İnternetten para kazanmak kolay mı?

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Evinizde oturup, pijamanızı giyerek işlerinizi yürütmek ister miydiniz? İnternette iş yapmak ve para kazanmak, sanıldığı gibi kolay mı? Bu yazıda, bilinmeyenleri açıklıyorum.


Bugünkü yazımda, Haber7.com köşe yazarı olarak değil, bir internet girişimcisi olarak edindiğim tecrübeleri de sizlerle paylaşmak ve internette para kazanmanın sırlarını anlatmak istiyorum.
Bu deneyimlerimi, davet edildiğim birçok üniversitede genç arkadaşlarıma yaptığım konuşmalarda paylaşmıştım.
Şimdilik özet olarak paylaşacağım, daha sonra ise her maddeye daha yakından bakacağız.
Garajınız var mı?
Google, Facebook, YouTube ve daha niceleri. Hepsinin kuruluş hikâyesinde ortak nokta; garajda kurulmaları.
Amerikan evlerindeki garajların bir benzerini Türkiye’de bulmak zor, olanlarda da 10 dakikadan fazla kalmanız sağlığınız için tehlikeli olabilir.
Yine de umutsuzluğa kapılmayın ve fikirlerinizi hayata geçirmek için rahatsız edilmeyeceğiniz, yoğunlaşabileceğiniz olabileceğiniz bir alan bulun.
Yapılmayanı yapmak…
İnternette para kazanmak için bir proje geliştiriyorsanız çok özgün bir fikir bulmalısınız. Yapacağınız şeyin internette ilk olmasına özen gösterin.
Örneğin “Facebook çok güzel, 2-3 arkadaş birleşip biz de kendi Facebook’umuzu yapalım” demek, başarısızlığa atılan bir adımdan, boşa zaman kaybetmekten başka bir şey olamaz.
Ticarette olduğu gibi; internette de taklitler hep aslını yaşatıyor.
Önce kendinizi kandırın…
İnternetten para kazanmak istediğiniz projenin gerçekten tutup tutmayacağını sağa sola sormanıza gerek yok. Önce kendinize sorun ve çok dürüst cevap verin.
Kendiniz tatmin olduktan sonra bu işe devam edin. Eğer kendinizi kandıramıyorsanız, o zaman fazla vakit kaybetmeden yeniden fikir aşamasına dönün.
Kankileri bulmanız lazım…
Fikrinizi hayata geçirdiğinizde neler olacağını paylaşabileceğiniz sırdaşlarınızla bir araya gelin. Sizin heyecanlarınıza ortak olabilen, samimi olarak eleştirebilecek dostlarınızdan bir ekip kurun.
Kendinizden sonra ikna etmeniz gereken kişiler, bu yakınlarınız. Eğer onları da bu siteye ikna edebilirseniz o zaman bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
Açık kaynak kodun gücüne inanın…
Fikrim var ama hayata geçirmek için ne programlama ne de tasarım biliyorum diyorsanız merak etmeyin. Açık kaynak kod dünyasında, başlangıç için size uygun bir çözüm mutlaka vardır.
http://sourceforge.net adresi size bu konuda yardımcı olacaktır. İhtiyacınız olan script, içerik yönetim sistemi veya uygulamaya buradan ulaşmanız mümkün.
Bu konudaki tavsiyelerime ilerleyen günlerde yine Haber7.com’da devam edeceğim.
Hakkı Alkan
 
Üst