İnsan dışkısı yedirmek işkence değil, bal gibi yenir!!!!

redyellow

Kıdemli Üye
Web sitesi
redyellow.besaba.com
page.jpg

Celal Şengör: İnsan dışkısı yedirmek işkence değil

Jeolog Celal Şengör, 12 Eylül darbesi ve o dönemde yapılan işkenceleri savundu. İnsan dışkısının yedirilmesinin bile suç olmadığını iddia etti.

Celal Şengör Radikal'den Armağan Çağlayan'a verdiği röportajda, insanın kendi dışkısını 'bal gibi yiyebileceğini' söyledi. Röportajın ilgili bölümü şöyle:

Siz Kenan Evren’in cenazesine çelenk gönderdiğiniz için de…

Evet, bizzat gidemediğim için... Çünkü vefatını havada öğrendim. Strasbourg’a uçuyordum. Hostes geldi “Bir şey soracağım” dedim, “Kenan Paşa ağırlaşmış gece” dedim. “Haber var mı?” deyince kız böyle baktı, “Vefat etti efendim” dedi. “Yapma yahu” dedim. “Yani şunu havaalanında öğreneydim, gitmezdim toplantıya, Ankara’ya, cenazesine giderdim” dedim.

O kadar…

A, tabii tabii… Komutanın cenazesine giderdim. Ve Strasbourg’a iner inmez eşimi aradım. Hocam bu şu anlama geliyor mu: Kenan Evren’in 12 Eylül döneminde yaptığı her şeyi onaylıyorum.

Her şeyi tasvip ediyorum! Evet, istisnasız.

Şaka yapıyorsunuz.

Hayır, efendim.

Evet ama…

Her yaptığını onaylıyorum kardeşim. Ben çünkü 12 Eylül sürecini yaşadım.

Hocam Diyarbakır’da, Mamak’ta cezaevlerinde yapılan…

Her şeyi! Bak kardeşim! İhtilal ne demektir biliyor musun sen? Devrim ne demektir? Darbe? Zorla bir işi yapmak demektir! Kusura bakmasın kimse. Eğer ondan önce günde 20 kişi öldürülüyorsa İstanbul’da, ülkenin başbakanıyla ana muhalefet başkanı bir cenazede bir araya gelip birbirleriyle konuşmamak için sırt sırta dönüyorlarsa, bunu gazeteciler tespit edip gazetelere yazıyor ve bu heriflerin de kılı kıpırdamıyorsa, okula giden çocuklar her okula gittiklerinde kapıda okullarını bekleyen Jandarma görüyorlarsa, aman bir şey olmasın diye... Okuldan çocukları gelen anneler, "Aman bugün de canlı geldi, çok şükür yarabbim" diyorlarsa, her yapılan haktır kardeşim. Hiç! Yani ben bu memlekette, Deniz Gezmiş gibi bir eşkıyaya kahraman denildiğini gördüm! Yuh be! Yani ama ben normal bir devlet ve toplum düzeninden bakıyorum. İnsanların adam gibi işlerine gittikleri, öldürülecek korkusuyla yaşamadıkları, düşündüklerini rahatça söyleyebildikleri.

Evet ama bu gene de insanların, efendim tırnaklarını çekmek…

Yahu! Kardeşim…

İnsanlara dışkısını yedirmek gibi..

Hayır, hayır bir dakika. Bir kere dışkısını yedirmek işkence değil.

Nasıl değil?

Ben bal gibi yerim. Niye biliyor musun?

Yapmayın hocam.

Ben bunların yendiğini gördüm. Bir gün San Diego Hayvanat Bahçesi'nde goriller birbirlerine dışkılarını ikram ediyorlardı. Onlar da bizim gibi primatlar. Gayet güzel, hiçbir şey de olmaz. Meselâ jeolojinin kurucularından olan William Buckland'ın hayvanlar âlemindeki her şeyi tatmak gibi bir merakı vardı: Dışkı ve sidikler dâhil. Bu bilgisi sayesinde Napoli'de San Gennaro'nun kanı zannedilerek kutsal bir mucizenin olduğu sanılan bir yerde akan şeyin kan değil, yarasa sidiği olduğunu teşhis ederek, kutsal mucizenin de palavra olduğunu ispat etmişti! Yani dışkı pis bir şey değil ki. Sen sidiğini içmez misin?

Bugün, bu noktaya gelmemizde Evren'in bir dahli olduğunu düşünmüyor musunuz?

