İmam camiyi sosyal bir tesise çevirdi

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Küba Camii imamı Selahattin Yalçın gençler için camiyi sosyal bir tesise çevirdi


Bingöl'ün Genç ilçesindeki Küba Camii imamı Selahattin Yalçın (47), gençleri uyuşturucu ve terörden uzak tutmak için camiyi sosyal bir tesise çevirdi.


Caminin alt katını kütüphane olarak düzenleyen Yalçın, hazırlıklarını tamamlamak üzere. Fedakâr imamın şimdi tek eksiği kuracağı kütüphane için yardımseverlerin göndereceği kitaplar.
12 yıldır Küba Camii'nin imamlığını yapan Selahattin Yalçın, Açıköğretim İlahiyat Fakültesi birinci sınıfında okumaya devam ediyor. Caminin inşasına da öncülük eden Yalçın, inşaatın tamamlanmasından sonra 3 bin 500 dönüm arsanın Hollanda'daki sahibiyle görüşüp bu arsayı camiye vakfetmesini sağlamış.

Yalçın'ın yeni hedefi Küba Camii'ni, içinde kütüphane, bilgisayar odası, tenis masası ve futbol sahası olan bir sosyal tesis haline getirmek. Yayınevlerinden kitap isteyen Yalçın, "5 kitap gönderseler bile yeter. Hem burada daha ne yapabilirim? Fikir almak istiyorum." diyor.


Çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için sosyal etkinliklere ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Gençlerimizi uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan korumak ve terörden uzak tutmak istiyoruz. Başımıza bir musibet geliyorsa okumadığımız için geliyor." diye konuşuyor. İki çocuk sahibi imamın, üniversite mezunu bir oğlu ve lisede okuyan bir kızı var.


Yalçın, yakın çevresindeki arkadaşlarıyla akşamla yatsı arasında camide bir araya gelip kitap okuyor. İlçede okuma oranının düşük olduğunu belirten Yalçın, "Gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmamız lazım. Burada okuma oranı çok düşük. Bu bizi çok üzüyor. Böyle olunca da çevremizdeki yaşanan birçok olumsuz şeyi anlatmakta zorluk çekiyoruz." ifadelerini kullanıyor.


Kütüphaneye dini içerikli kitapların dışında sosyal konuları ele alan tarihi ve kültürel kitapları da koymak istediğini söyleyen Yalçın şöyle konuşuyor: "Bu cami yol üzerinde olduğu için tanımadığımız çok insan durup ya namaz kılıyor ya soluklanıyor. Onları da misafir edip vakit geçirmesini istiyoruz. Hem onların da yararlanabilmesi hem de yöremizdeki çocuklarımıza sahip çıkmak için böyle bir proje düşündüm. İmkânımız olsa burada İngilizce kursu gibi farklı kurslar versek."


Zaman
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
ALLAH cc bu imamların sayısını artırsın.AMİN
 
Üst