Irak’ta iç savaş bitmiyor,bir günde 114 ölü ..

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
irakta-korkunc-bilanco-114-olu-medium-0.jpg


Irak'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen bir dizi saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 114'e yükseldi. Ülkede bu yılın en kanlı gününün bilançosu, Basra'daki üç ayrı bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 30'a çıkması sebebiyle arttı.
Öte yandan Irak'ın başkenti Bağdat'ta Pazar gecesi düzenlenen 2 bombalı saldırıda 4 kişi yaralandı.
Asvat El Irak haber ajansının bir güvenlik kaynağına dayanarak verdiği habere göre, Bağdat'ın iç kesimindeki Sahet El Talaiye bölgesinde bir polis devriye aracını hedef alan ilk saldırıda 2'si polis, 4 kişi yaralandı.
Haber ajansına açıklamada bulunan güvenlik kaynağı, yine Bağdat'ın iç kesimindeki ulusal tiyatro yakınında ikinci bir bombalı saldırının düzenlendiğini, ancak bu saldırıda ölen veya yaralanan olmadığını söyledi.
Irak'ta üniversite öğrencileri yürüyüş yaptı
Bu arada Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil kentinde, bölgede çalışan yerli ve yabancı gazeteciler ile Salahaddin Üniversitesi öğrencileri geçtiğimiz 4 Mayıs'ta kaçırılarak Musul yakınlarında kafası kesilmiş olarak bulunan gazeteci ve üniversite öğrencisi olan Serdeşt Osman cinayetini protesto etmek için bir araya geldi.
Erbil Selahattin Üniversitesi önünde başlayan protesto yürüyüşü, Bölgesel Kürt Hükümeti parlamentosu önüne kadar devam etti. Parlamento önünde yapılan konuşmalarda, gazeteci Serdeşt Osman cinayetinin bir an önce çözülmesi ve yetkililerin daha duyarlı davranmaları talep edildi.
Protesto yürüyüşünde öldürülen gazeteci Serdeş Osman'ın posterleri, 'Özgürlük' yazılı siyah tabut, 'Serdeşt'in katili kim', 'Öğrencilerin katilleri kimler', 'Serdeşt'in yolu, yolumuzdur' gibi pankart ve dövizler taşındı. Polis eşliğinde yürüyen eylemciler sık sık, 'Şehitler Ölmez', 'Özgürlük', 'Nerede yasa, nerede özgürlük, nerede Serdeşt'in kanı', 'Serdeşt'in yolu, hepimizin yolu' , 'Serdeşt gitti sıra kimde şimdi' gibi sloganlar attı.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı parlamento binası önünde oturma eylemi yapan öğrenci ve gazetecilerden bir gurup temsilci içeri alındı. Bu arada muhalif parti Goran Listesi Milletvekillerinin eyleme destek vermesi, bazı öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.
Uzun süre Parlamento binası önünde bekleyen protestocular Parlamento Başkanı Kemal Kerkuki'nin dışarı çıkması için çağrıda bulunarak, 'Nerede başkan ve Parlamento', 'Nerede Hükümet', 'Nerede Serdeşt'in kanı' gibi sloganlar attı.
milligazete/
 

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
Irak'ta Amerikan saflarında yer alanlar işbirlikçiler ,bölgesel devletçik kurdukları gibi aynı zamandada Irak'ın başına getirildiler ,böyle bir ülkede elbetde gözyaşı dinmez .
Amerika'nın getirdiği demokrasi ancak bu kadar olur .Irak petrolünün % 75 ine sahiplenen ABD, arkasında
kendi çıkarlarını koruyacak işbirlikçi bir hükümet olmasını elbetde isteyecektir....
 
Üst