İran: Müzakereler Türkiye'de Olsun

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Uzun süredir tartışma konusu olan ve İran'a yaptırım uygulamaya çalışan ülkelerin merakla neticelendirmek istediği müzakereler için İran bir şart sundu. Açıklamaya göre İran bir şartla müzakerelere katılacak; o da Türkiye'nin ev sahipliği...

İran, ''5 artı 1'' ülkeleriyle müzakerelerin Türkiye'de yapılmasını kabul etti. Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, müzakerelerin Türkiye'de yapılmasına ilişkin bilginin Ankara'ya aktarıldığını söyledi.

Mutteki, bir gazetecinin konuya ilişkin sorusuna, ''İki üç gün önce Türkiye'deki dostlara müzakerelerin orada yapılabileceğini ilettik'' cevabını verdi. Müzakerelerin zamanı ve içeriğine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü vurgulayan Mutteki, bu konuda da uzlaşmaya varılmasını umduğunu ifade etti.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran'ın 10 Kasımdan itibaren müzakerelere hazır olduğunu açıklamıştı. Taraflar arasında 1 Ekim 2009'da Cenevre'deki son müzakereden sonuç alınamamıştı.

İran'la 5+1 grubu arasındaki en son oturum Ekim 2009'da Cenevre'de gerçekleşmiş, ama Batı ülkelerinin bu oturumda, İran'ı diğer ülkelerden ayıran standartlar ve dayatmalara başvurması üzerine İran, tarafsız bir tutum olmadığı sürece bu oturuma bir daha katılmayacağını açıklamıştı.

Kaynak
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Türkiye öncü oldu ortadoğuda , çok iyi grlişmeler var. ırakta hükümet davutoğlunun olaya el atmasıyla sonunda kuruldu.
 

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Türkiye nihayet kararını netleştirdi.Ne varki Türkiye dış politikasıına yön verenlerin, mevcut statükoyu nazara alarak ve zevahiride kurtarmaya yönelik(İran ve Suriyenin adının geçmemesi gibi) atraksiyonunun hiç bir faydası olmayacaktır. Zira bu işte direksiyon ABDnin insiyatifinde.ABD şeytani bir zekayla bu işi NATO kapsamına alarak, Türkiyeyi işin içine çekmeyi bilmiştir.Türkiyenin riski göze alarak yapacağı atraksiyonlar olmadan bölgede ABDnin menfur eylemlerinin, zulümlerinin önüne geçmek asla mümkün olmayacaktır.Bu işin kolay olduğunu söylemiyoruz, lakin zor, şerefli ve müslümanlğının iktizası gereği olduğunu söylüyoruz.Türkiye ABD nin bölgemizde çıkaracağı fecaatlerin önüne reel politik atraksiyonlarla asla geçemeyecektir.Bölgemiz hızla ,maalesef, büyük bir savaşın içine girmektedir.
 
Üst