Hayır efendim, ben Süleyman Demirel ve Ecevit’in dahli olduğunu düşünüyorum. Özal’ın dahli olduğunu düşünüyorum. Kenan Evren televizyona çıktı. "Lütfen bu adama, Özal’a oy vermeyin" dedi. "Bu adamı biz Ekonomist olarak kullandık, başarılı işler yaptı ama bu adama oy vermeyin" dedi. "Yobazdır bu herif" dedi. Milletçe koşa koşa gittik, Özal’a oy verdik. Paşa vermeyin dediği halde. E ben şimdi Paşayı nasıl sorumlu tutayım yahu? Adam açık açık söyledi, "Oy vermeyin bu adama" dedi. Ama demokrasi! Evren generalim ona da "Peki" dedi, oy verildikten sonra da. "Ya ben bu oyu tanımıyorum" demedi. Değil mi? Tayyip Bey gibi, "Benim istediğim olmadı, haydi bir seçim daha yapalım" demedi. "Hoş geldin" dedi, "Teşekkür ediyorum, seni başbakan yapıyorum halk bunu istedi" dedi. E ne yapsın bu adam?

Siz demokrasiye kökünden mi karşısınız?

Cahillerin demokrasisine, yani oklokrasiye karşıyım.

Ne ile yönetilelim?

E vallahi bir oligarşi yönetmeli bu toplumu. Eğer toplum İsviçre değilse... İsviçre’de demokrasiye karşı değilim. Ama Türkiye gibi toplumlar oligarşi ile yönetilmeli.

Oy vermeye gidiyor musunuz hocam?

Tabii.

Siz de eğitimli insanların oyunun eğitimsiz insanlardan daha fazla sayılmasını mı istiyorsunuz?

İşte oligarşi, oligarşi… Yani eğitimsiz bir grup hiç oy kullanmayacak! Az sayılsın, çok sayılsın falan değil.

Okuma yazma bilmiyorsanız oy yok?

Hayır, oy vermeyeceksiniz.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/427807/Celal_Sengor__insan_diskisi_yedirmek_iskence_degil.html

talib

Kıdemli Üye
Yakında Ak Partiye karşı böyle diyenler çoğalabilir. Daha düne kadar vatan millet Sakarya diyen peşinden gittiniz feto bugün cahil millet demeye başladı :)

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Bu gibi Anglo-Sakson uşaklarının bir misyonu var. Ne kadar faydalı iş varsa bunları o faydalı işlerin sembolü haline getirirler. Sonrasında ise o oluşturdukları sembol üzerinden ateşe çekerler.

Örneğin felsefe, bir toplumun üretebilmesi için gerekli bir değerdir. Felsfeyi bunlara savundururlar. Sonrasında ise ''bok yedirmek güzeldir'' dedirterek toplumu felsfe savunucularından tiksindirirler ki toplum felsefe ve bilimle asla barışmasın..

Kısacası, felsefe ve bilim gibi güç paradigmalarını bok yedirmek, faşist olmak, zayıfı ezmek, dinsiz olmak, gibi işlerle bir arada lanse ederler. Bu strateji her halükarda kazandırır. Niye derseniz?:

1) Vicdanlılar felsefe ve bilimden uzaklaşırlar
2) Vicdansızlar ise bu uşaklar gibi düşünerek güçlenirler

Böylece vicdansız kafirlerin güçlü olduğu bir toplum yapısı oluşmuş olur. Ne oyunlar oynanıyor bir bilseniz!..

Biz müslümanların yapması gereken tek şey nüansları çok iyi ayırd edebilmektir. Sapla samanı birbirine karıştırmayacağız. Bu batı uşağı böyle dedi diye savunduğu her şeyi ''tu kaka'' olarak dışlamıyacağız. Eğer dışlarsak zaten istedikleri amaca ulaşmış olurlar.

İslamcı camia yıllarca bu tuzaklara düştü. Bu tuzaklara düştüğümüz için bilimde, film sektöründe, hikaye ve roman alanlarında hiç yokuz!.. Üniversitelerde yokuz yahu!..

