spesifik
آزادی قید و بند
Camiden bir hoca alınır ,kafasına sert bir cisimle vurulur imam bayılır
Malzemeler :
:gul
Malzemeler :
- 6 adet orta boy patlıcan
- 8 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy domates
- 6 adet sivri biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 8-10 diş sarmısak
- 1 Demet maydanoz
- Kızartmak için sıvı yağ
- Yeterince tuz ve toz şaker
- NOT: Patlıcanları közleyerek de yapabilirsiniz.
- Arzuya göre kıymada koyabilirsiniz.
- Patlıcanları alaca soyduktan sonra uzunlamasına yarıp tuzlu suda 20 dk. kadar bekletelim.
- Piyazlık kıydığımız soğanları tencerede 1 su bardağı sıvı yağ ile birlikte orta ısılı ateşte pişirmeye başlayınız.
- Sarımsakları ince ince kıyıp kavurduğumuz soğana ilave ediniz.
- Kuru soğanlar yumuşayınca kabuğunu soyup ufak ufak doğradığımız domatesleri ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam ediniz.
- Domatesler eriyince 1-2 bardak su ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip hepsinin iyice pişmesini sağlayalım.
- Soğanlar pişince delikli bir süzgece koyup suyunu süzelim.
- Patlıcanların suyunu süzüp sıktıktan sonra bol kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartalım.
- Fırın tepsisine yarık kısmı üste gelecek şekilde diziniz.
- Bir tatlı kaşığı yardımıyla yardığımız yerden genişleterek açanız, içine bir fiske tuz, bir fiske toz şeker serptikten sonra suyunu süzdüğümüz soğanları patlıcanların içine dolduralım.
- Kaşığın tersiyle üstlerini düzleyip üstüne yarım dilim domates ve 1 adet sivri biber koyalım.
- Süzdüğümüz suyu da patlıcanların üstüne dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler renk alıncaya kadar pişiriniz.
- Soğuduktan sonra servis yaplalım
:gul