi hemen ise alinmış...
 

hamide

Profesör
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
2,282
Tepkime puanı
131
Puanları
0
Yaş
34
Konum
gaziantep
waawww ben tıkış tıkış gideriz diye düşünmüştüm ama...:O
 

rozarin

Üye
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
Puanları
0
inan aynı cevap geçti aklımdan ...demekki işi kapmıştım şimdi :D
 
Üst