Gettolaşma sürecinin nasıl işlediğini anladık inşallah!..

fakiri

Kıdemli Üye
Atasını maymun olarak öğrenip-bilenler için böyle ucube fikirler ve düşünceler ebetteki normaldir !
Fazla söze hacet yok !
Adam fikirlerini -bizim içimizdeki Müslüman taslaklarının aksine- munfıklık yapmadan korkusuzca ifade etmiş !

ihvanistanbul

AkhenAton
Gönül rızasıyla yiyorlarsa işkence değil tabi, zorla yedirilirse baklava bile işkencedir.

leylinur

ARŞ.YAZAR,RADYO PROG
Demokrasi profesörü!!! ne acı bir durum...
Gerçekten çoğu KANAAT ÖNDERİNDEN cesurmuş, böylesi kerih bir fikri her türlü eleştiriyi göze alarak söylemiş...
Bazı kanaat önderleri demokrasiyi eleştiremiyorlar, onu İslam'dan gibi göstermeye çalışıyorlar!!! bazıları hilafeti söylemekten çekiniyor!!!
hilafetin en kötü zamanında dahi böylesi cahillere profesör denmemiştir!!!!

Yahayy

Kıdemli Üye
Demokrasi profesörü!!! ne acı bir durum...
Gerçekten çoğu KANAAT ÖNDERİNDEN cesurmuş, böylesi kerih bir fikri her türlü eleştiriyi göze alarak söylemiş...
Bazı kanaat önderleri demokrasiyi eleştiremiyorlar, onu İslam'dan gibi göstermeye çalışıyorlar!!! bazıları hilafeti söylemekten çekiniyor!!!
hilafetin en kötü zamanında dahi böylesi cahillere profesör denmemiştir!!!!

Şu yaptığınız yoruma bak Allah'ınızı seversiniz, pis bir işi karşı grup yapınca "Demokrasi profesörü, neacı oluyor"
Peki aynı şeyi hadis kaynaklarında geçen,
peygamberin kanını/idrarını içene cehennem haram oldu, deve sidiği şifadır gibi rivayetleri hadistir bir hikmeti vardır diye aklamaya çalışan alimcikler ne profesörü oluyor güzel kardeşim?
Onlar idrar içilir diyince daha mı masum oluyorlar :D

Sürekli nalıncı keseri gibi kendine yontarak, basitlik abidesi konulardan bile paye çıkarmaya çalıştıkça ancak iddianızın değeri düşer.

leylinur

ARŞ.YAZAR,RADYO PROG
Şu yaptığınız yoruma bak Allah'ınızı seversiniz, pis bir işi karşı grup yapınca "Demokrasi profesörü, neacı oluyor"
Peki aynı şeyi hadis kaynaklarında geçen,
peygamberin kanını/idrarını içene cehennem haram oldu, deve sidiği şifadır gibi rivayetleri hadistir bir hikmeti vardır diye aklamaya çalışan alimcikler ne profesörü oluyor güzel kardeşim?
Onlar idrar içilir diyince daha mı masum oluyorlar :D
Bir had de buraya lazım!
BÖYLESİ CAHİLLER İLE ULEMAYI AYNI KEFEYE KOYDUĞU İÇİN!
AKIL AKIL AKIL DİYENLERİN BU ADAMDAN FARKI YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM!AKIL KONUSUNDA AYNI BAKIYORLAR HAYATA, AKLA YATSIN YETER! BAKIN ADAM AKLİ AÇIKLAMA GETİRMİŞ...
BİZE AFİYET OLSUN DEMEK DÜŞER.

Yahayy

Kıdemli Üye
Bir had de buraya lazım!
AKIL AKIL AKIL DİYENLERİN BU ADAMDAN FARKI YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM!AKIL KONUSUNDA AYNI BAKIYORLAR HAYATA, AKLA YATSIN YETER! BAKIN ADAM AKLİ AÇIKLAMA GETİRMİŞ...

Allah Allah , ne var bunda anlamayacak, neden zorunuza gitti anlamadım.
Cevap olmayınca hakarete asılalım gitsin değil mi, karambole getirelim, hede hödö bastıralım, çok komik.

Sorum çok açık, bu ateist adam söyleyince geri zekalı,habis, pislik oluyor da,
hadislerde peygamberin idrarını içenlere cehennemin haram olduğunu, kanını içmenin şifa olduğu, artık sularını içmenin şifa olduğu,
peygamberin deve sidiği içmeyi teşvik ettiği hadislerini söyleyince ne oluyor?
Bugün bu uygulamaları millet halefi gördüğü, alimi alimciği neyse ona uyguluyor, idrarımı için dese içecek milyon mürid bulurlar.

ikiyüzlülük paçalardan akıyor maaşallah.

adams77

Kanalizasyoncu

Sürekli aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz!! Akıl akıl akıl?
Bizler akıllı varlıklarmıyız ki Aklımızı kullanabilelim? Azıcık bir aklımız var onuda İRADE için kullanıyoruz.

