insan Hayatında Dinin yeri nedir?

Zeynep Özmen

Kevok_84
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,306
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Bismihi Teala

İnsan Hayatinda Dinin Yeri Nedir?

Din inanci, insanla beraber dogmustur. Çünkü insanlik tarihinin hiçbir döneminde din duygusundan mahrum bir millete rastlanamamaktadir. Nerede insan varsa, orada bir nevi îman, ibadet ve din duygusu görülmüstür.
Bundan anlasiliyor ki, din, insanligin yaratilisindan getirdigi fitri ve zarurî ihtiyacidir. Insanoglu var oldukça, din de varolacaktir.
Filozof Auguste Sabatier bu konuda der ki:
"Diyanet, gayet kuvvetli bir agaç gibi, insaniyetin geçirdigi inkilaplarin hepsinde hayatini muhafaza etmis ve edecektir. Zaman geçmekle, onun kaynagi kurumak söyle dursun, bilakis, gittikçe o menbain derinlestigini, genisledigini görmekteyiz. Binaenaleyh, insan hayati diyânetle baslamis oldugu gibi, diyanetle kuvvet bulacak, diyanetle nihayetlenecektir."
"Ben niçin dinliyim" sualini nefsime sorar sormaz, su cevabi aliyorum: Dindarim, çünkü baska türlü olmaya muktedir degilim. Dindar olmak, varligim ve benligim için vazgeçilmez bir ihtiyaçtir."
Benjamin Konstan ise söyle der:
"Din, insanlik tarihinde en fazla hakim olmus bir varliktir. Dini hayat, tabiatimizin degismez vasfi ve ondan ayrilmayan bir özelligidir. Insanin mahiyeti düsünülünce, zihne derhal bir de din fikrinin gelmemesi mümkün degildir..."
Batili ilim ve fikir adamlarinin bu tesbitleri de gösteriyor ki: Insan fitraten dindardir; din duygusu insan tabiatinin zaruri bir ihtiyacidir. Tarihin hiçbir devrinde dinsiz, yani, inançsiz ve maneviyatsiz bir insan olmamistir.
Allah (cc) bizleri inançlı ve maneviyatlı kulları arasında daim kılsın. amin.
 

NurKalbim

Üye
Katılım
10 Ağu 2006
Mesajlar
46
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Selamun Aleykum kardesim, cok guzel bir konuya degismissiniz, size cok tesekkur ederim.
Insan hayatinda dinin yeri cok buyuktur. Dinimiz Islamdir. Kurani Kerim bir saadet recetesidir, bir kurtulus recetesidir.
 

Yitik Lale

“Men dakka dukka”
Katılım
3 May 2010
Mesajlar
3,282
Tepkime puanı
810
Puanları
0
Benjamin Konstan,Auguste Sabatier falan bilmem bir tek Efendimiz (s.a.v)'i bilirim O'da şöyle buyurmuştur...:)

"Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar, sonra onu terbiye eden ana-baba,
Yahudi iseler Yahudi ahlakıyla; Hıristiyan iseler Hıristiyanlıkla,
ateşperest iseler Mecusilikle ahlaklandırır."(BUHARİ)
 
Üst