İran Ve Hizbullah Savaşa Mı Hazırlanıyor?

  • Konbuyu başlatan Kaçak
  • Başlangıç tarihi
K

Kaçak

Guest
Debka'nın haberini sunuyoruz:

DEBKA: İRAN VE HİZBULLAH SAVAŞ HAZIRLIKLARINA HIZ VERDi
“Debka'nın askeri kaynaklarının bildirdiğine göre Seyyid Hasan Nasrallah, sessiz bir şekilde kuzeni Haşim Safiyiddin'i güney Lübnan'ın ve İsrail sınırının komutasına atayarak silahlı çatışmanın İran destekli hazırlıklarına hız verdi. Safiyiddin, Tahran tarafından Hizbullah'ın İrtibat Ofisinin başkanlığına getirilerek 2006 Savaşının komutanı Şeyh Nebil Kavuk'un görevini hemen devraldı.

İstihbarat kaynaklarımız, bu atamanın İran ve Hizbullah'ın İsrail ile erken bir vakitte kopacak bir savaşın planlarına hazırlandıklarının en ciddi kanıtı olduğunu söylüyorlar.

Tahran, Şam ve Nasrallah ciddi bir şekilde, BM Özel Lübnan Mahkemesinin bu senenin sonu veya Ocak başında üst düzey Hizbullah yetkilileri aleyhinde yayınlayacakları iddianameyi bekliyorlar. Hizbullah adamlarının teslim edilmesini Lübnan hükümetini ve stratejik mekânlarını ele geçirme tehdidi ile bloke edeceği tehdidinde bulunmuştu.

Bu durum kolay parlayan Lübnan-İsrail sınırını kısa sürede tutuşturabilir. Nasrallah, Perşembe günkü son konuşmasında (11 Kasım) 'Hizbullah üyelerini tutuklamaya cesaret edenlerin ellerini koparma' tehdidini savurmuş ve 'Mahkeme sonuçlarının yayınlanmasını bekleyeceğiz. Lübnan'da İsrail ile bir kez daha savaşmaya hazırız ve inşallah tekrar muzaffer olacağız. Bizi başka bir savaş ile tehdit etmekle korkutacaklarını zannedenler yanılıyorlar. Tam tersine, yeni bir savaştan söz edenler bize müjde veriyorlar, tehdit değil' demişti.

Hasan Nasrallah'ın kuzeninin atanması Tahran ve Şam'ın kendi adamlarını Lübnan'ın patronu kılmayı istediklerini doğruluyor. Haşim Safiyiddin de Nasrallah'ın güveninden memnun. Bu iki kişi aynı zamanda fiziksel açıdan da dikkat çekici bir biçimde birbirlerine benziyorlar. Bu benzerliğin bazı Hizbullah üyelerini bile yanılttığı bildiriliyor.

Safiyiddin'in Güney Lübnan komutasının başına getirilmesiyle Tahran, İsrail karşısında verilecek olan gelecek savaştaki üçlüsünü görevlendirmiş oldu: Nasrallah, yeğeni ve İslam Devrimi Muhafızlarının Lübnan sorumlusu General Hüseyin Mehdevi.”

VELFECR
 
Üst