![CA35F70E471D6FF74BC65AB277DB.jpg](https://estb.msn.com/i/8C/CA35F70E471D6FF74BC65AB277DB.jpg)
İncir Tatlısı
Malzemeler:
½ kilo kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı antepfıstığı
1 su bardağı kuru üzüm
Şerbeti İçin:
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
İncirleri bir gün önceden soğuk suyla ıslatın.
Sap kısımlarından keserek içlerini açın.
Ceviz ve antepfıstığını dövüp bir kaseye koyun.
Üzerine yıkanan üzümleri ekleyip karıştırın.
Saplarından keserek içlerinden açtığınız incirlerin içine bu harçtan birer tatlı kaşığı koyun.
İncirleri tepsiye yan yana dizin.
Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadığında limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın.
Sıcak şerbeti incirlerin üzerine dökün.
Fırında 15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun!