İkinci 'Otoriteden izin alınmalıydı' vakası

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis kürsüsünde Suriye'deki BAAS rejiminin sözcülüğüne soyunarak, Şah Fırat Operasyonu için Esad rejiminden izin alınması gerektiğini savundu.



Şah Fırat operasyonu hakkında TBMM Genel Kurulu'nu bilgilendiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın konuşmasının ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu,operasyon için yüz binlerce insanın katili Baas rejiminden izin alınmamasınıeleştirdi.


'BAKAN YILMAZ ÖZÜR DİLEMELİYDİ'
Faruk Loğoğlu, “Benim Millî Savunma Bakanından beklediğim şuydu: Türk milletinden bu vahim hata için, bu vahim operasyon için, sonuçları Türkiye Cumhuriyeti'nin üstüne bir kara leke olarak kalacak olan bu vahim operasyon için keşke özür dileseydi. (CHP ve MHP sıralarından alkışlar) Operasyon için Suriye hükûmetinin rızası alınmamıştır”ifadelerini kullandı.
Meclis kürsüsündeki konuşmasında Türkiye'yi uluslararası suçlu gibi gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı, skandal sözlerine şöyle devam etti:


BAAS'A YOL GÖSTERDİ
“Şimdi, konunun çok ayrıntıları var, lütfen, çok ayrıntıları var. Uluslararası hukuka aykırılık, bunlardan bir tanesi. Uluslararası hukukta, bir ülkeye bir askerî operasyon düzenleme hakkı ancak meşru savunma durumunda ortaya çıkar. O bakımdan, bu askerî operasyon yani Suriye topraklarına çok sayıda askerle, tankla girilmesi bir defa Suriye Hükûmetinin yaptığı açıklamalara da bakarsanız Suriye'ye bir saldırıdır, Suriye topraklarına karşı bir saldırıdır.
Musul Başkonsolosluğumuzun zamanında tahliye edilmemesi ne kadar yanlış idiyse, Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerimizin -askerlerimizin diyorum- tahliye edilmesi veya geri çekilmesi yani bir ricat anlayışı, bir korku anlayışı içinde geri çekilmesi daha da vahim bir yanlış olmuştur”


AKILLARA FETULLAH GÜLEN'İ GETİRDİ
CHP'li vekilin Esad rejiminden izin alınmasının gerektiğini iddia etmesi akıllara CHP'nin son dönemlerde iş birliği içine girdiği paralel yapı lideri Fetullah Gülen'in, kanlı Mavi Marmara baskını sonrasında kullandığı, "Otoriteden (İsrail'den) izin alınmalıydı" sözlerini getirdi.
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
40 askerle orayı koruyamazsınız..
10 dönümlük alana, 5 bin asker mi yığacaksınız?
Farz edelim yığdınız..:):):)
Dört bir tarafı kuşatılabilecek olan bir alanda, 5 bin askerin canını tehlikeye atmış olmayacak mısınız?
Oradaki askerimizin can güvenliğini ne ile sağlayacaksınız?

Karadan girmeye kalksanız malum uluslararası antlaşmalara çok meraklı olanlar:)Bilirler:)

Suriye toprağına girmeniz gerekiyor,hani önce bir izin almamız lazım bodoslama da girilmez ki:)Neticede koskoca Suriye Devleti var!

Aslında görev, Suriye’ye ait.
Ama Suriye’nin öyle bir derdi yok..:)



Bu durumda, size kara sınırı olmayan bir arsadaki askerlerinizi, hava güçleriniz dışında, ne ile koruyabileceksiniz?
Hava güçleri ile de, ne kadar koruyabileceksiniz?

Bir taraftan hava gücü de muamma ,malum Suriye gel buyur sınırımı ihlal et demiyecek:)
Ayrıca daha geçenlerde Ürdünlü Pilot yakıldı malum o pilotu sineklikle yakalamadılar:):):)Deaş ın elinde de yerden havaya atılan silahlar mevcut!

Nereden baksanız Deaş ve Esed in olduğu kanlı sofraya bizi de oturtacaklardı!!!

Karşında bir devlet olur ,düzenli bir ordusu olur ,adam gibi savaşırsın,Deaş it sürüsü gibi ortada dolaşıyor ,diğer tarafta Esed kafasını belirli bir yerden dışarı çıkartmıyor!!

Oysa türbenin yeni yerinde..
Arkası zaten bizim toprağımız..
Teröristler, örgütler, yabancı devlet güçleri.. Olsun olsun, o türbenin üç tarafını sarabilir.
Anında da arkadaki sınırdan takviyemiz yetişir..
Derdiniz nedir sizin?
“Vatan toprağı”na saygı mı?
“Vatan evlatları”nı, teröristlerin önüne, kurbanlık koyun misali sürmek mi?
 
Üst