İkinci gezi oyunu 9 Mayıs'ta sahnede

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
İkinci yılında yeni Gezi buluşması tertipleyen Fikir Kulüpleri Federasyonu, aynı gün Dolmabahçe'de "başkaldırıyoruz" sloganı ile yürüyecek. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'li teröristlere destek veren FKF'nin Başkanı Erçin Fırat, 7 Haziran seçimleri için de şu yorumu yaptı: "Seçimlerde AKP'nin geriletilmesini önemsiyoruz. Bu ihtimal bu seçimde de mümkündür. Daha fazla önemsediğimiz ise AKP'nin temsil ettiği zihniyetin yıkılması.."
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
2013 yılının Mayıs ayında başlayan ve Türkiye'nin büyük bir kaosun eşiğinden dönmesine neden olan Gezi olaylarının ikinci yıl dönümünde, yeniden kaos çağrısı yapıldı. Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun organizasyonunda 9 Mayıs'ta sokağa inecek olan Geziciler, Dolmabahçe'ye de yürüyüş yapacak. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden iki DHKP-C'liye terörist denmesine karşı çıkarak "onlar devrimci" diyen FKF'nin Başkanı Erçin Fırat Odatv'ye verdiği röportajda, 9 Mayıs'taki Gezi buluşması için, "Etkinliğimiz Gezi Direnişi'nde yan yana şarkılar söyleyen, omuz omuza direnen, çevresindekilere kitap okuyan gençleri tekrar buluşturmayı hedefliyor" dedi.
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul

"DOLMABAHÇE'DE HATIRLATACAĞIZ"

Fırat, Gezi sürecinde işgal edilmek istenen Başbakanlık ofisinin bulunduğu Dolmabahçe'ye yapmayı planladıkları yürüyüş hakkında ise şu bilgileri verdi: "Aynı günün akşamı bir başka yürüyüş çağrımız daha var. Dolmabahçe'ye yürüyeceğiz. Orada hatırlatacağımız tabii ki Denizlerin 6. Filoyu denize döktükleri yer olması. Zorbalara, işgalcilere Türkiye gençliğinin gerektiğinde neler yapabildiğini, yapabileceğini yerinde hatırlatacağız. Mücadelenin bu iki ayağının da önemli ve değerli olduğunu düşünüyoruz. Gezi Direnişi de bunu çok açık gösterdi. 9 Mayıs günü yapacağımız yürüyüşün sloganı "Başkaldırıyoruz". Boyun eğmeyerek zorbaların ülkeyi yönetebilmesini engelledik, şimdi yönetebileceğimizi göstermek için başkaldırıyoruz."

"Hiçbir partiyi desteklemiyoruz önemli olan AKP zihniyetinin yıkılması"

DHKP-C eylemlerine destek veren Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun 7 Haziran seçimlerine ilişkin siyasi görüşünü de açıklayan Erçin Fırat, "Seçimlerde bir partiye işaret etmeyeceğiz. Mevcut partilerden herhangi birisinin bizim ilkelerimizi kapsadığını düşünmüyoruz. Bir de bu kadar farklı noktalardan olan ama ortak bir mücadelede bir araya gelebilmiş gençlik kesimlerinin örgütü haline gelmiş FKF'yi seçim tartışmalarına boğmak istemedik. Çok sayıda CHP'li üyemiz olduğu gibi, seçim sürecinde HDP'yi destekleyecek üyelerimiz de var. Seçimlerde AKP'nin geriletilmesini önemsiyoruz. Bu ihtimal bu seçimde de mümkündür. Daha fazla önemsediğimiz ise AKP'nin temsil ettiği zihniyetin yıkılması, bize göre bunun olması seçimle mümkün değil!"
 
Üst