İlyas Salman'dan ağır hakaret

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Sinema Sanatçısı Salman, bu milletin vekili olamayacağını belirterek "Açıklıkla söylüyorum, ortada millet yok, illet var." dedi.

Sinema Sanatçısı İlyas Salman, bu milletin vekili olamayacağını belirterek "Açıklıkla söylüyorum, ortada millet yok, illet var." dedi.

Ulusal Parti'nin (UP) Edirne il başkanlığı binasının açılışında yaptığı konuşmada, adam olunmadan millet olunamayacağını belirten Salman, "Şimdi adam olmanın yollarından birisi hak yemeyeceksin. İkincisi hakkını yedirmeyeceksin. Hak yiyenler ne kadar uğursuz ise hakkını yedirenler de o kadar uğursuzdur. Giderek satılan bir millet haline geldik." ifadelerini kullandı. Descartes'in 'İnsan düşünen bir hayvandır.' sözünü hatırlatan Salman, "Descartes bu sözü 550-600 yıl önce söylemiş bir adam. Descartes biraz geç kalmış bir adam. Çünkü düşünen hayvan olduğu 10 bin yıl önceden belli. İnsan günümüzde seçmesini bilen hayvandır." diye konuştu.

Türkiye'yi değiştirecek ve dönüştürecek partilere ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Salman, ancak o zaman siyasete girebileceğini kaydetti. Salman, "Şu anda Türkiye'yi değiştirip dönüştürecek herhangi bir sağcı ya da solcu parti yok. Sağa dönmem. Yıllardır şunu savunuyorum. Bir insan hem sağcı hem de solcu olamaz. Bu mümkün değil. Niye? 1946 yılı ruhuna bakın. 46 ruhu derler 46 ruhsuzluğudur benim gözümde. Adnan Menderes ve şürekâsı bu ülkeyi Amerika'nın kucağına sünnet çocuğu gibi oturtan adamlardır. Ve hala 46 ruhundan bahsediliyor. 46 ruhu değil ruhsuzluğudur." açıklamasını yaptı.

Bugünkü siyasi partilerin en büyük çıkmazının halk yerine parayı sevmeleri olduğunu anlatan İlyas Salman, "Partilerin çıkmazı halkı sevmemeleri ve parayı sevmeleridir. Çünkü fiyatı olan adamdan hayır gelmez. Hani halkımız der ki, sen kaç kuruşluk adamsın. Hiçbirimiz kuruşluk adam değiliz. Bu ülkeyi seviyorsak eğer fiyatımız olmamalı. Bizi kimse satın alamamalı. Üreten ve paylaşan bir toplum hayal ediyorum. Biz ürettik biz yöneteceğiz. Üretenin yönettiği bir toplum bekliyorum." şeklinde konuştu.


Kaynak
 
Üst