Kitap 'ta aklını ilah edinmiş diye bir ifade mevcut mu? Biz şuan akledebiliyoruz, bu yüzden sürekli akletmezmisiniz diye vurgu var kitapta. Peki neden akletmiyorsunuz? Ayetlerin üzerindeki delil ve kanıtları okuyarak yol almak nasıl akıl kullanmak olabilir ki? Bu olsa olsa öğretmek olur!

İşte kitap işte sizin izlediğiniz yol, sizden öncekilerin belli konularda bir sonuca varmalarından yola çıkarak indirilen kitabın mesajına ulaşmak. Yani siz yolu tersten alıyorsunuz ve bunuda fark etmiyorsun. Siz kitabı okumadan anlamadan sizden öncekilerin sonuçları ile devam ederken hiç akletmiyormusunuz? ya bu sonuca varanlar hata etmişse yada yanılmışlarsa? tabi düşünmek bile istemezsiniz :)

Şuan kitap size içinde bulunduğunuz sistemin işleyişin anlatıyor, gösteriyor ve öğretiyor. Eğer bu sistemde iyi bir yer edinmek istiyorsan sistemi çok iyi bir şekilde anlayıp kavramanız gerekiyor. Aksi takdirde sisteme dahil olamıyorsunuz.

Aklı kullanmak sizin bu sistemin işleyişin göremeyip sizden öncekilerin oturup olsa olsa bu şekilde olur. Buradan ötesi yok ve burada bizim akıl ettiğimi yasa ve kanunlar ile ancak bu şekilde yaşayabilir başka kanun ve yasa getirirseniz düzen bozulur mantığı işliyor. Zaten sizin yasa ve kanunlara uymayan kişileri hayattan hemen öğütüyorsunuz ve köklü çözüm sunuyorsunuz. Malum ölüm korkusu herşeyin önünde olduğu için insanların akletmesini bile engelliyor.

Sizden öncekilerin sonuca vardıkları kanunlar ileri için değil ,gelişim sürecine hiç uygun değil.

Yapmanız gereken şey size indirilen kitabı anlamaktır, sizden öncekilerin sonuçlarını kitaba söyletmek değildir.

Kitap gözünüzün içine sokulmuş vaziyette fakat siz bu kitabın yerine nedense o kitabın bir ayetini bırakın bir harfini bile yazamayacak kişilerin yazdığı kitapları okuyarak kendinizi O günden korumaya çalışıyorsunuz. Bu ne yaman çelişki böyle!!!

Biraz akledin lütfen....

leylinur

ARŞ.YAZAR,RADYO PROG
Biraz akledin lütfen....
İslamın benden istediği şekilde aklediyorum zaten, sizin istediğiniz şekilde akletmek zorunda mıyım? hem zorlama yok diyorsunuz hemde kendi akli çıkarımlarınızı kabul etmemizi bekliyorsunuz!!! çelişkiler yumağı... @Yahayy usul bilmediğiniz için usulsuz konuşuyorsunuz!!!

adams77

Kanalizasyoncu
İslamın benden istediği şekilde aklediyorum zaten, sizin istediğiniz şekilde akletmek zorunda mıyım? hem zorlama yok diyorsunuz hemde kendi akli çıkarımlarınızı kabul etmemizi bekliyorsunuz!!! çelişkiler yumağı... @Yahayy usul bilmediğiniz için usulsuz konuşuyorsunuz!!!

Ben zorlamıyorum ki? Sistem kurup sizler üzerine bir baskı kurmuş değilim neden? Çünkü O herşeyi görüyor ve biliyor bu benim için yeterli size yetmiyor mu! Buradan yazdıklarım sizi baskı altınamı alıyor yoksa?

çelişkiler yumağı dediğiniz şeyler, görünen köy gibi suyun kaldırma kuvvetinin varlığını ortaya koymaya benzer siz önce çelişkiler yumağı dediğiniz ayetlerin test ve sonuçlarına göre konuşun neyi deneyledinizde çelişkiler diyorsunuz?

Ben bir şey kabul etmenizi beklemiyorum ki. Bu sizin bileceğiniz bir iş sizde akıl verilmiş ve ayetler ortada ben sadece ayetlere uyuyorum. Size kabul ettirince MADALYA takmayacaklar yada Cennette köşk verip için HATUN 'lar ile doldurmayacaklar :)

Bizde biliyoruz aklımız ile bir takım şeylere inanmayı ve yaymayı fakat biz usul bilmiyoruz bu yüzden konuştuğumuz anlaşılmıyor :)