İnsanlığın vicdanı Mavi Marmara

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Mavi Marmara Gemisi Geliyor
İsrail’in iade etmesinden sonra uzun bir süre İskenderun limanında tamir ve bakıma alınan Mavi Marmara gemisi nihayet İstanbul’a geliyor. Mavi Marmara için 26 Aralık 2010 tarihinde İstanbul’da özel bir karşılama töreni düzenlenecek.
Mavi Marmara’ya özel karşılama Mavi Marmara gemisi 22 Mayıs 2010 tarihinde Sarayburnu’ndan Filistin’e uğurlanmıştı. Ancak Akdeniz’de uluslar arası sularda Gazze’ye doğru seyrederken 31 Mayıs 2010 gecesi İsrail askerlerinin kanlı saldırılarına maruz kalmıştı. Saldırıda 9 Türkiye vatandaşı hayatını kaybetmiş, 50’yi aşkın insani yardım gönüllüsü yaralanmıştı.
İsrail sadece direnenleri vurduğunu iddia etmiş, ancak fotoğraf çeken Cevdet Kılıçlar alnından vurulurken, kamera çekimi yapan 19 yaşındaki Furkan Doğan, yakın mesafeden 5 el ateş edilerek şehit edilmişti. Aynı saldırıda yaralanan Uğur Süleyman Söylemez’in de Ankara’da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda hayati tehlikesi devam ediyor.
mavi-marmara-2_500x290cutout.jpg
Türkiye ile İsrail arasında tazminat ve özür pazarlıkları devam ederken Mavi Marmara aktivistleri, gemilerini karşılamaya hazırlanıyor. 26 Aralık 2010 tarihinde Sarayburnu limanında düzenlenecek Mavi Marmara gemisini karşılama törenine katılım için Türkiye’nin birçok ilinden otobüsler kalkacak. Yaklaşık 50 ülkeden aktivistler gemiyi karşılama törenine katılacak. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen karşılama törenine bakanlar, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar ve aktivistler davet ediliyor.
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara gemisine yakışacak bir karşılama töreni düzenleyeceklerini söyledi. Yıldırım, “Gemi nasıl uğurlandıysa öyle karşılanacak” dedi.
Mavi Marmara gemisi şuan Çanakkale Kepez limanında bekletiliyor.

26 Aralık Pazar
Mavi Marmara Geliyor...
 
K

Kaçak

Guest
Yaslıııı gittin şen geldinnnnn ....
Açtım koynumu sen geldinnn ....
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Ne kadar cesuruz..
Bir hocaefendinin açıklamalarının "üstüne vazife olup olmadığını" dahi biz belirleyeceğiz elimize yetki verilirse..
 
K

Kaçak

Guest
Sayın Girdap ;
Otorite konusundaki üzerine olan vazifesi neydi o açıklamayı yapmak zorunluluğu hissetti ?
 

.::zeynep::.

{MİLLİ GÖRÜŞ}
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
711
Tepkime puanı
152
Puanları
0
Konum
Karaman
Ne kadar cesuruz..
Bir hocaefendinin açıklamalarının "üstüne vazife olup olmadığını" dahi biz belirleyeceğiz elimize yetki verilirse..

Hocaefendiler eleştirilmez diye bi kural mı var? evet çok alakasız mesajlar yayınlayıp duruyor ...İşlerine geldimi euzübillahimineşşaytanivessiyaseti...işlerine geldimi kabirden ölüleri kaldırıp Evet oyu kullandırmak lazım...açıklamarı ben anlamıyorum.Kaç tane Hoca bu açıklamaları yapıyor....

Otoriden izin alınmalıdır ise hayatında yaptığı en gereksiz ve hatalı açıklamalardan biridir...
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Hocaefendiler eleştirilir, o sözü nedeniyle ben de Gülen'in bizim için asla eski Gülen olamayacağını söylemiştim. Ama benim itirazım eleştirilmesin değil, "üstüne vazife olmayan işler" gibi, sanki çocuğunu azarlarlarcasına edilmiş söze, bu dile. Siz kimsiniz ki, "bu iş senin üstüne vazife mi, konuşmaman gerekirdi" diyorsunuz? Herkesin her konuda fikrini beyan ettiği bir dünyada, hangi kriterlere göre, kimin ne konuşacağına nasıl karar veriyorsunuz?

Sayın Girdap ;
Otorite konusundaki üzerine olan vazifesi neydi o açıklamayı yapmak zorunluluğu hissetti ?

Dediğim gibi, ben Gülen savunucusu değilim. Kendisine sorsanız, en az beş farklı ihtimal sayar, neden kendisini bu işte vazifeli gördüğünü açıklardı belki de. Kaldı ki, ülkeyi ilgilendiren bir mesele ve kendisi de bu ülkenin bir ferdi olarak görüşlerini beyan etmiş. Hepimiz de çıktık, onaylamadığımızı belirttik zaten. Ama, senin ne haddine bu konuda konuşmak demedi kimse, demeye de hakkı yok bence.
 

