İnternette Uzun Yazıları Okumanın Kolay Yolu! - Firefox Eklentisi [ indir - download ]

YagmuR

Üye
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Tepkime puanı
586
Puanları
0
Yaş
35
Konum
¤´ UnuTuLu§taN `¤
Web sitesi
www.gencislam.com
İnternette Uzun Yazıları Okumanın Kolay Yolu! - Firefox Eklentisi [ indir - download ]

Firefox'da uzun yazıları okumanın 2 yolu!

İnternetteki uzun yazılarda aradığınızı bulmanızı sağlayacak 2 müthiş Firefox eklentisi burada...


İnternet ve arama motorları sayesinde aradığımız bilgiyi bulmak artık çok kolay. Aslında bulduğumuz bilgiler genellikle okumaya zaman bulamayacağımız kadar uzun, bu nedenle bazı zamanlar bazı yazıları okumak yerine içinde gezinerek sadece bizim için önemli olan bilgileri alıyoruz, veya başka bir deyişle sayfayı 'tarıyoruz'.

Bu yazımızda sizlerle sayfa içinde 'tarama' yapmayı daha kolay ve verimli bir şekilde yapmanızı sağlayacak iki ipucunu paylaşacağız. Önerdiğimiz iki Firefox eklentisi de sayfanın kısa bir taslağını oluşturuyor ve sayfanın istediğiniz bölümüne hızlıca gidebilmenizi sağlıyor.


Sayfayı alt başlıklarını kullanarak gezinin

HeadingsMap Firefox eklentisi, sayfadaki başlık ve alt başlıklara göre bir sayfa haritası ekrana getiriyor. Eklenti, h1 - h6 etiketleriyle oluşturulan başlık ve altbaşlıkları kullanarak sayfa içinde dolaşabileceğiniz bir harita sunuyor.

Headings Map'ı çalıştırmak için, kenar çubuğunda bulunan < h/ > simgesine tıklamanız gerekiyor.

Etiket bulutunu kullanarak gezinin

Urim adındaki bu eklenti web sitelerinin kullandığı başlık etiketlerine güvenmek yerine, kendi algoritmasını kullanarak bir metin anailizi gerçekleştiriyor ve en çok kullanılan kelimelerin bir etiket bulutunu oluşturuyor.

Eklentiyi yükledikten sonra geçerli sayfa için bir etiket bulutu oluşturmak üzere Alt+Shift+U klavye kısayolunu kullanın. Sayfanın belirli bir bölümünü seçerek de bu klavye kısayolunu kullanabilirsiniz. Böylece sadece seçtiğiniz alana ait bir etiket bulutu oluşturulacaktır.
 
Üst