İncir Tatlısı

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
CA35F70E471D6FF74BC65AB277DB.jpg


İncir Tatlısı






Malzemeler:
½ kilo kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı antepfıstığı
1 su bardağı kuru üzüm
Şerbeti İçin:
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu


Hazırlanışı:
İncirleri bir gün önceden soğuk suyla ıslatın.
Sap kısımlarından keserek içlerini açın.
Ceviz ve antepfıstığını dövüp bir kaseye koyun.
Üzerine yıkanan üzümleri ekleyip karıştırın.
Saplarından keserek içlerinden açtığınız incirlerin içine bu harçtan birer tatlı kaşığı koyun.
İncirleri tepsiye yan yana dizin.
Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadığında limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın.
Sıcak şerbeti incirlerin üzerine dökün.
Fırında 15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun!
 
Üst