korakademik
Ordinaryus
internetin sahibi kim :?
bilindiği üzere internet ip adresleri üzerinden çalışan bir network ve her alan adı bir ip demek ise (yakında bu ip lerin tükeneceğine dair söylentiler mevcut
) elinde en çok domain adı bulunanın internetin sahibi olduğuna hükmedilebilir.
benim bulduğum kadarıyla
namemedia
namemedia.com sahip olduğu 50 milyon alan adıyla lider
ayrıca bu şirket alt şirketleriyle piyasada hakim
BuyDomains.com ve Afternic.com
marchex
sahip olduğu alan adlarıyla yekün oluşturan diğer bir firma ise marchex.com 200 bin alan adına sahip
alan adı deyince akla ilk gelen firmalardan birisi ise
godaddy.com
godaddy
sahip olduğu alan adları konusunda herhangi bir sayısal bilgi mevcut değil ancak tahmini olarak 1 milyon civarında bir alan adına sahip olabilir.
Gelelim bu kadar alan adınız olsa ne yaparsınız konusuna bu firmalar ABD menşeli olduğu için ve internet gelişirken alan adı toplamaya başladıklarından internetin en çok aranan kelimelrini parsellemiş durumdalar
, bu alan adları arama motorlarına kayıtlı olduklarından bu alan adlarına reklamlar alınmakta ve bu durum hatırı sayılı bir gelir getirmekte. Ne yaparsınız zenginin parası fakir bildirgeççinin parmaklarını yorarmış
efendim gelelim fasulyenin faydalarına...
neymiş efendim!
Amerika (şirketlerin sahibi yahudiler) sizleri çok çok seviyoruz çok yaşayın emi
o kadar çok seviyoruz ki
bizi öldürmeniz için size para veriyoruz.
bitmedi devam edicem:crying:
bilindiği üzere internet ip adresleri üzerinden çalışan bir network ve her alan adı bir ip demek ise (yakında bu ip lerin tükeneceğine dair söylentiler mevcut
benim bulduğum kadarıyla
namemedia
namemedia.com sahip olduğu 50 milyon alan adıyla lider
ayrıca bu şirket alt şirketleriyle piyasada hakim
BuyDomains.com ve Afternic.com
marchex
sahip olduğu alan adlarıyla yekün oluşturan diğer bir firma ise marchex.com 200 bin alan adına sahip
alan adı deyince akla ilk gelen firmalardan birisi ise
godaddy.com
godaddy
sahip olduğu alan adları konusunda herhangi bir sayısal bilgi mevcut değil ancak tahmini olarak 1 milyon civarında bir alan adına sahip olabilir.
Gelelim bu kadar alan adınız olsa ne yaparsınız konusuna bu firmalar ABD menşeli olduğu için ve internet gelişirken alan adı toplamaya başladıklarından internetin en çok aranan kelimelrini parsellemiş durumdalar
, bu alan adları arama motorlarına kayıtlı olduklarından bu alan adlarına reklamlar alınmakta ve bu durum hatırı sayılı bir gelir getirmekte. Ne yaparsınız zenginin parası fakir bildirgeççinin parmaklarını yorarmış
neymiş efendim!
Amerika (şirketlerin sahibi yahudiler) sizleri çok çok seviyoruz çok yaşayın emi
o kadar çok seviyoruz ki
bizi öldürmeniz için size para veriyoruz.
bitmedi devam edicem:crying: