inanmak vede iman etmek

ömerusta

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2012
Mesajlar
6,913
Tepkime puanı
239
Puanları
0
insanlar bir şeylere inanırlar yanlış veya doğru onları ilgilendirir
fakat bu inançlarını karşıya dayatırsalar o zaman toplumuda ilgilendirir
ALLAH c.c. ayetinde [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]3 - Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukardan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup da canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanan hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet (şans) aramanız size haram kılındı. Bunların hepsi doğru yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim. Kim açlıktan daralır, günaha istekle yönelmeden bunlardan yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir.

[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
derken kalkarda başka birinin uydurmalarına dinmiş gibi inanıp insanlarada bunu dikta etmesi dayatması doğru olamaz
islam en doğru dindir hükmünü ALLAH c.c. ortaya koymuştur buna inanan vede iman edenler müslüman olmakla islamla yani ALLAH c.c. hın seçtiği dinle şereflenmiş olurlar inananların hepsi bir olur imanda farklılık farklı dinler ortaya çıkarır sapıklık doğurur
pek iyi
yukardaki ayete iman edenler neden farklı görüş vede düşünce ortaya koyarlar ?
şu mesebe göre haramdır şu mesebe göre helal dir nerden çıkar demek ki bir ikilem oluşmuştur oysaki kuranın öğretisi aynıdır
ha o imam öyle anlamış öbürü öyle yok o zaman anlayış dini getirin
herkese bir din olsun o nedenle helalde birdir haramda birdir her mümin harama haram helale helal demekle ançak iman etmiş olur
o zaman bu mesepler müslümanları böler parçalar ayrıştırır duruma gelmiştir
tarikatlarda aynı yolu izlemektedir bunu sanat edinen kendini cübeye sarığa gizleyen sahtekarlarda nemelanmaktadır
biz böyle yazınca sapık iylan ediliyoruz
lutven doğruyu bilen varsa kuranı önüne koysun ayetlerle şu mesepleri vede tarikat ları bir anlatsın doğrular ise bizde amin diyelim
[/FONT]
 

lafons7275

Kıdemli Üye
Katılım
19 Şub 2013
Mesajlar
21,533
Tepkime puanı
342
Puanları
0
Konum
İzmir
Onlar ki, o ümmî peygambere uyarlar, yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılmış bulacakları o peygambere uyup, onun izinden giderler ki, o, onlara iyiyi emreder ve onları kötülüklerden alıkoyar, temiz ve hoş şeyleri kendilerine helâl kılar, murdar ve kötü şeyleri de üzerlerine haram kılar, sırtlarından ağır yükleri indirir, üzerlerindeki bağları ve zincirleri kırar atar, işte o vakit ona iman eden, ona kuvvetle saygı gösteren, ona yardımcı olan ve onun peygamberliği ile birlikte indirilen nuru izleyen kimseler var ya, işte asıl murada eren kurtulmuşlar onlardır. (A'RAF/157)
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
insanlar bir şeylere inanırlar yanlış veya doğru onları ilgilendirir fakat bu inançlarını karşıya dayatırsalar o zaman toplumuda ilgilendirir ALLAH c.c. ayetinde 3 - Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukardan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup da canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanan hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet (şans) aramanız size haram kılındı. Bunların hepsi doğru yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim. Kim açlıktan daralır, günaha istekle yönelmeden bunlardan yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir.derken kalkarda başka birinin uydurmalarına dinmiş gibi inanıp insanlarada bunu dikta etmesi dayatması doğru olamazislam en doğru dindir hükmünü ALLAH c.c. ortaya koymuştur buna inanan vede iman edenler müslüman olmakla islamla yani ALLAH c.c. hın seçtiği dinle şereflenmiş olurlar inananların hepsi bir olur imanda farklılık farklı dinler ortaya çıkarır sapıklık doğurur pek iyi yukardaki ayete iman edenler neden farklı görüş vede düşünce ortaya koyarlar ?şu mesebe göre haramdır şu mesebe göre helal dir nerden çıkar demek ki bir ikilem oluşmuştur oysaki kuranın öğretisi aynıdır ha o imam öyle anlamış öbürü öyle yok o zaman anlayış dini getirin herkese bir din olsun o nedenle helalde birdir haramda birdir her mümin harama haram helale helal demekle ançak iman etmiş olur o zaman bu mesepler müslümanları böler parçalar ayrıştırır duruma gelmiştir tarikatlarda aynı yolu izlemektedir bunu sanat edinen kendini cübeye sarığa gizleyen sahtekarlarda nemelanmaktadır biz böyle yazınca sapık iylan ediliyoruz lutven doğruyu bilen varsa kuranı önüne koysun ayetlerle şu mesepleri vede tarikat ları bir anlatsın doğrular ise bizde amin diyelim

Elbette ki tüm müslümanlar,müslüman olduktan sonra imtihana çekilmeden dünya hayatını tamamlayıp cenneti kazanmış olmayacak.


Tüm dünya hayatı boyunca gördüğümüz en çetin imtihanlara çekilenler de müslümanlar olmuştur.


Şeytan kıyamete kadar Allah'ın dosdoğru yolu üzerine oturacak.Bu demektir ki insanlar Allah'ın yolunda giderken sapacaklar hatta Allah'ın yolunda devam ettiklerini de zannedecekler.


Şeytanın hileleri çok çetin olmalı ki müslümanlar hidayete erdiklerini,pek çok bilgiye sahip olduklarını zannettikleri halde sapacaklar.Öyleyse bu sapmanın da din algısı üzerinden olması çok tabii dir.


Şeytanın bizleri Allah'ın yolundan saptıramaması mutlaka ve sadece Kuran'dan ayrılmamakla olacaktır.Çünkü Şeytan sadece Allah'ın ayetleri karşısında çaresiz kalır.


Bunu da bizler Allah'ın ayetlerine başka birşeyler karıştırmadan başarabiliriz.Tüm kaynağı belli olmayan bilgilere şeytan etki ederek bizleri yolumuzdan saptırmaya müktedir olacaktır.


Yukarıdaki ayeti ve diğer ayetleri okuyanlar Allah'ın ayetlerinden başka şeylerle Allah'ın yolundan yürümeye kalkıştıkları için ayrılığa düşmüş ve böylece dinlerini parça parça yapmışlar.


Mesela @lafons7275 kardeşim de Kuran harici bilgilerle Allah yolundan yürüyebileceğini zannettiği için Peygamberimizin helal ve haram kılma yetki olduğunu zannediyor.Oysa ki Peygamberlerin böyle bir yetkileri yoktu.Peygamberimizin de yoktu.


Peygamberimiz Allah'tan aldığı vahyi insanlara bildiriyor açıklıyordu.Böylece yaşadığı devirdeki insanlara örnek oluyordu.Bizim için de en büyük örnek Peygamberimizdir.Biz de Peygamberimizi Allah'ın Kitabına ayetlerine göre örnek alırız.


Yukarıda Araf 157 de bildirildiği gibi sadece Peygambere indirilen nur olan Kuran ile yolumuza devam edersek "murada eren kurtulmuşlar" olabiliriz.Kuran harici bilgilerle yola devam etmeye kalkışırsak mutlaka yoldan çıkarız.Çünkü tek rehber sadece Kuran'dır.
 
Üst