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
Mavi Marmara için büyük bir karşılama töreni hazırlıyoruz

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara gemisini karşılanmasıyla ilgili detayları anlattı.
16.12.2010 - Mavi Marmara için büyük bir karşılama töreni hazırlıyoruz

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, özgürlük sembolü olan Mavi Marmara’nın tamiratının bittiğini ve çok zor şartlarda tekrar yürür hale getirildiğini söyledi.
Önümüzdeki hafta görkemli bir karşılamayla İstanbul’a gelmeye hazırlanan Mavi Marmara gemisinin İsrailliler tarafından saldırıdan sonra daha da tahrip edildiğini anlatan Yıldırım, “Her tarafı tamamen harabeye çevrilmişti. Özellikle gemiye zarar vermek için çok uğraşmışlar. Motorlarının içinden parça almışlar veya motorlara ciddi zarar verdirecek parçalar koymuşlardı. Bunları tamir etmek çok maliyetli ve zor oldu. İskenderun limanında aylara gemiyi tamir ve bakıma aldık. Gemi, şuanda Çanakkale Kepez limanında. Ayın 25’inde İstanbul’a doğru hareket edecek” dedi.
Gemiye yine mavi Marmara aktivistleri ile şehit aileleri ve gazetecilerin bineceğini belirten Yıldırım, “Gemi için Sarayburnu’nda büyük bir karşımla töreni düzenlenecek. Bu karşılama tarihi bir karşımla olacak. 100’e yakın motor da boğazda Mavi Marmara’yı karşılayacak. Bu motorlardan 9 tanesi Şehitlerimizin fotoğraflarıyla donatılacak her biri bir şehidi temsilen mavi Marmara’ya refakat edecekler. Bütün dünyaya şehitlerimize her zaman sahip çıktığımızı ve onların uğruna hayatlarını feda ettikleri ideallerinin takipçisi olduğumuzu göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Geminin hiçbir yerine dokunmadıklarını anlatan Yıldırım, sadece geminin tekrar yürür hale gelebilmesi için gerekli tamiratı yaptıklarını, bunun dışında vahşetin bütün izlerinin hala olduğu gibi durduğunu söyledi. “Geminin her tarafı kurşun izleriyle dolu” sözleriyle İsrail vahşetinin hala durduğunu anlatan Yıldırım, “Her taraf kurşunlanmış ve kırılmış bundan öte gemide Filistinli kız çocuklarının fotoğrafları üzerine çizdikleri resimler ve yazılar var. Bunu Filistin’de baskın yaptıkları evlerde de yapıyorlar. Bu gemiye binen herkes İsrail’in ne kadar ahlaksız ve barbar olduğunu bir kez daha görecektir” dedi.
mavi-marmara-gemi_500x360cutout.jpg

Mavi Marmara Gemisinin Sarayburnu’nda bir hafta demirleyeceğini sözlerine ekleyen Yıldırım, bir hafta boyunca isteyen herkesin gemiyi ziyaret edebileceğini söyledi. Geminin geleceği ilk gün ziyarete açık olmayacağını ifade eden Yıldırım, “İlk günün yoğunluğunun ardından bir hafta boyunca halkımız Mavi Marmara’da yaşanan vahşeti görebilecekler. Kim nerede şehit oldu, kim nerede duruyordu o an olup bitenler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecekler” dedi.
Mavi Marmara’da olan ve daha sonra Mavi Marmara için eser ortaya koyan birçok sanatçının gemiyi ezgilerle karşılayacağını ifade eden yıldırım şunları söyledi: “Türkiye’den ve dünyadan binlerce insan Mavi Marmara’yı karşılayacak. Sadece Ürdün’den bir uçak dolusu insan gelecek. Yine Türkiye’nin dört bir yanında otobüslerle insanlar gelecek. Bütün dünyanın gözü geminin üzerinde olacak. Biz bütün dünyaya Türkiye halkının Mavi Marmara’ya sahip çıktığını göstereceğiz. Halkımızdan da o gün bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Bu arada Mavi Marmara gelirken siren sesleriyle gelecek saldırı anı sirenlerle anlatılmaya çalışılacak.”
Mavi Marmara’nın İstanbul’da bir hafta kaldıktan sonra dünya limanlarını dolaşacağını kaydeden Yıldırım, “Talep edilen ülkelere gönderilerek, Mavi Marmara katliamı gösterilecek. Zaten katliamın yıldönümünde dünyanın dört bir tarafından tekrar organize edilen bir filo hazırlığı var. O gün Mavi Marmara tekrar filonun lokomotifi olacak inşallah. Çünkü Mavi Marmara Türkçe bir kelime olmasına rağmen artık bütün dillerde Mavi Marmara olarak kabul ediliyor. Özgürlük Sembolü oldu. Kurban Bayramında 125 ülkeye gittik. Gördük ki Mavi Marmara sadece Gazze’ye değil mazlumların yaşadığı bütün limanlara uğramış. Artık birçok insanın zihninde Mavi Marmara öncesi ve sonrası olarak yer etmiş” dedi.
Mavi Marmara gemisi 22 Mayıs 2010 tarihinde Sarayburnu’ndan Filistin’e uğurlanmıştı. Ancak Akdeniz’de uluslar arası sularda Gazze’ye doğru seyrederken 31 Mayıs 2010 gecesi İsrail askerlerinin kanlı saldırılarına maruz kalmıştı. Saldırıda 9 Türkiye vatandaşı hayatını kaybetmiş, 50’yi aşkın insani yardım gönüllüsü yaralanmıştı. Mavi Marmara gemisi Çanakkale Kepez limanında bekletiliyor.
 
Üst