İngiltere'nin popüler ismi: Muhammed

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla

bos.gif
bos.gif
bos.gif
c1.png

c3.png

RTCa3ozg.jpg

c6.png

c8.png

İngiltere'nin popüler ismi: Muhammed

28 Ekim 2010 Perşembe 20:20

İngiltere'de yeni doğan erkek çocuklarına en çok Muhammed ismi verildiği ortaya çıktı.



İngiltere'de Daily Telegraph gazetesi, Muhammed isminin Oliver ve Jack'i geride bırakrak yeni doğan erkek bebeklere en çok verilen isim olduğunu yazdı. Resmi istatistiklere göre, ülkedeki en popüler erkek bebek ismi Oliver, Muhammed ise ancak 16. sırada yer alıyor. Ancak Muhammed isminin farklı söylenişleri beraber değerlendirildiğinde, Muhammed ismi listenin başına oturuyor.
Gazetenin haberine göre ikinci sırada Oliver ismi var. Oliver ismini 14 yıl aradan sonra birinciliği kaptıran 'Jack' ismi alıyor.

Haberde görüşlerine yer verilen uzmanlar, bu durumun İngiltere'deki Müslüman nüfusta bir patlamadan değil, Müslümanların bu isme daha çok rağbet etmeye başlamasından kaynaklandığını söylüyor.
Habere göre, İngiltere'deki en popüler üç kız ismiyse, sırasıyla Olivia, Ruby ve Chloe.

 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
mansetsubbar.png
Bu ülke bebeklere en çok Muhammed adı veriyor


İngiltere Ulusal İstatistik Bürosu’nun Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, Muhammed ismi 2009’da İngiltere ve Galler’de yeni doğan erkek bebekler için en çok tercih edilen isim oldu.


Kurumdan yapılan açıklamaya göre, İngiltere'de geçen yıl 6255 bebeğe "Muhammed" ismi verildi. En popüler erkek isimleri listesinde Mohammed 16., Muhammed 36., Mohammad ise 62. sırada yer alıyor. Bu ismin tüm farklı yazılış şekilleri toplandığında ise Muhammed ismi listede birinci sıradaki "Oliver" isminin yerini alıyor.
Muhammed’in yazımları arasında bulunan “Mohammed”, İngiltere’nin merkez bölgelerinden West Midlands’de en çok tercih edilen isim olurken, Londra’da dördüncü sırada yer aldı. Diğer yandan, Muhammed 12 farklı yazımıyla teker teker değerlendirildiğinde, birincilik Oliver ismine ait.
Çocuklara verilen Muhammed isminin en beğenilenler başta olmak üzere kullanılan 12 yazımı şöyle: Muhammad, Mohammad, Muhammed, Mohamed, Mohamad, Muhamed, Mohammod, Mahamed, Muhamad, Mahammed ve Mohmmed.
İngiltere'de ne şekilde telaffuz edilirse edilsin, 1999 yılından bu yana Muhammed ismi verilen bebek sayısında yarı yarıya artış yaşandı. O yıl, Muhammed ismi 4 bin 579 bebeğe verilmişti. Daha eski tarihli kayıtlara bakıldığında ise en popüler bebek isimleri listesinde Muhammed 1964 yılında 73'üncü ve 1944'te 87'inci sırayı aldı.
"Jack" isminin ise yerini 14 yıldan sonra Oliver'a kaptırdığı belirtilirken, ülkedeki en popüler erkek isimlerinin şunlar olduğu kaydedildi: Oliver, Jack, Harry, Alfie, Joshua, Thomas, Charlie, William, James, Daniel.
Popüler kız isimleri olaraksa Olivia, Ruby, Chloe, Emily, Sophie, Jessica, Grace, Lily, Amelia, Evie öne çıktı.
İngiltere ve Galler’de 2009 yılında 706 bin 248 bebek dünyaya geldi.
AA-AFP- Hürriyet / Planet
haber7
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
türkiye de ise maalesef isimler konusunda aşırı bir batılılaşma ve tuah dini isimler seçme hastalığı mevcut...
oysa bizi biz yapan ne isimlerimiz vardı...
 
Üst